Како да креирате сопствени ВПН на Амазон Веб Сервицес

Постоје разни начини које можете следити како бисте се могли повезати с виртуалном приватном мрежом. Ако желите једноставност коришћења, једноставно можете одабрати добру и реномирану ВПН услугу и повезати се с њиховим сервисом путем софтвера или апликација које пружају за ваш систем. Такође можете да користите свој сопствени уређај да конфигуришете своју приватну мрежу у случају да имате приватни сервер који може да поднесе захтеве за приватном везом. Можете користити и Амазон Веб Сервицес да бисте креирали сопствену виртуелну приватну мрежу, а ову опцију обично користе компаније или компаније које желе да имају своју приватну мрежу.


Може се рећи да стварање сопственог ВПН-а на Амазон Веб Сервицес захтева техничко знање о томе како успоставити мрежну везу, као и знање о ИТ-у уопште. Иако коришћење АВС-а за креирање сопственог ВПН-а може бити једноставан процес, поготово ако само пратите чаробњака за креирање виртуелног приватног облака (ВПЦ), то такође треба урадити ручно. Ево неколико корака које морате да следите да бисте креирали сопствени ВПН на Амазон Веб Сервицес:

1. Израда пролаза за кориснике помоћу ВПЦ конзоле

Када користите веб сервисе Амазон за креирање ВПН везе, доста ћете се бавити ВПЦ конзолом. Једном када направите ВПЦ, следећи корак је креирање гатеваи-а за клијента помоћу ВПЦ конзоле. Једноставно је потребно да одаберете опцију за креирање клијентског пролаза и попуните релевантне информације, као што су име вашег пролаза за клијента, тип руте, БГП АСН (Бордер Гате Протоцол Аутономоус Систем Нумбер) и ИП адреса.

2. Стварање приватног пролаза и додавање га у ВПЦ

Следећи корак је креирање приватног пролаза. У овом кораку можете да креирате сопствени АСН који се мора разликовати од БГП АСН-а у ранијем кораку и наставите да креирате приватни пролаз. Једноставно морате одабрати опцију за креирање виртуалног приватног пролаза. Затим можете откуцати име вашег приватног гатеваи-а, креирати задани АСН за њега, и на крају, можете одлучити да прикажете приватни гатеваи на ВПЦ..

3. Омогућавање ширења руте помоћу ВПЦ конзоле

Проширење руте мора бити омогућено да би ваша ВПН могла допријети до муштерија. Да би се омогућило ширење руте, то је врло једноставно. Треба само да одаберете опцију за промену табела рута. Можете одабрати задану конфигурацију табеле руте да бисте је аутоматски конфигурисали са Амазон ВПЦ. Затим је следећи корак одабир опције за промену ширења руте, а затим одаберите приватни гатеваи који сте креирали раније. Сачувајте своју конфигурацију. Сада можете правилно усмјерити ВПЦ на приватни пролаз.

4. Ажурирање ваше безбедносне групе

Да бисте приступили конфигурацији ВПЦ-а коју сте направили од мреже коју користите, морате да прилагодите безбедност ВПЦ-а да бисте омогућили такав приступ. Стога морате ажурирати конфигурацију своје безбедносне групе да бисте ВПЦ-у могли приступити путем ССХ, ИЦМП и РДП. Да бисте то учинили, једноставно изаберете опцију за промену безбедносних група и изаберите задану опцију конфигурације. Затим бисте требали кликнути на картицу на којој пише Инбоунд и тамо додајте правила која ССХ-у, ИЦМП-у и РДП-у омогућавају приступ ВПЦ-у. Затим морате сачувати своју конфигурацију.

5. Стварање стварне ВПН везе и обављање неких конфигурација

Последњи корак укључује стварање стварне ВПН везе. Након што правилно конфигуришете ВПЦ, можете прећи на последњи корак. То можете учинити тако што ћете приступити опцији за креирање ВПН везе и попунити информације као што су име, виртуелни приватни пролаз, приступ клијенту, опције рутирања и опције тунела. Након што то учините, можете преузети конфигурациону датотеку за свој уређај. Конфигурациона датотека се потом предаје мрежном администратору на даљу конфигурацију тако да је можете користити као уобичајену ВПН услугу. Даљњи водич за мрежног администратора за подешавање ВПН везе може се наћи у АВС водичу.

То су кораци потребни за креирање сопственог ВПН-а на Амазон Веб Сервицес. Иако може изгледати компликовано, кораци су једноставни и јасни. Након што следите ове кораке, можете да се повежете на сопствену АВС ВПН везу путем радне површине или мобилних уређаја баш као и када користите било коју уобичајену ВПН услугу.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map