Funcția firewall-ului în conexiunea VPN – Ce trebuie să știți

Când veți cerceta diverse servicii VPN care sunt disponibile pe piață astăzi, veți putea vedea diferența pe care o au. Aceste servicii VPN oferă diferite funcții de care puteți profita pentru a vă îmbunătăți securitatea și confidențialitatea online. Unele dintre aceste servicii vor oferi, de asemenea, instrumente suplimentare de securitate care ajută la îmbunătățirea confidențialității și securității generale a dispozitivelor dvs. Unul dintre instrumentele de securitate comune incluse într-un pachet VPN este firewallul.


Ce este un firewall? Firewall-ul este un instrument comun de securitate pe care îl puteți utiliza pentru a vă proteja dispozitivele împotriva hackerilor, în special atacurile directe ale hackerilor. Prin urmare, cu acest firewall pornit, vă veți asigura că niciun hacker sau programe nedorite nu se pot infiltra în sistemul dvs. și nu pot efectua nicio activitate care vă poate dăuna dispozitivelor. Într-o conexiune VPN, existența unui firewall este și mai importantă. Iată lucruri pe care trebuie să le știi despre funcția firewallului în conexiunea VPN:

1. Filtrează traficul dvs. de rețea

Funcția principală a unui firewall este de a filtra traficul de rețea astfel încât să puteți menține curat traficul de rețea fără amenințări. Când vă conectați la internet, aveți de fapt trafic de intrare și de ieșire în sistemul dvs. de rețea. În afară de trimiterea traficului pentru a ajunge pe internet, sistemul dvs. va primi și trafic de pe internet. Astfel puteți trimite și primi date pe internet.

În conexiunea VPN, firewallul funcționează ca filtru pentru traficul dvs. de rețea, prevenind eventualele situații când primiți trafic de intrare din surse dubioase sau periculoase. Acest trafic de intrare vă poate aduce date nocive sau periculoase în sistemul dvs., iar firewallul funcționează ca un protocol de securitate activ pentru a bloca astfel de amenințări potențiale.

2. Împiedică intrarea oricărui trafic dăunător în sistemul dvs.

Traficul rău intenționat care intră în rețeaua dvs. poate fi cu adevărat periculos pentru sistemul dvs., deoarece poate provoca diverse probleme sau daune pentru sistemul dvs. De exemplu, poate trimite software rău intenționat în sistemul tău și poate instala viruși sau alt malware pentru a deteriora structura sistemului pe dispozitivele tale. Dacă vizitați site-uri web periculoase care sunt pline de codificare rău intenționată, puteți fi victima diferitelor crime informatice dacă nu sunteți atent la securitatea dvs. online.

Firewall-ul vă poate ajuta să împiedicați orice trafic rău intenționat să intre în sistemul dvs., păstrând astfel sistemul curat de eventuale virusuri sau alte programe malware. Acest lucru va îmbunătăți securitatea online și protecția vieții private mai mult.

3. Vă permite să accesați internetul în timp ce sunteți pe deplin protejat

În timp ce conexiunea VPN obișnuită este suficient de bună pentru a vă păstra activitatea online securizată și protejată tot timpul, aceasta se va îmbunătăți semnificativ atunci când porniți firewallul. Când firewallul este pornit, veți putea accesa internetul fără a fi nevoie să vă faceți griji pentru atacuri neașteptate din partea unor terți rău intenționate. În timp ce îți desfășori activitatea online obișnuită, cum ar fi serviciile bancare, cumpărăturile și navigarea, vei rămâne privat și protejat.

Firewall-ul va acționa ca o dublă protecție pentru securitatea dvs. online, asigurându-vă că traficul dvs. este întotdeauna curat în timp ce navigați pe internet. Astfel, pe lângă faptul că vă păstrați identitatea ascunsă și anonimă, puteți de asemenea să vă păstrați traficul de rețea curat de orice posibile amenințări pentru confidențialitatea online.

4. Protejați-vă sistemul împotriva atacurilor bazate pe rețea

Din moment ce sunteți conectat la internet, oricine vă poate atinge tehnic sistemul de rețea și vă poate viza un atac cibernetic. De fapt, există cazuri în care hackerii pot ataca orice servere din întreaga lume, indiferent unde se află locațiile lor. Deci, de fapt, dacă sunteți conectat la net, atunci puteți fi ținta unor astfel de atacuri similare. Acesta este motivul pentru care VPN este necesar pentru a vă masca identitatea online, astfel încât hackerii și alți terți noștri să nu vă poată urmări adresa IP sau locația reală.

Cu firewallul, cu toate acestea, puteți avea o protecție mai puternică împotriva atacurilor bazate pe rețea, deoarece funcția principală este de a filtra traficul de rețea în mod constant. Deci, nu este loc ca hackerii să lanseze un atac către rețeaua dvs. și să vă penetreze sistemul dacă aveți firewall-ul tot timpul.

5. Împiedicați hackerii să vă infiltreze rețeaua

Hackerii vă pot infiltra sistemul de rețea și pot face tot ceea ce își doresc odată ce au acces la sistemul dvs. Acesta este motivul pentru care există o mulțime de companii care au suferit miliarde de pierderi din cauza hackerilor care se infiltrează în rețeaua lor. Acest lucru se datorează faptului că astfel de hackeri vă pot fura datele, șterge fișierele dvs. importante, încurcați cu bazele de date etc. Firewall-ul, însoțit de VPN, poate crea mai multe straturi de protecție pentru sistemul dvs. de rețea, astfel încât hackerii vor avea dificultăți în infiltrarea sistemului dvs., astfel protejându-vă în siguranță împotriva atacurilor cibernetice..

Acestea sunt lucrurile pe care trebuie să le știți despre funcția firewallului în conexiunea VPN. Este important să alegeți VPN care include instrumente de securitate suplimentare, cum ar fi firewall și antivirus, pentru a vă păstra sistemul complet protejat. Deci, scopul tău nu ar trebui să fie doar pentru confidențialitatea online, ci și pentru siguranța și securitatea generală a sistemului tău.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map