5 савета за успоравање вашег рутера из хакерског радара

Када се повезујете на интернет преко рутера који имате код куће, имајте на уму да рутер може бити капија за хакере који ће се инфилтрирати у ваш систем. Вероватно је повезан са неколико уређаја који поседујете, као што су десктоп рачунари, лаптоп рачунари, паметни телефони, таблети, паметни телевизори и тако даље. Дакле, када хакер успешно инфилтрира ваш мрежни систем путем вашег рутера, он може преузети контролу над вашим уређајима на било који начин који желе. Ако постоји чак и мала рањивост у вашој мрежној вези, хакери могу бити улазна тачка за хакирање ваше читаве мреже уређаја.


Због тога је важно да своју мрежну везу држите испод радара. Ако можете да сакријете свој рутер од хакера, неће бити пролаза у који хакери могу ући у ваш систем без вашег одобрења. Другим речима, моћи ћете да заштитите своје уређаје од могућих хакерских напада. Такође, сјајно је за вашу приватност и сигурност на мрежи. Ево 5 савета за усмеравање рутера из хакерског радара:

1. Активирајте Стеалтх Моде

Већина рутера данас је опремљена функцијом заштитног зида унутар фирмвера, а уз ту функцију долази и могућност активирања невидљивог начина рада. Овај прикривени режим ће омогућити да ваш мрежни уређај види само ви, што значи да нико не може видети вашу мрежну везу или покушати да се на њу повеже. У међувремену, систем заштитног зида помоћи ће заштитити уређај за умрежавање од било каквог покушаја хаковања са било којег удаљеног места. Ако то нисте учинили, требали бисте активирати невидљиви режим на рутеру како бисте сакрили своју мрежну везу од било каквих хакера. То је најједноставнији начин да ваша мрежа нестане са радара.

2. Осигурајте бежичну мрежу јаком лозинком

Многи људи, посебно они који знају врло мало о безбедности на Интернету, неће се мучити да постављају лозинку за свој рутер. Они само користе свој рутер без икаквих прилагођавања. Као резултат тога, постоји много мрежних веза које нису шифроване, што значи да свако може да користи ту мрежну везу и украде вашу пропусну ширину. Неки други корисници се не труде да мењају подразумевани ССИД и лозинку за свој мрежни уређај, што такође може привући неке хакере да продју у њихову мрежу. Ако желите да будете потпуно сигурни од хакера, будите сигурни да заштитите мрежни уређај јаком лозинком, а такође, промените ССИД или мрежно име уместо да користите подразумевано име које је дао произвођач.

3. Немојте омогућити бежичну контролу

Да би купцима додали погодност, произвођачи обично омогућавају својим купцима да поставе или прилагоде своје рутере путем бежичног контролног центра. То значи да се корисници једноставно могу повезати на рутер бежично и променити подешавања онако како сматрају прикладним. Иако вам ова функција може олакшати употребу уређаја, хакерима може пружити и погодност да контролишу свој уређај из далека. Због тога се препоручује да искључите функцију бежичне контроле свог мрежног уређаја. На овај начин можете променити подешавања вашег рутера само ако је рутер повезан на ваш уређај путем кабла. Умањиће претње хакерским нападима значајно.

4. Користите ВПН услугу која подржава ваш рутер

Други начин да побољшате сигурност рутера и учините га још немогућим да продре преко ваше мреже рутера је инсталирање ВПН софтвера који подржава ваш рутер. Сада, није сав ВПН софтвер омогућава да шифрујете интернет саобраћај рутера. Због тога је важно одабрати ВПН услугу која омогућава инсталацију њиховог ВПН софтвера на ваш мрежни уређај. Шифрирањем бежичне мреже можете је учинити невидљивом у очима хакера. Такође ће заштитити мрежу за уређаје који су повезани на ваш рутер, што је врло згодно.

5. Инсталирајте добар софтвер за заштитни зид како бисте заштитили свој систем од хакера

Ако ваш мрежни уређај нема уграђену функцију заштитног зида, препоручује се да инсталирате добар софтвер за заштитни зид како бисте заштитили систем од могућих хакерских напада. Чак и ако већ имате активиран заштитни зид рутера, неће оштетити ако додате заштиту ватрозида за свој систем. На овај начин, ако ватрозид вашег рутера не ради, ватрозид вашег система може да се побрине за проблем. Такође, већина наменских програма заштитног зида нуди напредне сигурносне функције које нису доступне у ватрозиду рутера. Дакле, можете да удвостручите своју безбедносну заштиту.

То је 5 савета како да ваш мрежни уређај нестане из хакерског радара. Најчешћи чин хакирања је мрежно хакирање, које хакери покушавају украсти ВиФи везу с ваше мреже, као и украсти ваше приватне податке док су на њој. Што је мања сигурносна заштита такве мрежне везе, већа је шанса да ће хакери успјети пробити мрежу. Дакле, будите увијек на опрезу и заштитите усмјеривач од било каквих покушаја хакерских напада, слиједећи ове савјете.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map