Cele 5 sfaturi pentru a descărca și instala în siguranță software-ul fără a vă risca securitatea online

Când vine vorba de securitate și confidențialitate online, trebuie să înțelegeți că majoritatea amenințărilor care pot aduce orice risc de pericol pentru dispozitivul dvs. provin de obicei din activitatea dvs. de navigare online. Da, majoritatea amenințărilor, cum ar fi virușii și programele malware care vă pot infecta sistemul provin de obicei din programele pe care le instalați online. Acesta este motivul pentru care este recomandat să înțelegeți complet despre programele pe care urmează să le instalați înainte să vă provoace probleme ulterioare. De asemenea, cele mai multe programe dăunătoare se instalează în sistemul dvs. fără cunoștința dvs., și ar putea să provină de pe diverse site-uri web rău intenționate.


Pentru a vă păstra confidențialitatea și securitatea online, trebuie să fiți vigilenți în ceea ce faceți online. Aceasta include cunoașterea legăturilor pe care faceți clic pe online, aplicațiile pe care le descărcați, site-urile web pe care le vizitați, starea de securitate a fiecărui site web pe care îl vizitați și așa mai departe. Fără a fi conștient de propria activitate online, s-ar putea să întâmpinați unele amenințări periculoase pentru confidențialitatea online fără cunoștința dvs., ceea ce poate aduce consecințe cu adevărat proaste pentru dvs.. Iată cele 5 sfaturi pentru a descărca și instala software fără a vă risca securitatea online:

1. Descărcați numai software-ul de pe site-ul oficial al vânzătorului / editorului

Există o mulțime de site-uri web terțe care vă oferă instalatori de software. Modul în care funcționează aceste site-uri web este faptul că ele listează toate softurile disponibile pe fiecare platformă din mai multe categorii. Acestea vă vor oferi link-ul de descărcare către instalatorii de aplicații prin diferite oglinzi. Aceste site-uri web, în ​​timp ce îl puteți folosi ca un fel de scurtătură pentru a găsi orice program de care aveți nevoie, nu vă sunt recomandate să le utilizați. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea instalatorilor au fost încorporați cu diverse tipuri de anunțuri care instalează programe suplimentare în sistemul dvs. dacă nu urmați pașii de instalare cu atenție. Acesta este motivul pentru care este întotdeauna recomandat să descarci software-ul de care ai nevoie doar de pe site-ul oficial al vânzătorului sau editorului.

2. Ștergeți întotdeauna orice software care este descărcat automat pe dispozitiv

Acest lucru se întâmplă adesea atunci când vizitați site-uri web dăunătoare pe internet. Aceste site-uri web vor trimite de obicei programele lor dăunătoare direct pe aparatul dvs. în momentul în care vizitați site-ul. O veți vedea în pagina de descărcare a browserului. Ori de câte ori vizitați astfel de site-uri web, acesta descarcă automat software-ul fără permisiunea dvs., iar programul este aproape întotdeauna un tip rău intenționat. S-ar putea să întâlniți din greșeală aceste site-uri web rău intenționate atunci când faceți clic pe linkurile aleatorii online, care vă aduc și unele reclame pop up. Când se întâmplă acest lucru, ștergeți întotdeauna aplicația care este descărcată automat pe dispozitivul dvs. fără a-i da posibilitatea să vă instalați pe dispozitiv.

3. Nu descărcați niciun tip de programe cracked sau hacked

Este posibil să aveți nevoie de un program care vă costă sute de dolari, dar în loc să plătiți prețul software-ului, poate doriți să îl descărcați în mod ilegal. Astfel, veți încerca să găsiți câteva site-uri web care oferă descărcare ilegală pentru software împreună cu fisura sau hack-ul pentru a putea ocoli licența software. Iată chestia. În primul rând, se numește piraterie și este ilegal. În al doilea rând, un program care include orice tip de crack sau hack este aproape sigur un program rău intenționat. Când îl executați, riscați dispozitivul să instaleze coduri rău intenționate în sistemul dvs. La rândul lor, aceste coduri pot fi foarte periculoase pentru securitatea și confidențialitatea dvs. online, deoarece tinde să vă deranjeze sistemul și să-i trimită comenzi rău intenționate. Deci, este mai bine pentru tine să stai departe de acest tip de software.

4. Urmați pașii de instalare foarte atent

Când descărcați un program de instalare chiar și de pe site-ul oficial, nu faceți clic pe minte pe următorul, următorul și următorul. Trebuie să urmați cu atenție pașii de instalare, deoarece un furnizor de software rău ar putea încorpora malware sau adware în programul de instalare. Dacă faceți clic fără minte în continuare, următorul și următorul, înseamnă că sunteți de acord să instalați un astfel de malware împreună cu programul. Așadar, fiți conștienți de ceea ce faceți atunci când instalați aplicația. Asigurați-vă că bifați orice opțiune care vă permite să instalați orice programe suplimentare de care nu aveți nevoie sau nu doriți.

5. Nu instalați niciun software suplimentar care este încorporat în instalarea software-ului

Orice program suplimentar instalat împreună cu instalarea software-ului poate fi adware sau orice alt tip de malware. Aceste aplicații suplimentare pot include suplimente, bare de instrumente sau chiar software antivirus. Dacă nu este software-ul principal pe care îl instalați, atunci ar trebui să dezactivați opțiunea de instalare pentru software-ul suplimentar. Acest lucru se datorează faptului că există multe cazuri în care securitatea și confidențialitatea utilizatorului sunt compromise din cauza instalării acestor programe necunoscute însoțite de software-ul principal pe care l-au descărcat pe dispozitivul lor.

Acestea sunt cele 5 sfaturi pentru a descărca și instala software fără a vă risca securitatea online. Este întotdeauna mai bine să faci o cercetare înainte de a decide să folosești un anumit software, deoarece cel mai probabil va exista o recomandare recomandată de către utilizatori pentru un astfel de software. Dacă instalați un software necunoscut, vă riscați propria securitate online și confidențialitate dacă nu sunteți atenți la acest aspect.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map