5 Уобичајене рупе у приватности и сигурности у малим предузећима

Када одлучите да отворите мало предузеће, било да је то у вашем локалном окружењу или на мрежи, морате се суочити са разним одговорностима које обезбеђују несметано пословање вашег предузећа. Постоји пуно ризика са којима морате да се суочите за време пословања вашег малог предузећа. Ако водите малу канцеларију у вашем локалном окружењу, ризици могу да укључују крађу, пљачку, уљезе и тако даље. Али, када покренете мало предузеће на мрежи, ризици су још већи, јер могу доћи било где. На пример, хакерски напади могу да стигну са места удаљеног миља и миља од локације вашег предузећа, што може дати ризике за приватност и безбедност за ваше предузеће.


Многи хакери користе рупе или рањивости вашег система да би украли ваше приватне и важне податке. Ако не знате за ове рупе, не можете заштитити ваш пословни систем од њихових напада. Ево 5 уобичајених рупа у приватности и сигурности у малим предузећима којих морате бити свесни:

1. Мрежа која није заштићена или није шифрована

Прво што морате да погледате је мрежа коју користите за мало предузеће. Ако је незаштићен или некодиран, онда сте у невољи. Мало предузеће које и даље користи нешифрирану мрежу тражи проблеме јер једноставно није сигурно да користите ову врсту мреже. Свако може лако да надгледа шта радите са својом мрежом и сви преноси података нису уопште сигурни. Ако мислите да чувате своје важне податке на сигурном месту, онда грешите. Све док ваша мрежа није шифрована, хакери могу лако да продју у вашу мрежу и украду вам важне податке, као и распоређују разне злонамјерне програме на ваш систем.

2. Лош стандардни поступак безбедности и приватности за запослене

Ако желите да осигурате да ће ваше предузеће обезбедити најбољи систем заштите за своје клијенте, своје запослене морате подучити о стандардним поступцима заштите и приватности за ваше пословање. Лош стандард сигурности и приватности може вас довести до пропуштања важних информација трећим странама. На пример, ако дозволите запосленима да приступе вашој пословној мрежи незаштићеном везом, хакери могу да присиљавају на везу вашег запосленика како би стекли приступ вашем пословном систему, што ће бити лоше за вас.

3. Не осигурана мрежа удаљеног приступа

Начин на који се ваше особље повезује са вашим пословним системом и обављају пословне активности на даљину такође може постати потенцијална рупа за пробијање хакера. Допуштање запосленима да приступају канцеларијским рачунарима из других места, на пример, из њиховог дома или из друге земље, значи да морате да осигурате да они контролишу канцеларијске рачунаре на потпуно приватни начин. Морате бити сигурни да их нико не надгледа, а штавише, они се морају повезати са вашим канцеларијским рачунарима користећи безбедан систем приватне везе. Употреба ВПН-а је једини безбедан начин да се запосленима омогући да се повежу на ваше канцеларијске рачунаре, а да их не надгледају или прате треће стране.

4. Цлоуд апликације са слабим протоколима сигурности и приватности

Облачне апликације које одлучите да користите такође ће утицати на укупну сигурност и приватност вашег пословања. Ако користите апликације засноване на облаку који имају слабе протоколе заштите и приватности, то значи да дајете шансу хакерима да продру у ове апликације и украду податке приватног пословања. Не можете дозволити да се то догоди. На примјер, ако складиште у облаку које одаберете има слаб сигурносни и приватни протокол, само је питање времена када ће хакери украсти податке из вашег складишта у облаку ради сопствене користи.

5. Стари оперативни систем који више не подржава

Имајте на уму да ће употреба старог оперативног система као свакодневног покретача вашег пословања довести у ризик целокупно ваше пословање. Ако ради смањења буџета инсталирате стари оперативни систем за пословне рачунаре, то је исто као и од пљачкаша да пљачка ваш дом без икаквог напора. Ипак, још увек постоји много предузећа која користе неподржани оперативни систем који није закрпљен или ажуриран више од 5 година. Да ли сте спремни да ризикујете сопствену пословну сигурност и приватност ради смањења буџета? Мудра је одлука да надоградите свој оперативни систем на најновију верзију и наставите га ажурирати са најновијом исправком.

То су 5 уобичајених рупа у приватности и сигурности које би могле угрозити ваше мало пословање. Једини начин да спречите хакере да нападну ваш систем јесте да осигурате да ове рупе више не постоје у вашем систему малих предузећа. Најбоља политика је да сигурност и приватност вашег пословања и ваших клијената ставите као први приоритет.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map