5 врста информација које ће Гоогле пратити из ваше активности прегледавања

Гоогле доминира интернетом откад је постао највећа светска компанија за претраживаче. Међутим, од пораста популарности Андроид мобилног оперативног система, Интернет је постао саставни део нечијег живота. Уз широку употребу Андроид оперативног система, свако се може повезати на Интернет кад год жели. Наравно, с обзиром да Гоогле нуди и разне интернетске алате које користе милијарде људи, као што су Гмаил, Дриве, Пхотос, Транслате, Документи, Плус и многи други алати, милијарде људи данас не могу живети без Гоогле-а. Људи широм света морају да користе барем један онлине алат који је створила ова компанија у својим свакодневним активностима.


Будући да је Гоогле толико снажан у свим активностима на мрежи, постаје брига јер ова компанија такође прати ваше мрежне активности. Ово је посебно тачно када користите њихове алате, јер ће они чувати историју вашег коришћења тих алата. Због тога се неки желе извући из руке, што је у данашње доба и доба сасвим немогуће. Уместо да покушавате да избаците Гоогле из вашег живота, боље је знати шта они прате од ваше мрежне активности. На овај начин можете побољшати своју приватност на мрежи док користите мрежне алате компаније. Ево 5 врста информација које ће Гоогле пратити из ваше активности прегледавања:

1. Ваша историја претраге

Гоогле је највећи претраживач на свету и то је примарни претраживач који људи широм света користе свакодневно. Када користите овај претраживач, компанија ће аутоматски чувати податке о претрази у вашој историји претраге. Међутим, то се може учинити само када сте пријављени на свој Гоогле налог током обављања претраге на мрежи. Ако претрагу извршите без да сте пријављени на свој налог, подаци о претрази се не бележе на вашем налогу. Историја претраге састојиће се од кључних речи које сте унели у оквир за претрагу, као и ваше историје гласовног претраживања.

2. Ваше посећене веб странице

Гоогле ће такође снимити ваше посећене веб странице како би утврдио ваше интересовање. Ово је углавном зато што је основни пословни модел ове компаније интернетско оглашавање, за које компанија захтева познавање најбоље циљне публике за њихово приказивање. Због тога ће ова компанија снимити посећене веб странице, посебно ако користите Цхроме, како би компанија приказала најприкладније огласе за вас. Видећете то на снази када посећујете веб локације или користите апликације на Андроид мобилним уређајима.

3. Локација коју посећујете

Ако користите Андроид мобилни уређај на којем је ГПС систем укључен, Гоогле ће стално надгледати вашу локацију. Ово је посебно тачно ако користите апликације за које је потребан приступ Гоогле мапама или било којој другој ГПС функцији. Компанија ће забележити места која сте посетили, вашу тренутну локацију и ваше одредиште. Компанија ће вас чак затражити да прегледате места која сте посетили последњих неколико дана како бисте побољшали функцију претраге локалног предузећа.

4. Видео снимци које сте гледали

Будући да је Гоогле власник ИоуТубе-а и ИоуТубе је највећа веб страница за дијељење видео садржаја на интернету данас, природно милиони људи свакодневно гледају ИоуТубе видео записе. Оно што компанија ради је да такође прати видео снимке које сте гледали на ИоуТубеу. Будући да ИоуТубе такође користи рекламну мрежу која је у власништву Гооглеа, једна од сврха компаније за надгледање ИоуТубе активности је пружање огласа који су најрелевантнији за ваше жеље. Остале ствари које се прате из вашег ИоуТубе активности укључују ваше омиљене видео снимке, колико дуго сте гледали видео, омиљене канале и коментаре.

5. Информације које се односе на Гоогле апликације

Постоји пуно мобилних апликација које користе услуге Гоогле апликација како би добро функционисале. Ако користите апликацију која захтева да се повежете са Гоогле налогом да бисте се пријавили у апликацију, то значи да та апликација користи Гоогле апликације услуге у свом раду. Када користите такве апликације, Гоогле прати и ваше активности, као и програмер. Ваша употреба апликације можда ће се у одређеној мери делити са Гооглеом, посебно ако програмер апликације користи Гоогле-ов АПИ за велики део функција апликације.

То је 5 врста информација које ће Гоогле пратити из ваше активности прегледавања. Иако је истина да можда нећете моћи да избегнете ову компанију у свом дигиталном животу, постоји још много алтернатива које су доступне у случају да желите да умањите Гооглеов утицај на ваше мрежне активности. Али што је најважније, требало би да опремите своју мрежну везу са ВПН-ом како би компаније трећих страна попут Гоогле-а биле у могућности да прате сваку вашу мрежну активност..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map