De ce să folosești WhatsApp fără VPN nu mai este sigur și ce să faci despre asta

Care este cea mai populară aplicație de mesagerie instantanee pe dispozitivele mobile azi? Da, este WhatsApp. Deținută acum de Facebook, această aplicație a ajuns la un miliard de utilizatori, iar baza de utilizatori continuă să crească în prezent. Se poate spune că este principala aplicație de mesagerie instantanee pe care oamenii o folosesc în zilele noastre pentru a comunica cu familia și prietenii. De asemenea, cu posibilitatea de a crea grupuri, apeluri vocale și apeluri video, a devenit o aplicație obligatorie pe care oricine trebuie să o instaleze pe dispozitivele mobile.


WhatsApp folosește un sistem de criptare end-to-end, care permite utilizatorilor să trimită și să primească mesaje instantanee, imagini și videoclipuri, fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la confidențialitate. Este complet privat, iar criptarea end-to-end oferită de această aplicație poate proteja orice informație care este trimisă și primită între utilizatori. Mai mult, este disponibil și ca o aplicație web, ceea ce înseamnă că puteți utiliza acest serviciu de mesagerie instantanee de pe orice dispozitiv desktop accesând WhatsApp Web. Cu toate acestea, ar trebui să înțelegeți că utilizarea WhatsApp fără VPN nu este recomandată. Iată motivele:

1. Guvernul poate rupe criptarea End-to-End a WhatsApp

Dacă doriți să vă protejați datele de comunicare de la guvern, atunci nu o puteți face dacă nu utilizați niciun VPN pe dispozitivele dvs. mobile. De ce? Acest lucru se datorează faptului că sistemul de criptare end-to-end de WhatsApp poate fi ușor rupt de către guvern și vă pot vedea cu ușurință datele de comunicare dacă doresc acest lucru. În scopul investigației, guvernul va putea intra în datele contului dvs. pe WhatsApp și vă va vedea jurnalele de comunicare..

Acest lucru este diferit dacă utilizați întotdeauna rețele private în timp ce utilizați WhatsApp. Cu aceste servicii, veți avea un sistem suplimentar de criptare de la conexiunea dvs. privată care vă protejează oricare dintre datele dvs. de comunicare din această aplicație de orice terți care încearcă să vă spioneze conversațiile online.

2. Este deținut de Facebook, deci datele dvs. sunt în pericol

WhatsApp este deținut de Facebook de când această companie de socializare a cumpărat aplicația de la fondatorii originali cu câțiva ani în urmă. Nu există nicio garanție că Facebook nu tratează utilizatorii WhatsApp așa cum tratează utilizatorii Facebook, cu tot sistemul lor de monitorizare și supraveghere pentru utilizatori. Deci, se poate spune că toate datele dvs. de comunicare WhatsApp vor fi înregistrate de Facebook și, prin urmare, pot fi partajate terților la un moment dat mai târziu.

Când utilizați VPN, cel puțin nu trebuie să vă ocupați de Facebook încercând să vă monitorizați toată rutina de comunicare. De asemenea, nu va trebui să faceți față îngrijorării pe care orice terți o pot monitoriza sau chiar asculta conversațiile dvs. online cu această aplicație.

3. Sistemul de criptare al aplicației singur nu este suficient

După cum v-a fost deja informat, această aplicație de mesagerie instant are propriul sistem de criptare end-to-end, care funcționează pentru a vă proteja datele de comunicare de orice terți fără scrupule care încearcă să-i deturneze. Sistemul de criptare end-to-end înseamnă că datele dvs. vor fi trimise și primite doar între dvs. și receptor, astfel încât acestea nu vor fi dezvăluite altor persoane la jumătatea drumului. Cu toate acestea, acesta este doar un sistem de criptare de bază pe care orice aplicație de comunicare mobilă îl va avea în mod normal. Nu vă poate garanta protecția confidențialității online.

Cu VPN, veți putea adăuga una sau mai multe criptare suplimentare pentru comunicația dvs. mobilă. Așadar, în timp ce utilizați WhatsApp, știți că nu există niciun fel de alte persoane care să poată încalca comunicarea pe care o faceți, inclusiv guvernul. Vă oferă asigurare și garanție pentru a vă proteja confidențialitatea online.

4. Protejarea transmisiei dvs. generale de date este importantă

Nu este doar o chestiune de a păstra datele trimise și primite pe WhatsApp în mod privat doar pentru dvs. și persoanele de contact. Deloc. Este o problemă de a vă păstra toate comunicațiile în siguranță și private, fără niciun risc ca terții să vă asculte sau să vă monitorizeze conversațiile online. Așadar, în timp ce WhatsApp folosește criptarea end-to-end pentru a asigura utilizatorilor lor securitatea și confidențialitatea de care au nevoie, nu este suficient pentru că vă va proteja doar comunicațiile individuale din această aplicație.

Cu VPN, veți trece dincolo de asta. Criptarea furnizată de conexiunea privată vă va permite să vă protejați toate transmisiile de date, nu doar conversațiile WhatsApp. Astfel, vă veți proteja datele generale pe care le trimiteți și primiți pe dispozitivele dvs. mobile tot timpul.

5. Hackerii vizează această aplicație

Cu peste un miliard de utilizatori, WhatsApp a fost vizat de hackeri, deoarece această aplicație ar stoca o mulțime de informații private de la utilizatorii lor. Pentru hackeri, aceasta înseamnă multe și multe potențiale ținte în care ar trebui să le pirateze. Deși există măsuri de securitate făcute de această aplicație pentru a se asigura că utilizatorii nu își pierd accesul la comunicarea WhatsApp, hackerii ar putea totuși să arunce o privire la conversațiile lor dacă nu există o conexiune VPN suplimentară în loc..

Acestea sunt motivele pentru care utilizarea WhatsApp fără VPN nu mai este sigură și cum se poate face în acest sens. Ideea este că VPN este necesar atunci când utilizați această aplicație de mesagerie instantanee pentru a adăuga mai multe straturi de criptare pentru comunicațiile dvs. online, lucru important dacă doriți să vă păstrați informațiile private în siguranță și în siguranță..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map