Cum vă poate asigura VPN comunicarea online cu criptarea end-to-end

Internetul de astăzi este folosit pentru diverse lucruri, fără a se limita la navigarea pe web. Există o mulțime de software pe internet, indiferent dacă este software pe care îl puteți instala pe desktop, aplicații mobile sau software bazat pe web, care este utilizat pentru a vă ușura comunicarea. Puteți utiliza o varietate de software sau aplicații pentru a contacta prietenii sau familia, pentru a trimite mesaje instantanee sau chiar pentru a iniția apeluri video. Problema cu acest tip de comunicare este că indiferent dacă software-ul are propria sa metodă de criptare sau nu, unele terțe părți pot monitoriza utilizarea software-ului și asculta conversația dvs. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți o conexiune la internet neprotejată.


Este important să evitați inițierea oricărei comunicări online în locuri publice cu rețele WiFi neprotejate, deoarece conversațiile dvs. ar putea fi urmărite de hackeri, iar dacă este o conversație privată, vă va fi rău să lăsați acei hackeri să fure înregistrarea conversației . Acesta este motivul pentru care VPN este necesar pentru a oferi și mai multă securitate și protecție comunicării tale online. Iată modalitățile prin care VPN vă poate asigura comunicația online cu criptare end-to-end:

1. VPN ascunde datele dvs. de conversație de hackeri

În zilele noastre, hackerii vor încerca orice exploatare pe care o pot găsi pentru a le fura informațiile sensibile de la victimele lor. Unul dintre cele mai frecvente exploatări este să-ți furi conversația online din diverse aplicații. Dacă nu vă asigurați conexiunea în timpul conversației, cum ar fi când sunteți prietenii sau trimiteți texte, atunci datele de conversație pot fi furate de hackeri. Unele aplicații sau programe software au foarte puțină protecție la conversația online a utilizatorilor lor, astfel încât pot fi trecute cu ușurință către terți, dacă utilizatorii nu sunt atenți la modul în care folosesc software-ul. VPN vă va ascunde toate datele de conversație de hackeri.

2. VPN împiedică terții să vă supravegheze comunicarea

Câte conversații secrete sunt filtrate de hackeri în ultimii ani? Răspunsul este unul dintre ei, pornind de la oficialii guvernamentali până la utilizatori obișnuiți. Hackerii pot face multe lucruri pentru a vă infiltra conexiunea la rețea și pentru a asculta orice conversație aveți online. Fie că trimiteți e-mailuri către colegii dvs., aveți un apel video cu părinții dvs. sau trimiteți mesaje text către iubitul dvs., este destul de simplu pentru hackeri sau pentru orice terți interesați să vă monitorizeze comunicarea. Rolul VPN este de a împiedica acești terți să vă monitorizeze comunicarea, nepermițându-le să se infiltreze în conexiunea dvs. de rețea.

3. Comunicarea dvs. este privată între dvs. și persoana pe care o contactați

VPN vă oferă criptarea end-to-end de care aveți nevoie pentru a vă asigura că linia dvs. de comunicare este întotdeauna sigură. Pentru conversații importante și sensibile, acest lucru este important pentru a vă asigura că comunicarea dvs. poate fi ascultată sau monitorizată numai de dvs. și de cel pe care îl contactați. Nici o altă persoană nu are voie să asculte comunicarea dvs. fără permisiunea dvs. Din păcate, există încă multe aplicații de comunicații instantanee sau de comunicare care nu furnizează criptarea nativă end-to-end pentru utilizatorii lor. Așadar, singura opțiune pentru dvs. de a utiliza aceste aplicații în siguranță este folosirea VPN în comunicarea dvs. online.

4. VPN împiedică pe oricine să-ți urmărească locația

Dacă comunicați cu un dispozitiv mobil care are un GPS instalat, veți transmite automat semnalul GPS pentru a vă facilita pentru dvs. sau pentru alții să vă determinați locația curentă. Ceea ce este rău la acest sistem este că hackerii și alți oameni răi îți pot urmări cu ușurință locația pe baza adresei tale IP, GPS-ului, rețelei WiFi și a altor factori. Așadar, dacă comunicați cu cineva online, este foarte ușor pentru un hacker priceput să se implice în conexiunea dvs. și să vă găsească locația fizică. Cu un VPN, veți rămâne privat în comunicarea dvs. online. Nimeni nu vă poate urmări locația, din moment ce vă conectați la internet folosind serverele localizate în alte locuri sau chiar în alte țări.

5. VPN criptează automat comunicarea online necriptată

VPN este instrumentul pentru a vă proteja securitatea și confidențialitatea online și, astfel, veți fi mai sigur online dacă utilizați VPN în toate activitățile dvs. online. Deoarece există încă multe programe software și aplicații care nu aplică o criptare nativă între dispozitivele utilizatorului lor, este periculos să utilizați acele aplicații pentru a comunica cu alte persoane online. Acest lucru este deosebit de important dacă utilizați rețele neprotejate în locuri publice. Cu un VPN, nu trebuie să vă faceți griji pentru confidențialitatea online. Comunicarea dvs. va fi întotdeauna în siguranță indiferent de software-ul sau aplicația pe care o utilizați, deoarece conexiunea privată vă va cripta automat conexiunea ne criptată. Deci, toate comunicațiile sunt criptate și securizate pur și simplu folosind un VPN.

Acestea sunt modalitățile prin care VPN vă poate asigura comunicația online cu criptare end-to-end. Când comunicați cu alții online, fiți conștienți de conversația pe care o purtați cu alte persoane. Dacă conține date sensibile, asigurați-vă că vă protejați comunicarea online cu VPN, astfel încât acestea să fie criptate și să fie întotdeauna sigure pentru dvs..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me