Îți protejezi confidențialitatea online? 5 întrebări pe care ar trebui să le întrebi despre confidențialitatea online

Cert este că mulți oameni nu le pasă cu adevărat de confidențialitatea lor online. Ei își folosesc doar dispozitivele pentru orice scopuri doresc, fără să se gândească deloc la propria lor securitate online. Ei folosesc motoarele de căutare, vizitează unele site-uri web, descarcă fișiere, împărtășesc fișiere, își postează imaginile pe social media și fac toate celelalte activități online fără să știe că sunt monitorizate de guvernul lor, de ISP, de site-urile web pe care le vizitează, corporațiile și chiar hackerii. Aveți aceeași problemă ca mulți oameni?


Dacă vă pasă de propria confidențialitate online, este important să fiți din ce în ce mai conștienți de protejarea identității dvs. reale online. Protejarea vieții private online nu este sarcina guvernului sau a altor terți. Este propria ta responsabilitate. De fapt, este responsabilitatea tuturor, deși mulți oameni încă nu sunt conștienți de responsabilitățile lor. Deci, vă protejați confidențialitatea online? Iată 5 întrebări pe care trebuie să le pui despre confidențialitatea online:

1. Folosiți întotdeauna o conexiune de rețea sigură pentru a accesa Internetul?

Ce tip de conexiune de rețea utilizați pentru a accesa internetul? Dacă accesați adesea internetul din rețelele WiFi publice, ar trebui să fiți conștienți că securitatea acestor rețele este în cel mai bun caz discutabilă. Când utilizați conexiunea de rețea necriptată pentru a accesa internetul, riscați ca activitatea dvs. de navigare să nu fie monitorizată de către terți. Înseamnă că veți avea confidențialitate zero atunci când navigați pe internet folosind rețeaua necriptată. Pe de altă parte, dacă sunteți întotdeauna la curent cu utilizarea unei conexiuni de rețea sigură pentru a accesa internetul, atunci confidențialitatea dvs. este în siguranță, iar oamenii, în general, nu vă pot monitoriza activitatea online.

2. Vă păstrați aplicațiile și sistemul de operare la zi?

Aplicațiile și sistemul dvs. de operare sunt frontierele securității dvs. online. Menținerea actualizată a aplicațiilor și a sistemului de operare vă va asigura că aveți sistemul bine protejat și securizat. Hackerii vă pot penetra cu ușurință sistemul dacă nu îl țineți la curent cu cea mai recentă corecție. Acest lucru se datorează faptului că aceste actualizări efectuate de sistemele de operare și dezvoltatorii de aplicații vor aduce, de obicei, corecții pentru diverse vulnerabilități de securitate. Când vă riscați securitatea online, fără a vă menține actualizate aplicațiile și sistemul de operare, înseamnă că vă riscați și confidențialitatea.

3. Protejați și criptați conexiunea la rețea?

Chiar dacă utilizați întotdeauna propria conexiune de rețea securizată pentru a accesa internetul, aceasta nu înseamnă că nimeni nu vă poate monitoriza activitatea de navigare. Da, hackerii sau orice alte terțe părți fără scrupule pot avea dificultăți în penetrarea conexiunii de rețea și în furtul datelor. Dar, probabil, activitatea dvs. de navigare va fi în continuare monitorizată de către ISP și guvern. Așadar, pentru a vă asigura că confidențialitatea dvs. este complet sigură de orice tip de sistem de supraveghere online, trebuie să criptați și să vă protejați conexiunea la rețea utilizând rețeaua virtuală virtuală sau VPN. Acest lucru vă va asigura că navigați pe internet în mod anonim tot timpul.

4. Urmați cele mai bune practici de securitate online?

Deoarece mulți oameni sunt încă atât de indiferenți față de securitatea lor online, nu este de mirare că există încă multe cazuri de conturi de social media care sunt hacked. Este pur și simplu datorită majorității oamenilor care nu respectă cele mai bune practici de securitate online. De exemplu, există încă multe persoane care setează parole foarte simple pentru conturile lor. Există, de asemenea, persoane care încă deschid e-mailuri SPAM și urmăresc link-urile conținute în acele mesaje de e-mail. Pentru a vă proteja confidențialitatea online, trebuie să urmați cele mai bune practici de securitate, cum ar fi configurarea parolelor solide pentru conturile dvs., activarea autentificării cu doi factori, ștergerea de e-mailuri SPAM imediat, fiind conștienți de site-urile de phishing, etc. pe.

5. Vă dezvăluiți informațiile private online?

De câte ori ai văzut prietenii tăi care își dezvăluie informațiile private în social media astăzi? Nu le pasă cu adevărat de propria lor confidențialitate și încă există multe persoane care fac asta zilnic. Ei dezvăluie unde se află acum, când vor pleca în vacanță, problemele personale, împărtășind fotografii sau informații private și așa mai departe. Acesta este un fel de obișnuință care îți poate scăpa propria confidențialitate online, chiar și fără ca hackerii să încerce să-ți pirateze dispozitivele. Pentru a vă proteja propria confidențialitate online, încercați să evitați dezvăluirea sau partajarea informațiilor private online, deoarece nu este locul potrivit pentru dvs..

Acestea sunt cele 5 întrebări pe care ar trebui să le pui despre confidențialitatea online. Deci, ai făcut suficient pentru a-ți proteja propria securitate online și confidențialitatea? Dacă răspunsul nu este încă, atunci ar trebui să începeți să vă protejați confidențialitatea online chiar acum. Nu este niciodată prea târziu pentru a face lucrurile necesare pentru a vă păstra identitatea în siguranță în timp ce navigați pe internet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map