5 великих знакова лоше и злонамјерне апликације ВПН за мобилне уређаје

Милиони и милиони људи данас користе бесплатну ВПН услугу за своје мобилне уређаје, због чињенице да су ове бесплатне ВПН апликације у изобиљу доступне у продавници апликација. Међутим, немојте мислити да, пошто милиони људи користе бесплатне апликације, то значи да су то добре апликације које можете да користите. Недавно сигурносно истраживање открило је да је велики проценат ових бесплатних мобилних ВПН апликација опасан за употребу, јер су уграђени у злонамерне изворне кодове који су дизајнирани тако да ризикују податке корисника. Штавише, већина ових апликација је оцењена високо у продавници апликација, па би свако могао доћи у искушење да испроба апликацију и користи услугу приватне везе без икакве сумње у њену безбедност.


Иако је велики проценат ових мобилних апликација злонамеран, још увек постоји добар број ВПН апликација које се могу користити за лагано прегледавање на вашем мобилном уређају. Другим речима, још увек постоји значајан број апликација које су прилично сигурне за употребу, иако вам то не препоручујемо да користите ове апликације за онлине трансакције или друге сврхе које захтевају вашу потпуну приватност. Ипак је важно да утврдите лоше ВПН апликације, како не бисте били жртва ових лоших апликација. Ево 5 великих знакова лоше и злонамерне мобилне ВПН апликације:

1. Уграђен је са злонамерним кодирањем када се скенира са антивирусним софтвером

Када инсталирате ове бесплатне ВПН апликације преко званичне продавнице апликација, можда нећете схватити да ове апликације садрже злонамерне изворне кодове уграђене у њу. Можда ћете помислити да функционише исправно након што га отворите, без проблема. Али, не треба се поуздати у изглед апликација. Морате га скенирати одговарајућим антивирусним софтвером који подржава скенирање мобилних апликација да бисте тачно знали да ли су те апликације добре или лоше. Већину времена ваш антивирусни софтвер може лако открити лоше и злонамјерне апликације за приватну мрежу. Ако откријете да апликација има злонамерно кодирање, престаните да је користите и одмах је деинсталирајте.

2. Брзо празни батерију мобилног телефона

Коришћење ВПН апликације на мобилном уређају не би требало превише да утиче на батерију, пошто користи редовну интернетску везу коју имате и она само шифрира везу. Дакле, ако откријете да апликација превише троши батерију вашег мобилног телефона, а Интернет нормално користите само онда, постоји велика вероватноћа да је мобилна апликација злонамерна. Може слати злонамерне податке на сервере трећих страна и стварати сталну комуникацију са тим серверима, која на крају брзо испразни батерију вашег мобилног уређаја.

3. То чини вашу интернетску везу врло спором

Добра мобилна ВПН апликација користиће вашу нормалну интернетску везу без да уопште успори брзину ваше везе. Ако се не повезујете са локације са недостатком бежичног сигнала, требали бисте бити у могућности да се повежете на Интернет користећи ВПН с нормалном брзином. Међутим, са злонамерним апликацијама за виртуелну мобилну приватну мрежу ваша нормална мобилна веза може се успорити због различитих разлога. Ови разлози укључују стално преношење података које не дозвољавате, споро перформансе сервера, преоптерећење сервера и тако даље.

4. Обавља више преноса података који поједу вашу пропусност

Када користите лошу и злонамјерну мобилну ВПН апликацију, требало би да погледате потрошњу података на свом мобилном уређају. Ако мобилни уређај покаже да користи више података на вашој вези, то значи да би ВПН веза могла појести вашу пропусност вршећи више преноса података. То се обично догађа, јер ће злонамерни ВПН сервиси и даље преносити податке чак и када не радите у празном ходу. Ово представља неовлашћени пренос података, и требало би да се клоните сервиса који то ради.

5. Смета вам редовно телефонирање

Да ли сте видели да се ваше редовне телефонске операције узнемирују након инсталирања те посебне ВПН апликације? На пример, можда ћете открити да је све теже назвати некога са ваше листе контаката или ћете приметити да ваша СМС апликација не функционише правилно. Такође, ако приметите да неко покушава да се пријављује на ваше налоге на друштвеним медијима, то је велики знак да је ваша мобилна ВПН апликација опасна. Поуздана ВПН апликација неће имати овакво понашање и увек ће чувати телефон без нарушавања редовног рада.

То је 5 великих знакова лоше и злонамјерне мобилне ВПН апликације. Након што откријете ову апликацију на свом мобилном уређају, обавезно је одмах деинсталирајте и поново покрените уређај. Такође, будите сигурни да више не преузимате ове врсте апликација за свој мобилни уређај. За истинску заштиту својих мрежних активности требало би да користите само угледну и поуздану ВПН апликацију познате ВПН компаније.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map