De ce scurgerile de date se pot întâmpla când utilizați VPN și cum să o preveniți

Funcția principală a unei conexiuni VPN este de a vă ajuta să vă păstrați activitatea online privată, sigură și anonimă, oferindu-vă totodată libertate deplină pe internet. Conexiunea privată lucrează pentru a face față diverselor amenințări posibile din partea hackerilor și a altor terți fără scrupule, precum și pentru a preveni orice terță parte să vă monitorizeze și să urmărească activitatea dvs. Nu numai că, VPN vă poate ajuta, de asemenea, pentru a împiedica pe oricine să intercepteze traficul dvs. de rețea și să vă fure informațiile private și personale.


Când conexiunea privată funcționează așa cum trebuie, este un instrument puternic pe care îl puteți utiliza pentru a vă menține în siguranță în activitatea dvs. online. Cu toate acestea, există anumite ocazii în care conexiunea privată nu reușește să ofere protecția pe care ar trebui să o acorde. Acest lucru se întâmplă atunci când scurgerile de date se întâmplă, iar aceasta este problema care este frecvent întâlnită de utilizatori care sunt noi în scena VPN și nu știu ce să facă pentru a o preveni. Iată de ce se poate produce scurgerea de date atunci când utilizați VPN și cum să îl preveniți:

1. VPN-ul dvs. ar putea înregistra activitatea dvs.

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care s-ar putea să vă scurgeți informațiile personale și private în timp ce sunteți conectat la rețeaua privată este că VPN vă înregistrează activitatea online și colectează date despre dvs. fără acordul dumneavoastră. Printre diferitele servicii VPN care sunt disponibile pe piață astăzi, doar câțiva furnizori de servicii de renume și buni sunt sinceri în legătură cu păstrarea datelor. Pe de altă parte, mulți alți furnizori de servicii nu le pasă cu adevărat de confidențialitatea dvs. în timp ce utilizează conexiunea lor privată și, de fapt, colectează datele și le vând către terți.

Cum să o preveniți: Alegeți serviciul VPN care nu are o politică absolută de logare și vă interesează atât de mult de drepturile de confidențialitate online ale utilizatorului.

2. Conexiunea dvs. privată ar putea scădea brusc

Când utilizați o conexiune privată, de fapt vă mascați conexiunea obișnuită cu adresa IP privată. Această adresă IP privată devine apoi adresa IP pe care o afișați pe site-urile web pe care le vizitați. În timp ce utilizați rețeaua privată, există foarte puține șanse să vă dezvăluiți adresa IP reală, deoarece o mascați cu o altă adresă IP pe care o obțineți de pe serverul VPN. Cu toate acestea, atunci când conexiunea privată scade brusc, s-ar putea ca din neatenție să vă scăpați informațiile adresei IP pe site-urile web pe care le vizitați, deoarece acestea vor fi comutate automat la conexiunea dvs. de rețea obișnuită..

Cum să o preveniți: Asigurați-vă că activați funcția Comutator automat de ucid din setările VPN pentru a vă ucide temporar conexiunea de rețea ori de câte ori există o cădere a conexiunii în VPN.

3. S-ar putea să aveți o configurație nepotrivită

Dacă aveți o configurație nepotrivită între serviciul VPN și sistemul dvs. de operare al dispozitivului, puteți crea, de asemenea, o apariție a scurgerii de date. De exemplu, dacă VPN-ul dvs. nu acceptă conexiunea IPv6 în timp ce sistemul dvs. de operare utilizează conexiunea IPv6, atunci poate provoca nepotrivire în configurație și vă poate scăpa datele DNS. Mai mult, cu scurgerea de date DNS, puteți dezvălui și adresa dvs. IP și alte informații sensibile dacă nu sunteți atenți la aceasta.

Cum să o preveniți: Asigurați-vă că instalați aplicația sau software-ul oficial VPN de la furnizorul de servicii VPN și urmați cu atenție instrucțiunile de configurare.

4. Puteți utiliza un serviciu VPN incorect

Nu toate serviciile VPN pe care le puteți găsi astăzi vor oferi aceeași conexiune și performanță de înaltă calitate. În cazul unui serviciu VPN rău, s-ar putea să nu vă protejeze într-adevăr confidențialitatea, dar va spiona activitatea dvs. în schimb. Acesta a fost cazul diferitelor aplicații VPN gratuite și furnizori de servicii pe care le puteți găsi astăzi pe piață. Ele își limitează caracteristicile de conexiune privată și folosesc în schimb activitatea online a utilizatorului ca un alt tip de opțiune de monetizare pentru afacerea lor.

Cum să o preveniți: Utilizați numai un serviciu VPN de încredere în care vă puteți încrede, care are o evidență bună și feedback-ul utilizatorilor.

5. Puteți utiliza un protocol de criptare la nivel scăzut

Protocolul de criptare pe care îl utilizați va afecta, de asemenea, protecția confidențialității pe care o obțineți de la conexiunea privată. De exemplu, dacă utilizați SOCKS5 în VPN-ul dvs., trebuie să știți că acest tip de protocol nu are nici o criptare puternică disponibilă. Acesta oferă doar viteză și performanțe bune pentru conexiunea dvs. Este la fel și cu protocoalele PPTP și L2TP, care se concentrează doar pe viteza de transmitere a datelor dvs., având în același timp o criptare de nivel scăzut, care este vulnerabilă la atacurile hackerilor. Utilizarea unui astfel de protocol de criptare la nivel scăzut poate duce la scurgeri de date.

Cum să o preveniți: Utilizați cel puțin 256 biți criptare în VPN-ul dvs. și, dacă este posibil, rămâneți cu protocolul OpenVPN pentru o protecție stabilă de securitate și confidențialitate pentru rețeaua dvs. privată.

Acestea sunt motivele pentru care se poate produce o scurgere de date atunci când utilizați VPN și cum să o preveniți. Nu uitați că trebuie să fiți foarte atenți în alegerea conexiunii private pe care o utilizați, mai ales dacă intenționați să o utilizați pentru o perioadă lungă de timp. Trebuie să știți ce obțineți și trebuie să verificați întotdeauna politica de confidențialitate a furnizorului de servicii înainte de a vă abona la serviciul lor.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map