7 кључних разлика између личног ВПН-а и пословног ВПН-а

Постоје две врсте ВПН услуга које би требало да знате, а то су лични ВПН и пословни ВПН. Обоје имају своје функције. Лична ВПН услуга је услуга приватне мреже коју користе појединци, док је пословна ВПН услуга приватна мрежна услуга коју користе предузећа или корпорације. Дакле, проверите да ли сте бирали услугу виртуелне мреже у складу са својим потребама.


Када погледате лични и пословни ВПН, постоји неколико разлика због којих се истичу један од другог. Ево 7 кључних разлика између личног ВПН-а и пословног ВПН-а:

1. Један корисник вс. Више корисника

Наравно, једна од најочитијих разлика је та што је лична услуга дизајнирана за једног корисника, док је пословна услуга дизајнирана за више корисника. Обично пословна услуга има један глобални налог, који може користити више корисника, који су обично запослени. Сваком запосленом дају се корисничко име и лозинка за везу у виртуелној приватној мрежи и сваки ће се повезати на сервере по свом избору. У личном ВПН сервису корисник има потпуну контролу над својим рачуном, док је у пословном сервису менаџер рачуна онај који има потпуну контролу пословног налога..

2. Функција управљања рачуна

У личној ВПН услузи можете у потпуности контролисати виртуелну приватну мрежу коју користите. Такође можете да контролишете сваки уређај који се повезује на приватни сервер, зависно од ваших потреба. У пословном сервису постоји један менаџер налога који има задатак да контролише све кориснике или запослене који користе ВПН везу. Менаџер налога може додати или уклонити поједине кориснике онако како сматрају прикладним, а могу и да промене глобална подешавања за ВПН мрежу и примене ново подешавање за цело предузеће..

3. Редовни сервери вс. Пословни сервери

Лични ВПН налог повезиваће се са серверима који су редовно доступни свим корисницима виртуелне приватне мреже. Употребу сваког сервера делите са другим корисницима, тако да постоји ризик од преоптерећења сервера ако има превише корисника који исти сервер користе истовремено. Уз пословну услугу, обично ВПН провајдери имају своје сервере, посебно дизајниране за пословне кориснике. Дакле, пословни корисници се могу повезати с пословним серверима, бољим перформансама и квалитетом у односу на редовне сервере.

4. Намјенска ИП адреса са намјенским сервером

За личну ВПН услугу дели се ИП адреса коју добијете када се повежете са приватним сервером, што значи да једну ИП адресу може користити више корисника одједном. Такође, ИП адреса се редовно мења, чак и ако се свакодневно повезујете на исти сервер. У пословној услузи ИП адреса која се пружа наменска је ИП адреси, што значи да само ваша компанија користи ту одређену ИП адресу на једном серверу. Дакле, не дели се са другим пословним корисницима. Међутим, сваки запослени који користи приватну мрежу поделиће ИП адресу вашег предузећа.

5. Инсталација софтвера

ВПН провајдер обично даје различит софтвер за личне и пословне кориснике. За личне кориснике софтвер који се користи је исти софтвер који користе други корисници, са истим поступком инсталације и неколико верзија софтвера у зависности од платформе. За пословне кориснике софтвер се обично прилагођава у зависности од пословних потреба, а инсталацију обично раде стручњаци за безбедност из ВПН провајдера.

6. Лична употреба вс. Пословна употреба

Лична ВПН услуга се обично користи у личне сврхе, као што су приступ блокираним веб локацијама, гледање филмова из другог региона, претплата на услуге из других земаља и тако даље. Такође лична услуга пружа сигурност и заштиту приватности за појединце у њиховим мрежним активностима, као што су онлине банкарство и куповина. С друге стране, пословна ВПН услуга обично се користи за мрежне пословне активности, пословну сигурност и заштиту података, сигурну пословну комуникацију и друге пословне сврхе..

7. Индивидуална приватност вс. Приватност целог предузећа

Лична ВПН услуга дизајнирана је ради заштите приватности појединца и одржавања анонимности појединца у њиховим мрежним активностима. Такође штити осетљиве и приватне информације појединца тако да било која трећа страна не може надгледати њихову активност. За пословни ВПН дизајниран је тако да штити приватност целог посла, укључујући све његове запослене. Запослени могу задржати своју приватност на мрежи када обављају своју пословну активност, а целокупно предузеће може заштитити своје важне имовине и податке на мрежи.

То су 7 кључних разлика између личног ВПН-а и пословног ВПН-а. Пошто је пословни ВПН неизмерно компликованији од личне ВПН услуге, посебно током процеса инсталације и одржавања, обично захтева пословног клијента да се консултује са стручњацима ВПН провајдера пре него што може да користи њихову ВПН услугу.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map