5 ствари због којих је ваша ВПН веза рањива на хакерске нападе

Главна сврха ВПН везе је осигурати вашу приватност и сигурност на мрежи, како бисте могли у потпуности да осигурате своју мрежну активност без бриге о било којим трећим странама које би могле да прате ваше понашање на мрежи. Приватна веза функционише тако што шифрира вашу редовну интернетску везу, у потпуности скрива вашу стварну ИП адресу од било које треће стране, укључујући владу, вашег даватеља интернетских услуга, веб странице које посјетите и хакере. Међутим, међу могућим трећим лицима која би можда желела да прате ваше мрежне активности, хакери су ти због којих би требало да будете опрезни..


Зашто бисте требали бити опрезни према хакерима? То је зато што, иако ваша влада или ИСП могу надгледати вашу редовну интернетску везу, неће присиљавати свој пут да надгледају ваше активности када користите приватну везу. У том тренутку они неће покушати да вас прате док користите приватну везу, а то неће ни покушати. С друге стране, неки хакери су прилично упорни и можда ће покушати да продру у вашу мрежну везу иако користите ВПН. Због тога морате бити обазривији према хакерима, јер они имају вештину и спремност да изврше сајбер-кривично дело онако како сматрају прикладним. Ево 5 ствари због којих је ваша ВПН веза рањива на хакерске нападе:

1. Слаби сигурносни протокол

Нису сви сигурносни протоколи истог квалитета шифрирања, а лоша је вијест да многи ВПН сервиси и даље користе слаб сигурносни протокол као свој примарни систем заштите. То може бити штетно за кориснике, јер већ постоје неки случајеви који доказују да коришћење слабог сигурносног протокола може заиста да доведе кориснике у ризик. Ако ваш ВПН и даље користи слаб сигурносни протокол, као што је ППТП, и не постоји начин да се пребаците на други безбедносни протокол, иако је ваша веза шифрована приватном мрежом, и даље ће бити подложна хакерским нападима. Једном када хакери утврде слабост у вашем безбедносном протоколу, користиће га као своју улазну тачку за даљњи продор у вашу мрежу.

2. Проблеми са сервером

Не само да су проблеми са сервером фрустрирајући, већ могу да дају и велику безбедносну рањивост за ваш систем. Када се повежете са приватним сервером, а дотични сервер има проблем, тада ваша веза не може бити приватна као што бисте очекивали. Проблеми са сервером могу бити у распону од мале брзине везе, прекида рада сервера, немогућности повезивања са сервером и тако даље. Аутоматски ће прекинути вашу приватну или сигурну везу, остављајући вашу мрежну везу рањивом на хакерске нападе.

3. Непоузданост ВПН услуге

Пружалац ВПН услуга који безбедност и приватност корисника не схвата озбиљно, обично ће занемарити било који проблем који корисници доживе. Штавише, ова врста услуге је обично непоуздана и не може корисницима дати загарантовану заштиту на мрежи и приватност која им је потребна. Скоро све бесплатне ВПН услуге су такве, посебно са услугама које можете да користите за свој мобилни уређај. Због тога морате бити свјесни сигурносних ризика које намећу ти непоуздани пружатељи ВПН услуга, јер то може привући пажњу хакера да продру у ваш систем.

4. Заштита од једног слоја

Многи добављачи ВПН услуга и даље користе заштиту од једног слоја да би заштитили своје кориснике на мрежи. Ова једнослојна заштита делује тако што прикрива стварну ИП адресу корисника и приказује ИП адресу приватног сервера јавности. Међутим, не постоје додатни слојеви заштите које пружа пружатељ ВПН услуга, што га чини врло рањивим на хакерске нападе само зато што једном уклањајући један заштитни слој, хакери излажу своју стварну ИП адресу, и то хакере је врло лако пробити даље у систем након што нестане ова једнослојна заштита. Због тога је важно да одаберете ВПН који нуди више слојева заштите, што онемогућава хакерима да прате вашу стварну ИП адресу.

5. Основни систем шифровања

Проблем са бесплатним ВПН услугама је у томе што они нуде само основни систем енкрипције, а то је врста шифрирања коју хакери лако могу сломити. Неки јефтини ВПН сервиси користе исти основни систем шифрирања као и њихова стандардна безбедносна заштита за своје кориснике, што може изложити њиховим корисницима ризик. Увек је боље одабрати ВПН услугу која пружа најмање 256-битну енкрипцију или војни систем шифровања како бисте осигурали да је ваша мрежа непробојна. Хакери не могу да продру у приватну везу која на себи има систем за шифровање војног ранга.

То је 5 ствари због којих је ваша ВПН веза рањива на хакерске нападе. Ваша је одговорност да интернетску везу заштитите како бисте могли да заштитите ваше важне информације на мрежи. У ту сврху је боље да два пута проверите вашу ВПН услугу и осигурате да вам пружају довољно система заштите који је заштићен од хакера, тако да можете мирно да користите њихову услугу..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map