7 знакова добављача ВПН-а који су озбиљни својом посвећеношћу слободи Интернета

Када одаберете ВПН провајдера, морате бити свесни да нису сви ВПН провајдери заиста посвећени интернет слободи свог корисника. Неки провајдери само раде на виртуелној приватној мрежи ради стицања профита због популарности других сличних сервиса. Међутим, још увек постоји добар део ВПН провајдера који су веома озбиљни у одржавању интернет слободе свог корисника, због њихове филозофије или идеологије о безбедности на мрежи, анонимности и приватности..


Ако вам је први пут да користите приватну мрежу, будите сигурни да сте одабрали добављача који се заиста брине о вашој приватности, као и да се у потпуности обавезате на њу. Ево 7 знакова ВПН провајдера који су озбиљни у својој посвећености слободи интернета:

1. Они побољшавају своју услугу на основу повратних информација корисника

Постоји пуно пружатеља ВПН мрежа које не занимају шта њихови корисници мисле. Када се њихови корисници жале на ВПН услугу која бележи њихову активност, провајдер се уопште не брине. Они само желе профит од својих корисника и примењују разне друге методе како би своје кориснике ускладили са њиховим планом профита. Ово није знак провајдера сервиса који се залаже за приватност корисника. Добра ВПН компанија ће увек слушати своје кориснике и побољшаваће њихове услуге на основу повратних информација које добијају од својих корисника.

2. Имају више метода шифровања података

Јефтине ВПН услуге које користе само један безбедносни протокол или користе један слој шифровања нису заиста бриге за анонимност и приватност корисника. То је зато што је хакерима и неким неодговорним људима прилично лако провалити у ову једнослојну енкрипцију, посебно ако има веома слаб сигурносни протокол, као што је ППТП. Добар ВПН провајдер који брине о приватности свог корисника требало би да примењује разне безбедносне протоколе, посебно протоколе који за данашњи дан постају безбедносни стандарди. Такође, метода шифровања треба да се врши у више слојева, а не само у једном слоју.

3. Имају строгу политику да не региструју своје кориснике

Ако се ВПН провајдер заиста брине о приватности и слободи интернета вашег корисника, неће имати било какву политику праћења или евидентирања активности корисника. Ово је посебно проблематично код неких ВПН услуга које покушавају да користе податке свог корисника и продају их трећој страни ради профита. Ово је постало велика брига за многе кориснике и ова пракса је помало неприхватљива, али корисници се не могу много жалити, јер морају да користе ВПН услугу или верују ВПН провајдеру. Међутим, добар ВПН провајдер који се заиста брине о слободи интернета неће имати намеру да продаје податке свог корисника и региструје своју активност.

4. Омогућују функцију аутоматског прекидача за заустављање у случају да ВПН веза падне

Када прегледате са активном ВПН везом, постаје ризично када не схватите да вам ВПН веза некако пада. Када је ВПН веза искључена из било којег разлога, као што је лоша веза са сервером, неуспех на серверу и тако даље, нећете моћи да заштитите везу током овог периода. Штавише, не знате о паду везе, тако да имате ризик да вам веза не буде осигурана током сесије прегледавања. Добар добављач услуга понудит ће функцију попут аутоматског прекидача за аутоматско убијање ваше везе током пада ВПН везе, тако да не преносите никакве податке користећи редовну везу.

5. Имају више сервера са максималном брзином сервера

Што више сервера које има ваш провајдер сервиса, то вам је боље. Зашто? То је зато што кад један сервер има проблем, можете лако да се пребаците на други сервер. Боље је ако вам компанија нуди више сервера чак и на једној локацији, тако да можете бирати између различитих сервера са исте локације ако желите да користите одређену локацију за своју ВПН везу. Такође, требало би да нуди максималну брзину сервера, јер је важно да се користи посебно када струји видео садржај користећи ВПН везу, тако да можете имати најквалитетнији видео стриминг за ваше уживање..

6. Прихватају Битцоин Паимент

Још један знак да се провајдер брине о приватности корисника је и начин на који прихватају плаћање за своју ВПН услугу. Плаћање Битцоин-ом постаје све популарније међу различитим пружаоцима услуга, због функције приватности коју посједује. Када користите Битцоин, не требате да се бринете о томе што ћете давати информације о својој кредитној картици даваоцу услуге, тако да ћете бити потпуно приватни за коришћење услуге. Чак ни ВПН услуга не зна за ваш идентитет.

7. Укључују он-овер-ВПН технологију

Онион-овер-ВПН технологија је технологија која вам омогућава да шифрирате интернетску везу преко више слојева заштићене везе. Ова метода вам омогућава да учините интернет још сигурнијим тако што прво шифрирате мрежу ВПН-ом, а затим шифрирате ВПН везу са Тор мрежом. На тај се начин ваша ИП адреса маскира више пута, због чега готово немогуће да неко прекине вашу везу. Ова технологија је доказ да се пружалац услуге веома брине о приватности корисника, јер многи други провајдери можда нису ни вољни да примене овај додатни слој за шифровање у својој приватној мрежи.

То је 7 знакова добављача ВПН-а који су озбиљни у својој посвећености слободи интернета. Важно је да користите услугу ових ВПН компанија, јер ће оне увек чувати податке корисника и заштитити их од трећих страна које желе да извуку њихове важне податке. Увек су будни на чувању својих услуга, сигурним и угодним за своје кориснике.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map