5 Уобичајене заблуде о претраживачу приватности Тор

Тор је прегледач који корисници интернета често користе за приступ дубоком вебу који је дубоки део интернета који углавном није доступан путем редовних прегледача. Тор се назива и претраживач приватности, јер шифрира вашу везу помоћу виртуелне приватне мреже, омогућавајући вам анонимно прегледавање дубоког веба или редовног веба. Користи напредну технологију енкрипције која трећим странама отежава праћење ваше стварне ИП адресе. У комбинацији са употребом ВПН-а, можете бити потпуно безбедни на мрежи када користите Тор претраживач јер ће се систем шифровања удвостручити.


Постоје многи неспоразуми које људи имају у вези са Тором. Прије свега, будући да се углавном користи за приступ дубоком вебу, многи га и даље виде као нешто “застрашујуће”. Тада људи углавном не желе да користе Тор због различитих безбедносних проблема. Ево 5 најчешћих заблуда о прегледнику приватности Тор:

1. Тор је претраживач за хакере

Тачно је да су Тор користили хакери и цибер криминалци да би вршили све врсте дигиталних злочина. Али то је само зато што пружа анонимност на мрежи да ови лоши људи требају да их власти не препознају. Такође, када прегледавате дубински веб користећи Тор, наћи ћете многе врсте чудних, злонамерних и лоших веб локација које су креирали злонамерни и преварантски људи, зато будите врло опрезни у активностима прегледавања. Међутим, због потпуне анонимности коју овај претраживач може да вам пружи, он се може користити као ваш уобичајени прегледач. Када га користите, добит ћете погодност потпуне приватности и анонимности током активности на мрежи. Професори, истраживачи, новинари, писци, војно особље и људи различитог порекла користили су га да остану приватни у својим мрежним активностима.

2. Није прилагођен кориснику

Можда ћете помислити да је тешко користити, јер се по својој природи разликује од других прегледача као што су Фирефок или Цхроме. Али у ствари је прилично пријатан за кориснике и дизајниран је да га користе сви, баш као и обични претраживачи. Кориснички интерфејс је сличан прегледачима које користите свакодневно и у основи је једноставан софтвер који се користи. Потребно га је само инсталирати и одмах можете почети прегледавати Интернет. Штавише, то можете учинити са потпуном приватношћу без бриге о било ком систему за праћење или надзор треће стране.

3. Тор је пун злонамјерних веб страница

Баш као и код обичних прегледача на којима можете пронаћи пуно злонамерних веб локација када нисте пажљиви у претраживању интернета помоћу таквих претраживача, Тор је такође исти. Да, можете наићи на мноштво злонамерних веб локација ако сте непажљиви у претраживању. Запамтите да је то претраживач приватности, а најчешће га користе хакери и други цибер криминалци. Дакле, наравно, постоји пуно подземних веб локација које можете пронаћи када приступите неким приватним адресама веб локација преко Тор мреже. Међутим, ако будете опрезни приликом употребе Тор-а, баш као и кад користите уобичајене прегледаче, Тор претраживач може бити сигурно место за уживање у вашој приватности на мрежи.

4. Разликује се од осталих претраживача

За разлику од обичних претраживача, Тор претраживач је изграђен углавном за анонимност на мрежи, што значи да када га будете користили, ваша стварна ИП адреса биће у потпуности сакривена. Вашу стварну ИП адресу биће веома тешко пратити, посебно ако имате укључену ВПН везу пре коришћења Тор-а. Будући да је овај претраживач направљен за анонимност на мрежи, не треба вас изненадити да има пуно функција за приватност које многи други прегледачи немају. У почетку вам се може чинити чудним, али изграђен је пре свега ради заштите корисника, сигурности и приватности на мрежи.

5. Тор мрежа има споро повезивање и лоше перформансе

Једна од најчешћих жалби на овај претраживач је брзина или перформансе претраживача. Можда ћете приметити да када користите овај претраживач, брзина је много спорија него када користите уобичајене прегледаче. То је превасходно због система шифровања и преношења који може да успори везу. Тор мрежа врши цео систем шифровања тако што преусмерава ваш саобраћај на многим серверима, тако да ће требати више времена да се учита веб локација коју желите да посетите. Али, истина је да, упркос спорој брзини везе, програмери претраживача Тор раде на побољшању перформанси Тор мреже. Учинковитост претраживача Тор данас је знатно боља него пре годину дана, или чак пре неколико месеци.

То су 5 најчешћих заблуда о претраживачу приватности Тор. Ако желите да користите овај претраживач, али се плашите његове очигледне лоше репутације, требало би да разумете више о томе како функционише овај претраживач приватности. Тор је попут другог прегледача који користите, само што брине о приватности својих корисника. Ако сте и даље забринути, можете да активирате свој ВПН пре него што покушате да користите овај претраживач како бисте добили максималну приватност за своје активности прегледавања..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map