Како блокирати проток ВПН-а и допунити брзину ВПН-а

Постоји одређени проблем који скоро универзално имају корисници ВПН-а, а тај проблем је успоравање ВПН брзине, које се често назива претицање. Дакле, шта је тачно овај проблем? Почнимо с овим. Иако је ваш пружатељ услуга виртуелне мреже на њиховом званичном вебсајту објавио да корисницима пружају максималну брзину и неограничену пропусност у њиховој виртуелној приватној вези, ипак ћете можда доћи до успоравања везе. Како се то може догодити? Ево вести. Проблем није узроковао ваш ВПН провајдер, већ га узрокује ваш ИСП.


Неки добављачи интернетских услуга имају правило да морају ограничити употребу виртуалних веза приватне мреже. Када открију да ваша веза користи приватну везу, даватељ интернетских услуга аутоматски ће активирати поступак пригушивања, што резултира спорим ВПН перформансама за вас. Када је ВПН искључен, ваша брзина се враћа у нормалу. То је заправо њихова стратегија да држе контролу над својим корисницима и да могу континуирано да прате ваше мрежне активности. Па, како се можете носити с тим? Ево неколико савета за блокирање ВПН гаса и допуњавање ВПН брзине:

1. Користите ВПН услугу која аутоматски онемогућава бацање

Прва ствар коју бисте требали знати о ВПН-у за пригушивање је да ако користите ВПН услугу која не спречава или блокира истицање ИСП-а, тада сте за лошу срећу. Не можете ништа да решите како бисте решили овај проблем, осим измене вашег добављача виртуелне приватне мреже. Све док ваш даватељ интернетских услуга може открити вашу приватну везу, поступак искључивања ће се примијенити на вашу везу. Али, када користите провајдера ВПН-а који аутоматски онемогућује испуштање гасова, ваш ИСП не може применити поступак искључивања, јер ће такав поступак блокирати ваш провајдер виртуелне приватне мреже. Као резултат тога, добијате константну пуну брзину за вашу приватну везу.

2. Пребаците се на другачији ИСП

Ако којим случајем не желите да се пребаците на другог ВПН провајдера који блокира истицање ИСП-а, други начин да се решите овог проблема је прелазак на други ИСП. Неће сваки ИСП имати политику гушења или успоравања брзине ваше приватне везе. Дакле, једини начин да се избегне овај проблем је претплата на Интернет провајдера који нема ову политику. Наравно, у многим земљама са законима о неутралности мреже ИСП пребацивање није уобичајено. Међутим, у многим другим земљама са рестриктивним интернет законима, пребацивање ИСП-а је врло уобичајено, а ви једноставно морате пронаћи ону у вашој земљи која не следи политику успоравања било које приватне везе.

3. Избегавајте употребу бесплатног ВПН-а или бесплатног прокија

Типови приватних веза које обично гуше добављачи интернетских услуга су бесплатни ВПН и бесплатни проки сервиси. Те су услуге постале лака мета за даватеља интернетских услуга да примијени своју процедуру успоравања, јер ове услуге приватне везе немају никаква средства да то спријече. ИСП такође може лако надгледати вашу активност прегледавања када користите бесплатну виртуелну приватну мрежу или бесплатан проки сервис, а постоје многи случајеви пропуштања података или цурења ИП адреса које корисници тих услуга приватне везе чак и не користе свесни. Дакле, ако је могуће, избегавајте коришћење бесплатног ВПН-а или бесплатног проки сервиса.

4. Освјежите усмјеривач и користите жичну везу

Ако доживите успоравања ваше приватне везе само у неколико наврата, то може да узрокује ваш ИСП који умањује вашу брзину везе. Могу га узроковати привремени проблеми са перформансама које тренутно имају или ваш ВПН провајдер или Интернет провајдер. Да бисте убрзали приватну везу за то време, освежавање рутера је добар начин за то. Можда ћете морати да освежите рутер неколико пута пре него што пронађете ИП адресу која вам нуди најбољу брзину. Такође, да бисте дугорочно одржавали константну брзину, свој уређај требате повезати са рутером путем жичане везе уместо бежичне везе.

5. Пронађите најбржи сервер и укључите функцију аутоматског поновног повезивања

Да бисте још више побољшали ВПН брзину, покушајте да тестирате ВПН сервере да бисте пронашли најбољу брзину коју могу постићи. Када упоредите више сервера истовремено, знаћете који сервери имају најбољу перформансу и који сервери имају најнижу перформансу. Једноставно је потребно да се пребаците на сервер са најбољим перформансама да бисте побољшали брзину своје приватне везе. Не заборавите да укључите функцију аутоматског поновног повезивања како бисте осигурали да останете повезани са приватним сервером и спречите било какве појаве цурења података или ИП адресе у вашој приватној вези.

Ово су неки савети које можете следити да бисте блокирали ВПН истицање и надопунили вашу ВПН брзину. Изаберите само ВПН провајдера који вам нуди пуну брзину и неограничену пропусност са функцијом да блокирате било који ИСП поступак пресовања. На овај начин нећете доживети успоравање у сесијама приватног прегледавања и можете да стримујете или гледате било који видеозапис са ограниченим геолошким ограничењима, без икаквих прекида.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map