Ce este trecerea de server în VPN? De ce este important?

Comutarea serverului este o caracteristică care este adesea inclusă în majoritatea serviciilor VPN de pe piață. Această caracteristică vă permite să treceți la diferite servere din rețeaua privată în funcție de locația din fiecare țară. Așadar, de exemplu, dacă doriți să utilizați un server privat care se află în SUA, puteți alege pur și simplu locația SUA, iar conexiunea dvs. va fi redirecționată instantaneu către serverul american. Este la fel când doriți să comutați pe servere diferite din țări diferite.


Existența funcției de comutare a serverului permite utilizatorilor să aleagă serverele pe care doresc să le utilizeze ori de câte ori doresc să le utilizeze. Fără această caracteristică, vi se vor aloca servere aleatorii, fără posibilitatea de a alege locația dorită. Pentru multe servicii VPN gratuite, este obișnuit să aveți o caracteristică de comutare a serverului limitată care nu vă oferă libertatea de a alege ce servere private să utilizați la un moment dat.. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre comutarea serverului și de ce este important pentru tine:

1. Nu toate serviciile VPN oferă funcția de comutare a serverului nelimitat

Deși majoritatea serviciilor VPN oferă în general funcția de comutare a serverului, aceasta nu înseamnă că toate acestea vă vor permite să comutați pe servere diferite de câte ori doriți. Da, unele servicii VPN ar putea restricționa utilizatorii să treacă la servere diferite la o anumită perioadă. De exemplu, există unele servicii VPN care vă permit doar să treceți la diferite locații nu mai mult de 10 ori pe lună. Cu alte cuvinte, după ce ați trecut la a zecea locație într-o anumită lună, sunteți blocat să utilizați acel server privat până în luna următoare, când cota dvs. de schimbare a serverului va fi reînnoită. Astfel, este important să vă asigurați că utilizați serviciul VPN care permite comutarea nelimitată a serverului.

2. Comutarea serverului vă poate ajuta să accesați diferite regiuni

Deoarece regiuni diferite vor oferi diferite tipuri de conținut sau divertisment la care puteți accesa, veți avea nevoie de funcția de comutare a serverului nelimitată pentru a vă putea bucura de conținutul din diferite regiuni. De exemplu, în timp ce regiunile americane pot oferi majoritatea divertismentului pe care îl puteți găsi online, este posibil să nu puteți accesa conținutul care este blocat în regiunea Germania folosind serverul privat din SUA. Trebuie să comutați pe serverul Germania pentru a putea accesa conținutul disponibil numai în Germania. Acesta este motivul pentru care comutarea serverului este importantă.

3. Oferă libertatea pe internet așa cum doriți

Deși premisa principală a serviciilor VPN este de obicei să vă permită să ocoliți orice tip de restricții de internet, nu este tocmai așa dacă nu aveți funcția de comutare a serverului în VPN. Acest lucru se datorează faptului că pentru a evita orice restricții, în special restricțiile regiunii, trebuie să poți accesa internetul de pe serverele care aparțin țării care are respectată respectiva regiune. Așa cum am menționat anterior, nu puteți utiliza serverele americane dacă doriți să accesați conținutul disponibil numai în Germania. Așadar, chiar dacă utilizați un server privat, nu înseamnă că puteți accesa conținutul dorit fără a utiliza funcția de comutare a serverului.

4. Fiecare locație a serverului oferă propriile sale avantaje

În timp ce majoritatea furnizorilor VPN de renume oferă cel puțin 30 de servere localizate în diferite țări, trebuie să știți că este dintr-un anumit motiv. De ce aceste servicii VPN nu v-au furnizat un singur server privat centralizat care se află într-o anumită țară, cum ar fi SUA? Răspunsul este că se datorează faptului că fiecare locație server oferă propriile sale avantaje. Fiecare țară are propriile conținuturi sau site-uri web care sunt disponibile numai pentru cetățenii acestei țări. Acesta este motivul pentru care utilizatorii trebuie să utilizeze serverele adecvate pentru conținutul sau site-ul web la care doresc să acceseze. Cu alte cuvinte, dacă doriți să accesați conținutul american, ar trebui să utilizați serverele americane. Dacă doriți să accesați conținutul din Marea Britanie, ar trebui să utilizați serverele din Marea Britanie.

5. Cu cât mai mulți servere sunt disponibile, cu atât mai bine

Având în vedere importanța comutării serverului în a vă permite să comutați între diferite servere liber, astfel încât să puteți accesa diferite tipuri de conținut, se poate spune că cu cât mai multe servere VPN furnizează un serviciu VPN, cu atât este mai bun pentru utilizatori. Acest lucru se datorează faptului că utilizatorii vor avea mai multe servere de ales și pot accesa chiar și cele mai îndepărtate site-uri web care sunt disponibile doar în unele țări. Deci, disponibilitatea serverului este și o altă caracteristică pe care ar trebui să o analizați atunci când alegeți un serviciu VPN. Există unii furnizori VPN care vă oferă mai mult de 100 de locații și cu siguranță ar fi mai bine decât serviciile VPN care oferă doar 30 de locații.

Acestea sunt lucrurile pe care trebuie să le știi despre comutarea serverului în VPN și de ce este important pentru tine. Așadar, pentru a obține maximum de investiții, este mai bine să alegeți serviciul VPN care oferă funcțiile de comutare a serverului nelimitat, precum și mai multe locații din care să alegeți.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map