Înțelegerea OpenVPN și a diferitelor moduri de a le folosi

Există multe protocoale de criptare care sunt utilizate de serviciile VPN pentru a se asigura că își pot proteja utilizatorii în timpul activității lor online. Când navigați pe internet, site-urile web pe care le vizitați vă pot înregistra sau urmări adresa dvs. IP și, în acest sens, vor ști de unde provocați. Acest lucru este valabil și în cazul altor terți. În momentul în care identitatea dvs. reală este monitorizată de terți rău intenționat, poate fi periculos pentru securitatea dvs. online. Acesta este motivul pentru care serviciile VPN trebuie să utilizeze protocoale de criptare, deoarece una dintre funcțiile lor este de a facilita rețeaua privată în protejarea datelor utilizatorilor lor.


Unul dintre protocoalele de criptare disponibile se numește OpenVPN. OpenVPN este un protocol VPN open source care oferă o securitate mai mare decât protocoalele obișnuite și învechite, cum ar fi PPTP și L2TP. Protocolul OpenVPN oferă o protecție de 256 biți pentru utilizatorii lor, acesta fiind cel mai puternic sistem de criptare disponibil astăzi. OpenVPN este, de asemenea, flexibil, deoarece poate fi utilizat în multe platforme și dispozitive. Iată câteva informații importante care vă pot spori înțelegerea despre OpenVPN și diverse modalități de utilizare a acestora:

1. OpenVPN este Open Source și este extrem de personalizabil

Cuvântul „Deschis” în OpenVPN înseamnă open source, ceea ce înseamnă că această tehnologie de protocol VPN are codul sursă disponibil liber pentru oricine se uită și se poate modifica. Datorită naturii open source a acestui protocol, înseamnă că utilizatorii pot arunca cu ușurință o privire asupra codului și modificați-l după cum este necesar. Pentru multe servicii VPN, acestea au versiunea modificată a OpenVPN care oferă protecție proprie pentru utilizatorii lor. Cu această caracteristică, oricine poate modifica și personaliza acest protocol în funcție de nevoile sale.

2. Acest protocol poate fi folosit în diverse platforme

Spre deosebire de celelalte protocoale de conexiune private care sunt disponibile astăzi, cum ar fi PPTP și L2TP, care sunt adesea utilizate de serviciile VPN gratuite, OpenVPN este un protocol care până în prezent are cea mai bună compatibilitate cu diverse platforme. Alte protocoale pot fi compatibile doar cu anumite platforme și, în plus, acestea pot oferi mai puține funcții decât OpenVPN. Cu toate acestea, ca protocol de criptare, OpenVPN este foarte flexibil și poate fi utilizat în diverse platforme și dispozitive.

3. Suporta TCP și UDP pentru transmisia de date

Ce bun are un protocol VPN dacă are o performanță lentă? Problema principală atunci când alegeți un protocol de criptare pe care să îl utilizați este cât de rapid poate gestiona protocolul de transmisie a datelor. Dacă protocolul este foarte sigur, dar este în retard în transferul de date, cu siguranță un astfel de protocol nu este unul bun de utilizat. Din fericire, nu este cazul OpenVPN. OpenVPN acceptă TCP și UDP pentru transmisia de date, ceea ce înseamnă că poate gestiona transferul de date într-adevăr rapid în funcție de nevoile dvs. Transmisia TCP poate fi utilizată când vizitați site-uri web obișnuite, în timp ce, pe de altă parte, transmisia UDP poate fi utilizată în jocuri online și streaming video pentru un transfer de date mai rapid.

4. Poate fi folosit pentru a evita restricțiile DPI

În țările în care VPN este puternic monitorizat, folosesc sistemul numit DPI, care înseamnă Deep Packet Inspection. Acest sistem este conceput pentru a detecta conexiunile private și pentru a monitoriza utilizatorii de internet atunci când își desfășoară activitatea online. Această tehnologie DPI este ceea ce face imposibilă utilizarea majorității serviciilor VPN în China. Cu toate acestea, tehnologia OpenVPN oferă utilizatorilor posibilitatea de a ocoli restricțiile DPI, ceea ce face imposibil ca guvernul să detecteze conexiunea privată. Acesta este motivul pentru care unele servicii VPN de înaltă reputație pot fi încă utilizate în China, deoarece oferă protocolul OpenVPN modificat care poate ocoli orice restricție DPI din țara respectivă..

5. Este mai sigur și mai stabil decât alte protocoale

Prin natura sa open source, OpenVPN a fost actualizat și actualizat regulat cu cele mai noi caracteristici de securitate, după cum este necesar în peisajul tehnologic actual. Acesta este motivul pentru care OpenVPN este unul dintre cele mai sigure și mai stabile protocoluri pentru conexiune privată, care este disponibil astăzi. Când utilizați acest protocol, este garantat că conexiunea dvs. privată este complet anonimă și foarte dificil de hack. Utilizează un puternic sistem de criptare de 256 biți care face imposibilă încălcarea acestui protocol de către terți.

Acestea sunt lucrurile care vă vor oferi mai multă înțelegere despre OpenVPN și modul în care este utilizat. Atunci când alegeți o conexiune la rețea privată, este mai bine să alegeți serviciul care are protocolul OpenVPN activat, astfel încât să vă asigurați că veți obține cea mai bună protecție și performanță pentru activitatea dvs. online.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me