7 кључних разлика између бесплатних ВПН и премиум ВПН услуга

Када проверите званичну продавницу апликација за Андроид и иОС и претражите ВПН апликације, установићете да постоји на стотине ВПН апликација, а већина њих је бесплатна. Број бесплатних ВПН апликација знатно је већи од премиум ВПН апликација, што бесплатне ВПН апликације чини популарнијим код просечних корисника. Будући да просечни корисници користе ВПН само за забаву, а то је да приступе садржајима који су ограничени у њиховој земљи или региону, они се не труде да плаћају своје ВПН услуге, јер сматрају да им то не вреди. Ако можете добити нешто бесплатно, зашто то платите?


Па, ако је то ваш начин размишљања при избору виртуалне приватне мрежне везе, будите спремни на шок. То је због тога што се већина тих бесплатних ВПН услуга разликује од својих премиум колега. Ево 7 кључних разлика између бесплатних ВПН и премиум ВПН услуга:

1. Укупна перформанса

Бесплатно ВПН: Укупна ефикасност бесплатне услуге приватне мреже је обично лоша, с многим проблемима који се могу догодити у било којем тренутку. На пример, сервер можда не функционише правилно, а пошто пружају само сервере лошег квалитета и нема много избора сервера за кориснике, проблеми могу да трају неколико сати или неколико дана, а да се не исправе.

Премиум ВПН: Укупни учинак премиум услуге приватне мреже увек је на врху, с обзиром на то да они користе најбоље квалитетне сервере са много сервера за избор. Сервери су увек у функцији и пружају најбоље перформансе и најбоље корисничко искуство. Сваки проблем са сервером може се брзо решити.

2. Безбедност и приватност

Бесплатно ВПН: Бесплатна услуга обично занемарује сигурност и приватност својих корисника и није им стало до заштите података њихових корисника. Оно што корисницима пружају је само алат за заобилажење владиних ограничења, али овај алат не садржи ниједну снажну безбедносну и приватност. У неким случајевима бесплатна услуга може чак украсти податке корисника и продати их трећој страни.

Премиум ВПН: Премиум услуга веома озбиљно брине о приватности и безбедности корисника. Омогућавају сву потребну безбедносну технологију и систем шифровања за очување приватности и података корисника и приватних док уживају у својој слободи Интернета.

3. Систем шифрирања

Бесплатно ВПН: Бесплатна услуга приватне везе не укључује ниједан јак систем шифровања за кориснике, што резултира могућим цурењем података када корисници користе услугу. Обично нуде безбедносне протоколе најнижег степена за своје кориснике, што је хакерима лако пробити, уз пуно сигурносних пропуста.

Премиум ВПН: Премиум услуга приватне везе користиће врхунски систем шифровања са најбољим безбедносним протоколима на тржишту, обезбеђујући приватну везу њихових корисника стално. Хакери су шифровање веома тешко пробити, а све сигурносне рањивости одмах ће се закрпати на страни сервера..

4. Ограничење брзине и пропусности

Бесплатно ВПН: Не можете да користите пуну брзину када користите бесплатну приватну везу, а употреба пропусне ширине је обично ограничена на само 1-2 ГБ месечно. Постоји пуно успоравања сервера ради праћења броја корисника који истовремено користе исти сервер.

Премиум ВПН: Увијек можете користити пуну брзину када користите врхунску приватну везу, што резултира глатким међусобним међусобним међусобним претварачем и брзим учитавањем веб страница. Не постоји ограничење пропусности или ограничење потрошње података месечно, тако да можете преносити сав садржај који желите помоћу приватне везе.

5. Злонамерни софтвер и адваре

Бесплатно ВПН: За многе бесплатне ВПН апликације и софтвер пријављено је да су злонамерни софтвер и адвер уграђени у њихов изворни код. То значи да ВПН компанија обично прати податке корисника и интернет активност њихових корисника, а много пута ће приказивати случајне огласе на основу мрежних активности њиховог корисника.

Премиум ВПН: Не постоји злонамерни софтвер или адвер уграђени у изворни код. Можете да уживате у приватној вези без икаквих прекида, а провајдер не прати вашу интернет активност.

6. Доступни сервери

Бесплатно ВПН: Бесплатна услуга обично има ограничен број сервера и већину времена су ти сервери пуни корисника, што резултира лошом везом или лошим укупним перформансама. Сервери су обично лошег квалитета, а ресурси су ограничени.

Премиум ВПН: Премиум услуга има пуно доступних сервера који су у току са захтевима корисника, тако да сваки сервер има равнотежу у кориштењу ресурса ради очувања најбољих перформанси сервера. Сервери поседују висококвалитетни хардвер како би осигурали да могу истовремено да подносе све захтеве корисника.

7. Корисничка подршка

Бесплатно ВПН: Бесплатна приватна веза нема постојећу корисничку подршку и многи проблеми нису исправно исправљени.

Премиум ВПН: Премиум приватна веза има одличну корисничку подршку, с тим што одељење за подршку реагује када корисници пријављују неке проблеме са својим серверима.

То су 7 кључних разлика између бесплатних ВПН и премиум ВПН услуга. Ако сте нови ВПН корисник који још увек није одлучио који сервис желите да користите, боље је да користите врхунску ВПН услугу, пошто су они генерално поузданији и нуде мноштво функција које ће обезбедити вашу мрежу на мрежи сигурност и приватност, као и пружање најбољег корисничког искуства у свакој сесији прегледавања.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map