7 Предности које стекнете кад маскирате своју стварну ИП адресу

Зашто маскирање ваше стварне ИП адресе постаје толико важно управо сада? То је зато што када прегледавате веб са својом стварном ИП адресом, други људи могу лако да прате вашу активност прегледавања. Влада, ваш ИСП, корпорације и друге треће стране могу познавати вашу историју прегледавања и утврдити вашу навику прегледавања из тих података. И не само то, излагањем своје стварне ИП адресе, то значи и да откривате свој стварни идентитет на мрежи. Људи ће знати где живите, како се зовете и друге информације које би иначе могле бити приватне за вас.


Због тога све више и више људи користи ВПН да сакрију свој идентитет док су на мрежи. Они користе виртуелну приватну мрежу да прикрију и сакрију своју ИП адресу од било којих трећих страна које на првом месту не би требале да имају податке о вашем мрежном идентитету. Ево 7 предности које имате када маскирате своју стварну ИП адресу:

1. Интернет анонимно прегледавате

Шта то значи када анонимно прегледавате интернет? То значи да нико не зна ваш стварни идентитет на мрежи, јер користите другу ИП адресу. Ако сте користили праву ИП адресу, људи могу да прате вашу ИП адресу и знају вашу стварну локацију. Али, пошто маскирате свој ИП приватном ИП адресом, приказујете свој приватни ИП уместо вашег стварног ИП-а. То значи да ћете приватно и сигурно претраживати интернет.

2. Сигурни сте од пратилаца треће стране

Постаје уобичајена појава да веб странице или треће стране прате ваш интернетски идентитет како би вас идентифицирали. То се ради у различите сврхе, на пример ради рекламирања, штедећи ваш напредак, учење навике прегледавања итд. Укратко, ови трацкери обично прате вашу активност прегледавања без вашег одобрења, будући да је то постала стандардна процедура за многе веб локације да би пратили поступак праћења за сваког посетиоца. Када маскирате свој ИП, ви сте сигурни од ових трагача.

3. Нико не може надгледати ваше мрежне активности

Било да се ради о вашој влади или вашем даватељу интернетских услуга, ваш мрежни саобраћај биће у потпуности шифриран када маскирате своју ИП адресу. То значи да не могу надгледати ваше мрежне активности, а ви ћете у потпуности проћи испод њиховог радара. У свету где је систем за интернетски надзор све учесталији, моћи ћете да спречите било које треће стране које немају ваше дозволу да прате било коју од ваших мрежних активности.

4. Можете приступити блокираним или цензурираним веб локацијама

Ако живите у одређеним земљама у којима су закони о интернету врло строги, нећете моћи да уживате у Интернету као корисници који живе у другим земљама. То је зато што се многе веб странице блокирају и цензуришу из било којих разлога. Влада преузима потпуну контролу над оним што веб странице можете да посећујете и које веб странице не можете да посетите. Маскирањем ваше ИП адресе лако сте приступили блокираним или цензурираним веб локацијама.

5. Нико не може завирити у ваш пренос података

Које сте датотеке послали данас? Које теме сте данас написали за своје мејлове? Какве податке преносите данас? Које сте веб странице посетили данас? Без икакве заштите ваше интернет мреже, други људи ће моћи да виде ваше преносе података. Вешти хакери могу лако продријети у вашу везу и тихо пресрести вашу интернетску комуникацију. Међутим, када заштитите и маскирате своју ИП адресу, можете спречити да се она догоди.

6. Ниједан веб сајт не може да региструје вашу активност

Да ли сте знали да већина веб локација које данас посетите бележи ваше активности прегледавања без вашег одобрења? Наравно, технички су то изговорили у својим одредбама и условима. Али неће вам одмах рећи да бележе вашу активност. Неки бесплатни ВПН провајдери често то чине. Они бележе вашу активност из разлога који су понекад непотребни. Сакривањем ваше ИП адресе не постоји веб локација која може да региструје вашу активност јер сте потпуно анонимни са тим веб локацијама.

7. Не откривате свој стварни идентитет на мрежи

Ваша стварна ИП адреса садржи мноштво информација које, ако безбрижно давате такве информације, бескрупулозни људи могу од ње имати користи. На пример, у њему се налазе информације о вашој стварној локацији, посебно на вашем мобилном уређају, када је ваша ИП адреса повезана са вашим ГПС системом како би одредила вашу тренутну локацију. Понекад ИП адреса може толико рећи о вашем стварном идентитету и приватним подацима, које хакери могу да искористе кад год желе да то ураде. Тако ће маскирањем ИП адресе спречити ваш уређај да открива свој стварни идентитет на мрежи, што ће вам помоћи да заштитите и заштитите своје интернет активности, као и да спречите разне врсте сајбер злочина.

То су 7 предности које добијете када маскирате своју стварну ИП адресу. Ако то нисте учинили, и даље ризикујете безбедност и приватност на мрежи и излажете је разним могућим претњама на мрежи. Сакривањем вашег стварног идентитета на мрежи омогућава вам пуно начина да безбедно и сигурно истражите Интернет, а истовремено га чувате приватним и анонимним.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map