5 савета за одржавање ваше приватности и безбедности на мрежи

Технологија веб камера била је саставни део било које комуникације на мрежи, што је и разлог што је данас већина рачунарских уређаја опремљена камером. Када купујете радну површину, лаптоп или мобилни уређај, велика је вероватноћа да ћете пронаћи камеру инсталирану на том уређају. Та се камера може користити у разне сврхе, али примарна сврха је да вас прилагоди вашим мрежним комуникацијама. Може се користити за снимање слика и видео записа у комуникацији с другима путем интернета.


Лоша вест је да би хакери или други неодговорни људи могли да нападну вашу веб камеру да добију приступ вашим приватним подацима. Иако је нормално, веб камеру треба користити само кад вам је потребна, као на пример када започињете видео позив, понекад хакери могу проћи свој пут кроз ваш систем и у потпуности контролирати употребу ваше веб камере. То значи да могу даљински да укључе и искључе вашу веб камеру или чак да је користе како би тихо посматрали ваше активности. Због тога је важно чувати приватну и сигурну веб камеру. Ево 5 савета за очување приватности и безбедности веб камере на мрежи:

1. Користите софтвер за сигурност веб камере

Обично постоји лампица светла када се ваша веб камера користи, а овај индикатор светлости ће остати укључен све док ваш уређај приступа веб камери. Међутим, у случају кршења сигурности, хакери могу лако искључити овај свјетлосни индикатор током употребе функције веб камере, што значи да нећете схватити да је ваша веб камера увијек укључена. То раде хакери како би спречили да не приметите њихов рад тако да могу да вас приватно шпијунирају веб камером. Постоји софтвер који се зове софтвер за безбедност веб камера који вам говори кад год се веб камера користи без обзира на индикатор светлости. Дакле, хакери неће имати шансе да шутљиво шпијунирају вашу активност.

2. Активирајте фиревалл на свом уређају

Постојање заштитног зида на вашем уређају је веома важно јер ватрозид може радити на томе да заштити ваш уређај од било које врсте хакерских напада. Када хакери покушају да продре у сигурност вашег уређаја, прво се морају позабавити заштитним зидом пре него што у потпуности могу да контролишу ваш систем. На несрећу за њих, заштитне зидове је често врло тешко пробити, па ће оставити ваш систем на миру кад сазнају да сте активирали заштитни зид. Активирање доброг софтвера за заштитни зид у овом случају је неопходно да бисте се ослободили било које врсте сајбер криминалаца који покушавају да приступе вашој веб камери..

3. Када је не користите, требало би да покријете веб камеру

Многи људи имају навику да држе своје свеске или лаптопове отворенима када се не користе. Они само остављају своје уређаје саме у својој соби, не схватајући да би неки бескрупулозни људи могли да користе веб камеру својих уређаја да шпијунирају вашу собу или приватне ствари. Постоји добар трик који вам може помоћи да спречите било какву врсту могућег хаковања ваше веб камере, а то је покривањем када је не користите. На овај начин бескрупулозни људи не могу да виде преко омота да би сазнали више приватних информација о вама. Такође, ако користите преносне рачунаре, обавезно затворите поклопац када их не користите, чак и када одлазите на само неколико минута.

4. Користите ВПН у било којој интернетској комуникацији која се односи на веб камеру

Ако веб камеру често користите за интернетску комуникацију, проверите да ли је ваша мрежна веза довољно сигурна. Небезбедна мрежна веза је лака улазна тачка за хакере да приступе вашој веб камери, што значи да ако ваша веза није шифрована, то је као да оставите своја врата отворена и пустите уљезе да дођу до ваше куће без икаквог напора са њихове стране. . Међутим, када користите ВПН везу, моћи ћете да осигурате своју мрежну везу и на тај начин онемогућите хакерима да уђу у ваш систем путем ваше мреже. Тешка енкрипција коју ће ВПН пружити је попут постављања разних брава на врата и изградње великог зида испред куће. Нема шансе да приступе вашој веб камери.

5. Увек ажурирајте систем и софтвер своје веб камере

Важно је и да редовно ажурирате свој оперативни систем, јер хакери активно траже све рањивости које могу да искористе из вашег оперативног система. Ажурирањем вашег оперативног система то значи да те рањивости настављате да крпате најновијом безбедносном заштитом, пружајући још сигурнији систем за коришћење. Такође је важно да ажурирате софтвер и фирмвер веб камере како бисте осигурали да је закрпљена за најновију безбедносну заштиту. На тај начин бескрупулозни људи не могу имати приступ томе.

То су савети за очување приватности и сигурности ваше веб камере на мрежи. Ако желите да заштитите своју приватност на мрежи од било које врсте хаковања и претњи на мрежи, ваша веб камера је дефинитивно један примарни уређај који морате заштитити. Заштиту веб камере не дајете уљезима „очи“ које требају да завиру у ваше приватно окружење.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map