Cât de afectează Social Media dvs. Confidențialitatea online și cum o puteți proteja

Astăzi, există miliarde de persoane care au un cont de social media activ, fie că este vorba de Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest sau platforme de socializare locale. Cel puțin jumătate dintre ei își accesează activ contul și postează ceva în cont o dată pe săptămână. Fie că este vorba de propriile gânduri, condițiile lor actuale, evenimentele speciale, momentele memorabile sau orice alt lucru pe care îl postează, ceea ce postează pe platformele lor de socializare vor rămâne acolo pentru totdeauna. Da, chiar dacă au șters-o.


Serverele de social media păstrează întotdeauna fișiere sau postări care sunt încărcate de utilizatorii lor. Nu mai reveniți odată ce postările dvs. vor fi online. Nu pot fi șterse complet. Da, s-ar putea să fie șterse din cronologia sau fluxul dvs. Dar, va fi păstrat pe servere pentru o perioadă foarte lungă de timp. Acesta este motivul pentru care social media poate fi un risc mare pentru confidențialitatea dvs. online. Ca utilizator obișnuit, trebuie să știți ce se află în magazin ori de câte ori utilizați una dintre platformele de social media disponibile. Iată cum media socială îți afectează confidențialitatea online și cum o poți proteja:

1. Social Media vă monitorizează activitatea, spre deosebire de orice alte servicii

Dacă doriți să știți ce tip de servicii online care dorește să colecteze cele mai multe date de la utilizatorii săi, este rețeaua de socializare. Fie că este vorba de Facebook, Instagram, Google Plus, Twitter sau de pe orice alte platforme de socializare, ei vor încerca să monitorizeze utilizatorii atât de obsesiv încât vă pot distruge confidențialitatea online des. De ce? Acest lucru se datorează faptului că afacerea lor se învârte în jurul informațiilor oamenilor. De fapt, persoanele care își folosesc serviciile sunt produsul în sine.

Social media vinde promisiunile că utilizatorii se pot conecta cu oricine din lume prin crearea unui profil acolo. Apoi, ei încurajează utilizatorii să-și împărtășească postările altora. În continuare, platforma va studia comportamentele oamenilor și modul în care interacționează între ele, ce tipuri de postări sunt populare, starea lor de spirit actuală, problemele lor etc. Toate aceste date sunt colectate în serverele lor.

Cum să vă protejați confidențialitatea: Utilizați rețelele de socializare cât mai puțin și, dacă este posibil, detașați-vă viața online de ea.

2. Sunt interesați să știe totul despre tine

De ce platformele de socializare vor să afle totul despre tine? Acest lucru se datorează faptului că sunteți produsul. Ei doresc să utilizeze datele pe care le-au colectat de la dvs. pentru a obține profiturile maxime posibile pentru companie. Datele colectate vor fi apoi distribuite agenților de publicitate și terților care sunt interesați să vă vizeze în promoțiile de produse sau în reclame.

De asemenea, guvernele le place să lucreze cu social media, deoarece nu au nevoie să depună eforturi grele pentru a vă profila ca subiecți.

Cum să vă protejați confidențialitatea: Interacționați doar cu persoane de pe rețelele de socializare pe care le cunoașteți personal, în mod individual.

3. Guvernul lucrează îndeaproape cu platformele de socializare

Platformele de socializare precum Facebook și Twitter vor respecta regulile guvernului privind colectarea și partajarea datelor. În orice circumstanțe, ori de câte ori este nevoie, guvernul poate solicita serviciilor de social media să partajeze datele despre utilizatorii săi în scopul investigației sau în orice alte scopuri. Dacă compania nu respectă cererile guvernului, activitatea lor ar putea fi în pericol.

Pe de altă parte, din moment ce media socială se ocupă direct de oameni, devine un partener minunat pentru guvern pentru studierea despre cetățenii lor și pentru a ști totul despre ei cu foarte puțină muncă. S-ar putea să devină chiar sistemul extins de supraveghere a guvernului pentru cetățeni.

Cum să vă protejați confidențialitatea: Nu vă evidențiați în social media. În calitate de cetățean bun, încercați să utilizați media socială în mod responsabil.

4. Datele dvs. nu vor fi eliminate chiar dacă le-ați eliminat

Acest lucru este riscant în privința rețelelor de socializare. Oricare ar fi postările sau informațiile pe care le-ați introdus pe platformele de socializare, nu va putea fi șters, chiar dacă l-ați eliminat din calendarul dvs. Unul dintre motivele acestui lucru este că companiile din spatele acestor servicii au nevoie de cât mai multe date colectate despre utilizatorii săi și nu doresc să le dea drumul. Un alt motiv este că atunci când datele sunt încă stocate în serverele lor, chiar dacă au fost eliminate din public, guvernul poate accesa în continuare informațiile referitoare la orice persoane, chiar dacă și-au eliminat piesele de pe social media.

În acest caz, poate fi cu adevărat periculos pentru confidențialitatea dvs. online, deoarece informațiile dvs. vor fi întotdeauna la dispoziția companiilor respective, chiar dacă nu mai doriți să le împărtășiți cu alții.

Cum să vă protejați confidențialitatea: Postează numai lucruri bune pe social media, indiferent dacă este vorba despre tine sau de altcineva. În acest fel, nu vei regreta nimic din ceea ce ai postat.

5. Instrumentele lor sunt concepute pentru a vă studia comportamentele

Fiecare caracteristică pe care platformele de social media le-a lansat publicului este acolo de dragul de a-și studia mai bine utilizatorii. Desigur, o mică parte din datele colectate vor fi utilizate pentru a îmbunătăți serviciul în sine. Dar, o mare cantitate de date colectate vor fi utilizate pentru a maximiza profiturile lor prin vânzarea informațiilor dvs. către terțe părți interesate. De asemenea, fiecare instrument pe care l-au lansat, fie sub formă de software, instrumente web, aplicații sau oricare altul, este conceput pentru a vă studia comportamentele online. Deci, aveți grijă de asta.

Cum să vă protejați confidențialitatea: Utilizați VPN ori de câte ori accesați rețelele de socializare pentru a cripta toate transmisiile de date și evitați-le să vă colecteze datele personale.

În acest fel, social media îți afectează confidențialitatea online și cum o poți proteja. De acum înainte, ar trebui să fiți mai responsabil în utilizarea platformelor de socializare în timp ce încercați tot posibilul să vă păstrați confidențialitatea protejată în timp ce faceți acest lucru.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map