7 начина ВПН може заштитити вашу ВиФи везу приликом путовања у друге земље

Путовање у друге земље често захтева много припрема, а припреме се често обављају пре неколико недеља до неколико месеци. Ово је нарочито тачно ако путујете дуже време, дуже од две недеље. Много је припрема које треба да урадите, укључујући авионске карте, смештај, дневни распоред, пасош, визу и тако даље. Такође, морате смислити најбољи начин да се бавите својим дневним активностима, попут прегледавања интернета, интернетског банкарства и слично, тако да се можете осећати угодно у свом путовању.


Када путујете у друге земље, морате имати на уму да различите земље имају различите законе о интернету. Неке земље ограничавају своје грађане да приступе одређеним веб локацијама за које се сматра да њима нису одговарајуће. Неке друге земље можда немају никаква ограничења. Због тога вам је потребна међународна ВПН веза за међународна путовања. Ево 7 начина на које ВПН може заштитити вашу ВиФи везу приликом путовања у друге земље:

1. Не морате се бринути због ограничења интернета у тој земљи

То је први и најважнији разлог зашто бисте требали имати ВПН везу током путовања у иностранство. Многе земље ограничавају интернетску везу. Неке земље чак не дозвољавају својим грађанима приступ уобичајеним веб локацијама друштвених медија, као што су Фацебоок, Твиттер, Инстаграм и ИоуТубе. Дакле, када имате ВПН везу са собом, не требате да бринете о било каквим интернетским ограничењима која су наметнута у тој земљи, а и даље можете нормално да користите Интернет.

2. Можете обавити своје банкарство на мрежи сигурно

Ако заиста треба да обавите неке мрежне банкарске активности када сте у другој земљи, постоји ризик да ваши подаци можда неће бити довољно сигурни. Неке земље постављају већи надзор над својим туристичким посетиоцима како би спречиле различите проблеме у тој земљи, и зато влада чак и ваше банкарске активности може да надгледа влада те земље. Помоћу ВПН-а, можете сачувати своју банкарску активност јер сте анонимни када обављате своје интернетске банкарске активности.

3. Безбедно можете користити било коју јавну ВиФи приступну тачку

Наравно, већина земаља ће обезбедити јавне ВиФи жаришне тачке за све који желе да се повежу на Интернет, а обично су раштркани по земљи. Дакле, постоји шанса да ћете пронаћи неке ВиФи жаришне тачке у близини, које можете користити током путовања, и врло је згодно да се повежете на те јавне интернетске везе. Проблем је што већина јавних жаришта није безбедна. Дакле, да би се осигурала веза, увек је потребна ВПН веза сваки пут када се покушате повезати на Интернет помоћу тих ВиФи жаришних тачака..

4. Можете прегледавати приватност без икаквог владиног надзора

Већина влада има надзорни систем за праћење активности прегледавања својих грађана како би се спречили разни безбедносни проблеми у земљи. То значи да ако се директно повежете путем локалног даватеља интернетских услуга, велика је вјероватноћа да ће ваша активност прегледавања бити надгледана и евидентирана од стране владе. Дакле, ВПН ће вам помоћи да заштитите вашу интернетску везу од владиног надзора, тако да је можете задржати приватном за вас.

5. И даље можете приступити својим омиљеним друштвеним медијима и садржају

Немојте се изненадити кад откријете да не можете да приступите Фацебооку и Нетфлику када стигнете у одредишну земљу, због тамошњих локалних закона о безбедности на интернету. Неке земље радије не дозвољавају својим грађанима приступ заједничким платформама друштвених медија, већ им дају своје локалне платформе друштвених медија. Међутим, с ВПН-ом ће се све лако поднијети. И даље можете комуницирати са својим пријатељима на Фацебооку или ажурирати најновији статус на Инстаграму. Такође, још увек можете да приступите Нетфлику као и обично, у случају да морате да гледате своје омиљене ТВ серије.

6. Можете стално да шифрирате везу

Добра ствар око ВПН-а је што вам помаже да будете сигурни све време када приступате интернету с било којег места. То је зато што се ваша веза увек шифрује када користите ВПН везу. Дакле, без обзира колико је несигурна интернет мрежа коју користите, увек је можете заштитити ВПН-ом како бисте и даље могли безбрижно прегледавати интернет. Сви преноси података су шифрирани и ваша веза ће бити заштићена током сесије прегледавања.

7. Можете да стабилизујете своју брзину интернета

Неки добављачи интернетских услуга можда имају чудно правило да умањују брзину интернета онако како сматрају прикладним. Неки од њих омогућавају корисницима да приступају локалним веб локацијама пуном брзином, док ако желе да приступе међународним веб локацијама, ИСП ће смањити брзину везе. Ако пронађете даватеља интернетских услуга који ово ради, немојте паничарити. Можете да користите ВПН за стабилизацију брзине интернета тако да можете да приступите било којој веб локацији стабилном брзином везе. Увек задржава удобност у вашем претраживању.

То је 7 начина на које ВПН може заштитити вашу ВиФи везу док путујете у друге земље. Запамтите да свака земља има своје законе о интернету, па је потребан ВПН да међународни посетиоци приступају интернету, а да такви закони не утичу на њих. Неке земље ће чак подстаћи туристе да користе ВПН како би задржали удобност и сигурност својих активности прегледавања.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map