Како лако користити ВПН за свој рутер и друге уређаје

Неки ВПН сервиси нуде своју виртуелну приватну везу само за десктоп рачунаре, док неки други нуде своје услуге за више уређаја. Ако је могуће, требало би да одаберете ВПН услугу која нуди њихове услуге за више уређаја како бисте могли да користите њихову приватну везу у својим мобилним уређајима, играћим конзолама, паметним телевизорима и тако даље. Проблем са већином ВПН услуга је тај што је прилично компликован када је у питању инсталирање ВПН везе на ваш рутер. Међутим, када успешно осигурате везу рутера са ВПН-ом, можете лако да повежете своје уређаје са рутером како бисте аутоматски искористили предност приватне везе.


Зашто је важно да поставите виртуелну мрежу за свој рутер? То је зато што вам није потребно ручно постављати приватну мрежу за сваки уређај након што поставите усмјеривач помоћу ВПН-а. Међутим, постављање рутера приватном везом је прилично компликовано, тако да морате пажљиво пратити поступак. Ево неколико савета за једноставно коришћење ВПН-а за рутер и друге уређаје:

1. Увјерите се да ваша ВПН веза подржава рутере

Неће све ВПН услуге омогућити да поставите приватну везу за ваше рутере. Нормално, услуга виртуалне приватне мреже пружиће вам софтвер за десктоп рачунаре и мобилне уређаје, а подршка за рутер нема. Неки други сервиси нуде подршку рутера само као додатну функцију, што значи да морате додатно платити како бисте могли успоставити приватну везу за свој рутер. Дакле, важно је да знате да ваша ВПН веза подржава усмјериваче, јер неће вам све услуге пружити ову предност.

2. Погледајте званичну веб страницу за упутство о подешавању рутера

Обично се на званичном вебсајту добављача ВПН-а налази потпуни приручник са упутствима који ће вас водити корак по корак у поступку подешавања рутера. Оно што требате да урадите је да се упутите на званичну веб локацију свог ВПН провајдера и потражите ове врсте информација. Ако нема доступних података, можете покушати разговарати са службом за кориснике и питати их о начину постављања приватне везе за ваш рутер. Они ће вам вероватно пружити везу до упутства и помоћи вам са било којом помоћи која вам може бити потребна током поступка подешавања.

3. Не морате ручно постављати ВПН за сваки уређај који имате

Највећа предност постављања ВПН везе за ваш рутер је та што заиста не морате да постављате приватну везу за сваки уређај који имате. Једном када је ваш рутер конфигуриран са ВПН везом, сваки уређај који се повеже на ваш усмјеривач аутоматски ће имати заштићену и заштићену везу. Ово је корисно за уређаје који немају матичне ВПН апликације, попут конзола за игре и паметних телевизора. Чак и ако користите десктоп рачунаре, не морате да инсталирате ниједан ВПН софтвер за радну површину, јер се само требате повезати на рутер да бисте искористили сигурност, приватност и анонимност на мрежи.

4. Увјерите се да се подржава ваш модел рутера

Иако ваш ВПН провајдер подржава подешавање рутера, то не значи да је ваш рутер подржан. Нису сви модели или марке рутера подржани за ВПН везу. Дакле, морате погледати информације о усмјеривачима које подржава ваш пружатељ виртуалне приватне мреже. Након што сте сигурни да је ваш усмјеривач подржан, можете започети поступак постављања слиједећи упуте за употребу од вашег даватеља услуга. Ако ваш рутер није подржан, на жалост морате купити нови рутер који подржава провајдер сервиса.

5. Купите усмјеривач који је унапред конфигурисан ВПН везом

Већина ВПН провајдера који пружају подршку за повезивање рутера обично продају унапред конфигурисане рутере за своје кориснике. Куповином једног од ових рутера можете добити различите предности у зависности од провајдера сервиса који користите. Унапред конфигурисани рутери имају ВПН везу конфигурисану од самог почетка, тако да не требате да се бавите проблемима да их ручно конфигуришете. Ови рутери се обично могу купити на службеној веб локацији добављача ВПН-а, а то је један од најједноставнијих начина за лако постављање ВПН везе са рутером..

Ово су неки савети којих можете следити да бисте лако користили ВПН за свој рутер и друге уређаје. У ствари, за вас је пожељније да користите рутер за свој ВПН уместо да ручно поставите приватну везу за све своје уређаје. Рутер морате само једном подесити, а затим на њега можете да повежете било који уређај како бисте уживали у приватности и сигурности на мрежи. То вам може уштедети много времена и труда.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map