5 sfaturi pentru a vă păstra confidențialitatea și securitatea camerei online

Tehnologia webcam a făcut parte integrantă a oricărei comunicări online, motiv pentru care majoritatea dispozitivelor de calcul din prezent sunt echipate cu o cameră foto. Când cumpărați un desktop, laptop sau un dispozitiv mobil, este foarte probabil să găsiți o cameră instalată pe dispozitivul respectiv. Camera respectivă poate fi folosită în diverse scopuri, dar scopul principal este să vă găzduiască în comunicările dvs. online. Poate fi utilizat pentru captarea de imagini și videoclipuri în comunicarea dvs. cu alții pe internet.


Vestea proastă este că webcam-ul dvs. ar putea fi vizat de hackeri sau de orice alte persoane iresponsabile pentru a avea acces la datele dvs. private. În timp ce în mod normal, o cameră web ar trebui să fie utilizată doar atunci când aveți nevoie de ea, cum ar fi atunci când inițiați un apel video, uneori hackerii pot intra în sistemul dvs. și pot controla utilizarea camerei dvs. web complet. Înseamnă că pot activa și dezactiva camera de la distanță sau chiar o pot folosi pentru a-ți observa activitățile în tăcere. Acesta este motivul pentru care păstrarea camerei web în condiții de siguranță și securitate este un lucru important de făcut. Iată 5 sfaturi pentru a menține confidențialitatea și securitatea camerei online online:

1. Utilizați un software de securitate pentru camere web

În mod normal, există un indicator luminos atunci când este utilizată camera dvs. web, iar acest indicator luminos va rămâne aprins atât timp cât dispozitivul dvs. accesează camera web. Cu toate acestea, în cazul unei încălcări de securitate, hackerii pot opri cu ușurință acest indicator luminos în timp ce folosesc funcția webcam, ceea ce înseamnă că nu vă dați seama că camera dvs. web este întotdeauna pornită. Acest lucru este făcut de hackeri pentru a vă împiedica să observați munca lor, astfel încât să vă poată spiona cu camera web în privat. Există un software numit software de securitate a camerei web care vă indică ori de câte ori camera dvs. web este folosită indiferent de indicatorul luminos. Deci, hackerii nu vor avea nicio șansă să vă spioneze activitatea în tăcere.

2. Activați firewall-ul în dispozitivul dvs.

Existența unui firewall în dispozitivul dvs. este foarte importantă deoarece firewallul poate lucra pentru a vă proteja dispozitivul de orice tip de atacuri de hacker. Când hackerii încearcă să pătrundă în securitatea dispozitivului dvs., trebuie să se ocupe mai întâi de firewall înainte de a vă putea controla complet sistemul. Din păcate pentru ei, firewall-urile sunt adesea foarte greu de crăpat, astfel încât vor avea tendința să-ți lase singur sistemul atunci când au aflat că ți-ai activat firewallul. Activarea unui software de firewall bun, în acest caz, este necesară pentru a vă feri de orice tip de infractori informatici care încearcă să obțină acces la camera dvs. web..

3. Când nu este folosit, ar trebui să vă acoperiți camera web

Mulți oameni au obiceiul să țină caietele sau laptopurile deschise atunci când nu le folosesc. Ei își lasă dispozitivele singure în camera lor, fără să-și dea seama că unii oameni fără scrupule ar putea folosi camera web a dispozitivelor lor pentru a spiona camera dvs. sau obiectele private. Există un truc bun care vă poate ajuta să preveniți orice tip de hacking posibil al camerei dvs. web, ceea ce îl acoperă atunci când nu îl utilizați. În acest fel, oamenii fără scrupule nu pot vedea prin copertă pentru a afla mai multe informații private despre tine. De asemenea, dacă utilizați laptopuri, asigurați-vă că închideți capacul atunci când nu le utilizați, chiar și atunci când plecați doar câteva minute.

4. Utilizați VPN în orice comunicare online legată de webcam-uri

Dacă folosești adesea camera web pentru comunicații online, asigură-te că conexiunea la rețea este suficient de sigură. Conexiunea de rețea nesecurizată este un punct de intrare ușor pentru ca hackerii să aibă acces pe camera web, ceea ce înseamnă că, dacă conexiunea dvs. nu este criptată, este ca și cum vă lăsați ușile deschise și lăsați intrușii să vină acasă fără niciun efort din partea lor . Cu toate acestea, atunci când utilizați o conexiune VPN, veți putea să vă asigurați conexiunea de rețea și, în acest fel, face imposibilă intrarea hackerilor în sistemul dvs. prin rețeaua dvs. Criptarea grea pe care o va oferi VPN-ul este ca și cum ai pune diverse încuietori pe ușile tale și a construi un zid mare în fața casei tale. Nu există nicio cale prin care să poată accesa camera web.

5. Mențineți-vă întotdeauna actualizat sistemul și software-ul dvs. Webcam

De asemenea, este important să vă mențineți sistemul de operare la zi, deoarece hackerii caută în mod activ orice vulnerabilități pe care le pot exploata din sistemul dvs. de operare. Prin actualizarea sistemului de operare, înseamnă că păstrați patch-urile acestor vulnerabilități cu cea mai recentă protecție de securitate, oferind un sistem și mai sigur pentru a putea utiliza. De asemenea, este important să vă păstrați actualizate software-ul și firmware-ul pentru a vă asigura că acesta este plasat pentru cea mai recentă protecție de securitate. În acest fel, persoanele lipsite de scrupule nu pot avea acces la el.

Acestea sunt sfaturile pentru a menține confidențialitatea și securitatea camerei online. Dacă doriți să vă protejați confidențialitatea online de orice tip de hacking și amenințări online, camera web este cu siguranță singurul dispozitiv principal pe care trebuie să îl protejați. Prin protejarea camerei web, nu dați vreunui intrușor „ochii” de care au nevoie pentru a arunca o privire în mediul dvs. privat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map