7 погрешно схваћених ствари о ВПН-у којих нови корисници ВПН-а морају бити свесни

Постоји још пуно ствари које би многи људи, посебно они који не знају ништа о ВПН-у, погрешно разумели о виртуелној приватној мрежи. Заузврат, овај неспоразум даје сумњу људима да инсталирају софтвер за приватну конекцију у свој уређај. Људи који не разумију ВПН обично ће користити Интернет као и обично, само што нису упознати са методом заобилажења владиних ограничења, заустављањем надзора веб активности, приступа садржајем заштићеним у региону и тако даље.


Ако сте нови у вези са ВПН-ом, немојте дозволити да вас ови неспоразуми спрече да користите ВПН софтвер у своју корист. Ако се правилно користи, приватна веза може се користити за заштиту ваше мрежне активности од различитих претњи, као и заустављање било каквог праћења трећих страна током сесија прегледавања. Ево 7 погрешно схваћених ствари о ВПН-у којих нови ВПН корисници морају бити свесни:

1. Не треба ми ВПН јер је влада добра

На многе начине владе ће покушати да заштите своје грађане и покушаће да задрже стабилност у својим земљама. Дакле, можда је тачно да је влада добра, а они добро значе када су у питању брига о својим грађанима. Али, што се тиче ваших личних мрежних активности, влади не би требало бити дозвољено да раде оно што воле упадајући у вашу приватност. Не желите да влада надгледа сваку ситницу коју радите на мрежи, и желите да све остане приватно вама. Дакле, да, потребан вам је ВПН јер желите остати приватни и анонимни на мрежи, без владиног уплитања у вашу приватност.

2. Мој је антивирус довољан да спречи хакере да украду моје податке

На много начина, антивирусни софтвер може вам помоћи да заштитите ваше уређаје од различитих претњи, укључујући злонамерни софтвер, адвер, шпијунски софтвер и слично. Међутим, кад су у питању хакери, желите бити потпуно сигурни да они не могу слиједити ваш интернетски траг. Антивирусни софтвер који не садржи добро заштитни зид неће бити довољно добар да вас заштити од хакера. Такође, многи људи користе бесплатни антивирусни софтвер који својим уређајима пружа само минималну заштиту. ВПН је потребан не само да би ваша активност прегледавања била приватна, већ и да би хакери учинили готово немогућим да прате ваше мрежне активности и краду ваше податке.

3. ВПН је сличан ИСП-у

Виртуелна приватна мрежа није иста као давалац интернетских услуга и не пружа вам пропусну ширину интернета. Када ВПН услуга каже да вам дају максималну брзину са неограниченом пропусношћу, то значи да ће вашу интернетску везу користити пуном брзином, без икаквих ограничења у количини података коју можете пренијети путем приватне мреже. То значи да када користите ВПН за приступ садржају заштићеном регионом, можете уживати у садржају без икаквог успоравања брзине и можете да преносите онолико садржаја колико желите. Дакле, још увек се морате претплатити на Интернет провајдера да бисте могли да користите ВПН.

4. ВПН може удвостручити моју брзину интернета

ВПН није врста софтвера за повећање интернетске брзине на којем можете удвостручити брзину интернетске везе једноставним коришћењем ВПН софтвера. Брзина интернета одређена је вашим интернетским планом, а ВПН ће једноставно користити доступну брзину са што је мање могућих сметњи. Ако се претплатите на интернет план који има велику брзину преузимања, ВПН ће употребити сву доступну брзину за ваше приватно прегледавање. Међутим, имајте на уму да постоје ВПН сервиси који умањују вашу брзину интернета, што значи да ће успорити брзину прегледавања ако користите њихову виртуелну мрежу. Стога обавезно одаберите ВПН услугу која нуди пуну брзину како бисте избјегли било какво успоравање активности прегледавања интернета.

5. ВПН ће евидентирати моје податке

Неки ВПН провајдери ће бележити ваше податке, али не на исти начин на који ће ваша влада или ИСП евидентирати ваше податке. ВПН провајдери који одлуче да евидентирају корисничке податке обично то раде ради побољшања корисничког искуства касније, а не у сврху праћења или идентификације лично. Они ће такође чувати ваше податке приватним и сигурним и неће их продавати корпорацијама трећих страна које желе од тога да профитирају. Међутим, за вас је увек боље да одаберете пружатеља ВПН-а који не бележи ниједан ваш податак о прегледавању.

6. ВПН је непоуздана услуга треће стране

Неки ВПН провајдери су заиста непоуздани. Они нуде бесплатну приватну везу за своје кориснике и на тај начин украдат ће њихове податке и учинити друге злонамјерне ствари. Због тога је важно да се држите подаље од бесплатних или сјеновитих ВПН услуга, јер су многе од њих лажне и опасне. Али у целини, ако одаберете праву ВПН услугу, то ће вам помоћи да подаци вашег прегледавања остану приватни и анонимни, као и да ће вам пружити потпуну слободу интернета без икаквих ограничења.

7. Не треба да платим ВПН

Не, морате платити за своју ВПН везу. Зашто? То је зато што ако вам је потребна стварна заштита за ваше мрежне активности, укључујући куповину, банкарство и активности редовног прегледавања, морате бити спремни да уложите у прави поуздан ВПН сервис који вам може пружити такву заштиту. Не бирајте бесплатне ВПН услуге јер ће увек постојати улов за коришћење таквих услуга, а улов обично неће бити од користи за вас. Дакле, будите свесни тога.

То су 7 погрешно схваћених ствари о ВПН-у којих нови ВПН корисници морају бити свесни. Ако се исправно обави, ВПН може вам помоћи да ваше важне податке сачувате од злонамерних претњи на мрежи. Дакле, будите сигурни да ћете сазнати више о ВПН-у из поузданог извора, тако да ћете добити поверљиве информације о овој услузи, а не само гласине које могу створити пуно неспоразума о њој.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map