Cum să vă creați propriul VPN pe serviciile web Amazon

Există mai multe moduri pe care le puteți urma pentru a vă putea conecta la o rețea privată virtuală. Dacă doriți o ușurință de utilizare, puteți pur și simplu să alegeți un serviciu VPN bun și de încredere și să vă conectați la serviciul lor prin intermediul software-ului sau aplicațiilor pe care le furnizează pentru sistemul dvs. De asemenea, puteți utiliza propriul dispozitiv pentru a configura propria rețea privată în cazul în care aveți un server privat care poate gestiona solicitările de conexiune privată. Sau puteți utiliza, de asemenea, serviciile web Amazon pentru a crea propria rețea privată virtuală, iar această opțiune este utilizată de obicei de companii sau companii care doresc să aibă propria rețea privată.


Se poate spune că crearea propriului VPN pe Amazon Web Services necesită cunoștințe tehnice despre cum să stabiliți o conexiune la rețea, precum și cunoștințele despre IT în general. În timp ce utilizați AWS pentru a vă crea propriul VPN poate fi un proces simplu, mai ales dacă urmați doar asistentul de creare a Virtual Private Cloud (VPC), acesta trebuie făcut și manual. Iată câțiva pași pe care trebuie să îi urmați pentru a crea propriul VPN pe Amazon Web Services:

1. Crearea gateway-ului pentru clienți cu consolă VPC

Când utilizați serviciile web Amazon pentru a crea conexiunea VPN, veți avea de a face cu mult consola VPC. După ce ați creat VPC, următorul pas este să creați gateway-ul pentru clienți folosind consola VPC. Pur și simplu trebuie să alegeți opțiunea de creare a gateway-ului pentru clienți și să completați informațiile relevante, cum ar fi numele gateway-ului clientului dvs., tipul de rutare, BGP ASN (Numărul sistemului de protocol al protocolului porți de frontieră) și adresa dvs. IP.

2. Crearea gateway-ului privat și adăugarea acesteia la VPC

Următorul pas este crearea gateway-ului privat. În acest pas, puteți crea propriul dvs. ASN, care trebuie să fie diferit de ASN BGP în pasul anterior și să continuați la crearea gateway-ului privat. Pur și simplu trebuie să alegeți opțiunea de a crea gateway-ul privat virtual. Apoi, puteți introduce numele gatewayului privat, puteți crea ASN implicit pentru acesta și, în sfârșit, puteți alege să atașați gatewayul privat la VPC.

3. Activarea propagării traseului cu consola VPC

Propagarea rutelor trebuie să fie activată pentru ca VPN-ul dvs. să poată ajunge la gateway-ul clientului. Pentru a activa propagarea rutei, este foarte simplu de făcut. Trebuie doar să alegeți opțiunea pentru a schimba tabelele de rută. Puteți alege configurația implicită a tabelului de rute pentru a o configura automat cu Amazon VPC. Apoi, următorul pas este să alegeți opțiunea pentru a schimba propagarea rutei, apoi selectați gateway-ul privat pe care l-ați creat anterior. Salvați configurația. Acum, puteți ruta VPC în mod corespunzător către gateway-ul privat.

4. Actualizarea grupului dvs. de securitate

Pentru a accesa configurația VPC pe care ați făcut-o din rețeaua pe care o utilizați, trebuie să ajustați securitatea VPC pentru a permite un astfel de acces. Astfel, trebuie să actualizați configurația grupului de securitate, astfel încât să puteți accesa VPC prin SSH, ICMP și RDP. Pentru a face acest lucru, alegeți pur și simplu opțiunea pentru a schimba grupurile de securitate și alegeți opțiunea implicită de configurare. Apoi, ar trebui să faceți clic pe fila care scrie Inbound, iar acolo, ar trebui să adăugați regulile pentru a permite SSH, ICMP și RDP să acceseze VPC-ul. În continuare, trebuie să vă salvați configurația.

5. Crearea conexiunii VPN reale și efectuarea unor configurații

Ultimul pas implică crearea conexiunii VPN reale. După ce ați configurat corect VPC-ul, puteți trece la acest ultim pas. Puteți face acest lucru accesând opțiunea de a crea conexiune VPN și completați informații precum nume, poartă privată virtuală, gateway pentru clienți, opțiuni de rutare și opțiuni de tunel. După ce ați făcut acest lucru, puteți descărca fișierul de configurare pentru dispozitivul dvs. Fișierul de configurare este apoi predat administratorului de rețea pentru o configurare suplimentară, astfel încât să-l poți folosi ca un serviciu VPN normal. Ghidul suplimentar pentru administratorul de rețea pentru a configura conexiunea VPN poate fi găsit în ghidul AWS.

Aceștia sunt pașii necesari pentru a vă crea propriul VPN pe Amazon Web Services. Deși ar putea părea complicat, pașii sunt simpli și direcți. După ce ați respectat acești pași, vă puteți conecta la propria dvs. conexiune VPN AWS ​​prin intermediul desktopului sau dispozitivelor mobile exact ca atunci când utilizați orice serviciu VPN normal.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map