De ce filtrarea pe Internet nu este necesară și de ce ar trebui să începeți deblocarea site-urilor web acum

Discuția despre filtrarea internetului în rândul oficialilor guvernamentali crește zi de zi. Mulți oameni doresc să restricționeze utilizatorii de internet să se bucure de net în mod liber. Ei doresc să blocheze și să cenzureze o mulțime de site-uri web și să perceapă mai multe pentru accesarea unor site-uri web. Filtrarea pe Internet este în jurul nostru, iar guvernele lumii au propria versiune sau reguli de filtrare netă. Într-un fel, cu astfel de reguli de filtrare, fiecare guvern vrea să-și controleze utilizatorii în activitatea lor online.


Deși filtrarea internetului nu este 100% proastă pentru utilizatori, deoarece oferă multe avantaje pentru aceștia, s-ar putea să nu fie deloc necesar. Dacă nu puteți accesa anumite site-uri web din cauza acelor site-uri web blocate de guvern sau de ISP, este timpul să îl schimbați acum. Cu o VPN sau o rețea privată virtuală, filtrarea netă nu are niciun sens. Vă puteți bucura de internet liber fără nicio restricție, pur și simplu activând conexiunea VPN. Iată motivele pentru care filtrarea internetului nu este necesară și de ce ar trebui să începeți deblocarea site-urilor web acum:

1. Utilizatorii au drepturile de acces la Internet în mod deschis și liber

Da, de fapt, aveți drepturile unui internet deschis și gratuit. Prin restrângerea internetului cu un fel de granițe, cei care realizează aceste restricții vă privesc de fapt drepturile de utilizator internauți. În China, de exemplu, există ceva numit marele firewall din China, care este practic modul în care guvernul chinez le spune cetățenilor că nu li se permite accesul la internet dincolo de marele firewall, ceea ce înseamnă că pot accesa doar site-urile web care sunt aprobate de guvern. Într-o parte, regulile există pentru a păstra siguranța țării, dar, pe de altă parte, servește ca închisoare care nu permite cetățenilor să exploreze lumea online liber. Acesta este exemplul cazului în care drepturile de securitate și securitate online ale utilizatorilor sunt compromise.

2. Tratează utilizatorii de Internet ca copiii mici

Când aruncați o privire la lista de site-uri web cenzurate sau blocate, cele mai multe dintre ele constau în site-uri web care nu sunt adecvate pentru vizitarea utilizatorilor minori. Dar, întrucât sistemul de filtrare afectează întreaga țară, înseamnă că cei care realizează acest sistem de filtrare tratează utilizatorii de internet ca niște copii mici, cărora nu li se permite să acceseze astfel de site-uri „nepotrivite”. Ar fi mai bine dacă sistemul de filtrare funcționează doar pentru a bloca site-urile web care pot fi dăunătoare pentru utilizatori, cum ar fi phishing și site-uri web frauduloase. Dar, în realitate, guvernele blochează orice site-uri web pe care le consideră nepotrivite pentru unii utilizatori, care tratează în mod eficient toți utilizatorii de internet ca copiii mici.

3. Tratează utilizatorii ca pe niște criminali potențiali sau cu probleme

În multe cazuri, guvernele creează sistemul de filtrare pentru a proteja țara de orice atacuri dăunătoare. Utilizatorii sunt blocați să acceseze site-uri care contravin propagandei sau ideologiei guvernamentale. Ei au logica că, dacă utilizatorii accesează astfel de site-uri, acestea ar putea deveni potențial periculoase pentru guvern. Ce zici de utilizarea acestor informații doar de dragul educației sau învățării? Prin această logică, sistemul de filtrare a internetului tratează utilizatorii de internet obișnuiți ca potențiali infractori sau probleme, ceea ce nu este întotdeauna cazul. Ceea ce ar trebui să facă guvernul este să-și consolideze securitatea cibernetică în loc să blocheze anumite site-uri web irelevante.

4. Oamenii vor încerca să ocolească sistemul de filtrare oricum

Unul dintre motivele pentru care filtrarea pe internet este un fel de inutil și inutil este faptul că utilizatorii vor încerca să găsească o modalitate de a ocoli un astfel de sistem de filtrare. Firește, oamenii sunt curioși. Oamenii doresc să știe de ce anumite site-uri web sunt blocate și de ce ar trebui împiedicate să acceseze astfel de site-uri. De exemplu, YouTube, principalul site web de streaming din lume, este blocat în unele țări. Desigur, oamenii ar dori să știe despre ce este vorba acest site web și de ce nu pot accesa, în timp ce ceilalți oameni din alte țări îl pot accesa. Astfel, vor folosi VPN pentru a evita sistemul de filtrare și pentru a nu se elibera de astfel de restricții de internet.

5. Educația despre siguranța și confidențialitatea online este ceea ce contează

În loc să se gândească la ce site-uri web care trebuie blocate sau cenzurate, ar putea fi mai bine ca guvernul să se gândească la modul de educare a maselor despre siguranța și confidențialitatea online. De asemenea, oferiți părinților educația cu privire la importanța controlului parental în era digitală. Sistemul de filtrare nu va face mare lucru dacă oamenii nu știu să stea online și în siguranță. Educația este ceea ce contează pentru că le va oferi cetățenilor sau utilizatorilor de internet cunoștințele necesare pentru a rămâne în siguranță online. În loc să fie paranoic de comportamentele potențiale periculoase care vin ca urmare a libertății de internet, guvernul ar trebui să sprijine o astfel de libertate de internet, oferind cetățenilor educația completă pentru a rămâne în siguranță online.

Acestea sunt motivele pentru care filtrarea pe internet nu este necesară și de ce ar trebui să începeți deblocarea site-urilor web acum. Dacă locuiați în conformitate cu legile restrictive de internet din țara dvs., puteți să vă eliberați de astfel de limitări folosind un serviciu VPN premium. Îți va da înapoi libertatea online. Așadar, începe să deblochezi site-urile web astăzi. Dar, nu uitați să fiți un utilizator de internet responsabil în orice moment.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map