5 савета за коришћење ВПН везе као путника у Кини

Путовање у Кину може звучати прилично забрињавајуће за неке људе. То је зато што је постојала вест која каже да кинеска влада не дозвољава људима да користе виртуелну приватну мрежу у Кини. Па, шта је с тим? Ако су вести тачне, можда нећете моћи да користите ниједну своју популарну веб страницу док сте у Кини, а то значи да би вам путовање могло бити досадно. Пошто у овој земљи не постоје главне платформе друштвених медија, не можете да учитате своје фотографије или видео записе док сте тамо. Али, да ли је то тачно?


Истина је да је делом тачно. Да, кинеска влада може забранити већину услуга виртуалне приватне мреже у Кини, али само за оне који је продају. Употреба ВПН-а је и даље могућа за поједине кинеске грађане, а за предузећа која желе да користе било коју ВПН услугу, прво морају да је региструју код владе. Ово се посебно односи на путнике, јер влада обично неће применити ВПН забрану за путнике, што значи да увек можете да користите ВПН везу док сте у овој земљи. Међутим, још увек морате знати неке ствари. Ево 5 савета за коришћење ВПН везе као путника у Кини:

1. Користите само ВПН који се може користити у Кини

С обзиром да је употреба ВПН-а углавном забрањена у Кини, многи проки сервиси са седиштем у Кини влада утичу или затварају их. Такође, кинеска влада не дозвољава Апплеу или Гооглеу да прикажу ВПН апликације у њиховој продавници апликација, што вам прилично отежава преузимање и инсталирање ВПН апликације када сте у Кини. Међутим, коришћење виртуелних приватних мрежних сервиса који су базирани у земљама које нису Кина и даље је могуће, али чак и тада, кинеска влада је врста ограничавања њихове употребе у земљи. Дакле, важно је да користите само ВПН који гарантовано ради у овој земљи. Урадите неко истраживање и изаберите врхунски ВПН који вам говори да се он може користити за заобилажење Великог кинеског заштитног зида.

2. Инсталирајте свој ВПН пре него што одете у Кину

Инсталирање софтвера или апликације за виртуелну приватну мрежу требало би да се обави док сте још увек у својој земљи или пре него што сте стварно слетели у Кину. То је зато што ће бити тешко преузети и инсталирати ВПН апликације или софтвер из земље. Важно је да инсталирате своју виртуелну приватну мрежу пре полетања. Проверите да ли програми исправно раде на сваком од ваших уређаја и проверите да ли је претплата још увек активна током путовања у Кину. Опет, ако ваша претплата није активна током путовања и морате до тада да продужите претплату, то би било прилично тешко ако не активирате опцију аутоматског обнављања..

3. Велики фиревалл се непрестано побољшава

Запамтите да кинеска влада штити њихове “интернетске земље” заштитним зидом који се зове Велики заштитни зид. Редовни кинески држављани могу приступити само веб локацијама које су одобрене унутар земље и они углавном не могу приступити веб локацијама које су изван овог заштитног зида. Нажалост, већина ВПН веб локација и проки услуга класификована је као веб локације које заштитни зид блокира, а листа блокираних веб локација се непрестано повећава јер се Велики ватрозид непрестано побољшава. То значи да се све више проки услуга блокира и велика количина њих ће бити ограничена у њиховој употреби. Дакле, пажљиво изаберите своју ВПН услугу.

4. Изаберите Бест Перформанце Сервер

Када сте у Кини и можете да се повежете на Интернет помоћу ВПН услуге, обавезно изаберите сервер са најбољим перформансама. Ако ваша виртуелна приватна мрежа има функцију која вам омогућава да аутоматски одаберете сервер са најбољим перформансама, обавезно укључите ту опцију. То је зато што би ИСП могао успорити многе ВПН услуге које и даље раде у Кини како би ограничили вашу повезаност са „спољним светом“. Ако можете, увек се препоручује коришћење америчког сервера јер ће вам пружити најбоље искуство у приступу различитим блокираним веб локацијама.

5. Изаберите ВПН који не дозвољава давање ИСП-а или успоравање ИСП-а

Додатни савет при избору најбољег проки сервиса када путујете у Кину је да би требало да одаберете ВПН услугу која не дозвољава било какво смањивање или успоравање ИСП-а. Када одаберете ову врсту ВПН-а, моћи ћете да уживате у приватној вези пуном брзином. Међутим, имајте на уму да је број ВПН услуга које нуде ову функцију и даље мали. Дакле, будите сигурни да сте сазнали о функцијама ваше одабране ВПН услуге пре него што стигнете на одредиште.

То је 5 савета за употребу ВПН везе као путника у Кини. Путовање у Кину може бити веома забавно јер у земљи можете пронаћи много фантастичних места. Без обзира да ли идете у ову земљу да учите, радите или једноставно уживате у одмору за одмор, увек је неопходно да користите ВПН везу како бисте могли да делите своје искуство у овој земљи са својим пријатељима назад кући.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map