Cum întreprinderile pot preveni atacurile cibernetice prin utilizarea VPN

În prezent, întreprinderile trebuie să fie mai prudente cu privire la atacurile cibernetice, deoarece chiar și marile corporații precum Sony și HBO au probleme cu securitatea cloud. Datele lor au fost hacked, iar o parte din informații au fost transmise publicului. Desigur, este dăunătoare nu numai pentru corporații sau pentru întreprinderile în sine, ci și pentru clienți. Cu câțiva ani în urmă, un hack din rețeaua Sony a pus în pericol milioane de informații sensibile ale cărților de credit, iar compania trebuie să-și remedieze sistemul de securitate, luând rețeaua offline pentru o perioadă lungă de timp.


Dacă îți desfășori afacerea online și te ocupi de datele clientului zilnic, este foarte important să îți păstrezi sistemul de afaceri cât mai sigur. Mai important, atacurile cibernetice sunt din ce în ce mai frecvente în zilele noastre, astfel încât hackerii vor încerca întotdeauna să găsească o vulnerabilitate de securitate pe care o pot folosi pentru a vă penetra sistemul. Acesta este motivul pentru care VPN devine foarte important pentru afacerea dvs. Iată câteva modalități prin care VPN poate ajuta afacerile pentru a preveni atacurile cibernetice:

1. Datele clientului dvs. important vor fi protejate în cloud

Cu sistemul dvs. curent în care plasați toate datele despre tranzacțiile financiare și datele clientului în cloud, este important să vă asigurați că datele sunt întotdeauna în siguranță. Hackerii vor încerca să vă penetreze sistemul și să vă fure datele cu diverse metode disponibile, inclusiv prin căutarea eventualelor bug-uri sau vulnerabilități ale sistemului din infrastructura de afaceri. Cu toate acestea, cu conexiunea VPN activă, veți putea construi un sistem de protecție a datelor și mai puternic, deoarece nu protejați doar datele dvs. la nivel de server, ci și la nivel de conexiune la rețea. Înainte ca hackerii să-și poată lansa atacurile cibernetice pe serverele tale, trebuie să pătrundă mai întâi conexiunea VPN puternic criptată, ceea ce este foarte dificil pentru ei.

2. Toate comunicațiile online interne și externe sunt criptate

Ca afacere, angajații dvs. comunică între ei utilizând rețeaua de comunicare internă, precum și comunicați cu clienții sau alte persoane folosind rețeaua de comunicații externe. Cu VPN activ, veți putea cripta comunicațiile online pe care le aveți în afacerea dvs., astfel încât nimeni să nu o asculte. De asemenea, este important când vă trimiteți angajații în străinătate, unde rețeaua de internet nu este prea sigură. Cu un VPN, ei vor putea întotdeauna să inițieze o comunicare sigură cu compania dvs. oriunde s-ar afla.

3. Consolidarea infrastructurii dvs. de afaceri cu protecție firewall

Cel mai bun mod de a preveni infractorii cibernetici să intre în sistemul tău este construind o protecție puternică pentru firewall în jurul infrastructurii tale de afaceri. Pe lângă diversele instrumente de securitate pe care le-ați instalat pe sistemul dvs., puteți construi, de asemenea, un sistem de firewall în jurul conexiunii de rețea, ceea ce face ca infrastructura de afaceri să fie și mai sigură. Cu rețeaua virtuală virtuală, veți putea consolida securitatea generală a sistemului, deoarece firewallul nu este activat doar la nivel de sistem, ci și la nivel de conexiune la rețea..

4. Serverele dvs. de afaceri sunt mai sigure de atacurile DDoS

Cea mai frecventă metodă pentru ca hackerii să perturbe sistemul unei corporații este să-și atace sistemul folosind atacurile DDoS. Acest atac îi va face pe serverele lor să nu poată îndeplini solicitările de la utilizatori, ceea ce poate determina sistemul lor să fie deconectat. Acesta este unul dintre cele mai frecvente atacuri cibernetice și va dura destul de mult timp până puteți restabili serverele online. Cu toate acestea, cu conexiunea VPN, veți face serverele de afaceri mai sigure de atacurile DDoS, menținând serverele să funcționeze tot timpul.

5. Mențineți-vă conexiunea funcționând la viteză mare, cu protecție maximă de securitate

Pentru companii, este foarte important pentru ei să-și păstreze conexiunea la rețea la cel mai mare ritm, întrucât trebuie să-și folosească serverele în fiecare secundă pentru a procesa diverse date importante, cum ar fi informațiile despre clienți, activele digitale etc. Așadar, este important să vă mențineți conexiunea la rețeaua de afaceri funcționând la viteză mare, fără să uitați de securitatea serverului. Conexiunea VPN poate face acest lucru și vă poate ajuta conexiunea de afaceri să funcționeze cu viteză mare, păstrând protecția de securitate la nivelul maxim.

Acestea sunt modalitățile prin care întreprinderile pot preveni atacurile cibernetice prin utilizarea conexiunii VPN. VPN a devenit o parte integrantă a majorității afacerilor din ziua de azi, în special pentru cei care își operează afacerile online. Dacă aveți nevoie pentru a îmbunătăți securitatea și confidențialitatea întreprinderii mici sau companiei dvs., este mai bine să începeți cu VPN, astfel încât să vă puteți cripta conexiunea la rețea și să preveniți diverse tipuri de atacuri cibernetice..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map