Како направити да ваш ВПН ради на Коди и Смарт ТВ-у

Коди је апликација медијског центра отвореног кода која се може покретати у различитим оперативним системима, укључујући Виндовс, Линук, Андроид, иОС и ОСКС. Будући да је доступан на више платформи и потпуно је бесплатан за употребу, људи га сада користе како би лакше управљали својим медијским центром на различитим уређајима које имају, укључујући мобилне уређаје и паметне телевизоре. Коди вам омогућава да управљате свим својим дигиталним медијима на једном месту, укључујући филмове, ТВ емисије, музику, фотографије и друго. Постоје и различити додаци које можете да инсталирате на Коди да побољшате његову функционалност.


Ако имате паметни телевизор и желите да на њега инсталирате Коди, можете то да учините на различите начине у зависности од оперативног система телевизије. Неки модели паметних телевизора можда већ имају инсталиран Коди, а за неке друге моделе инсталациону датотеку можете једноставно преузети са званичне веб локације и инсталирати је путем УСБ-а.

Употреба ВПН-а на вашем Коди и паметном телевизору може побољшати вашу приватност на мрежи док користите ову платформу за преношење различитих врста медија на телевизију. Ево како да ваш ВПН функционише на Коди и паметном телевизору:

1. Увјерите се да ваш ВПН подржава инсталацију рутера

Прво што можете да учините да виртуелна приватна веза функционише на Коди и смарт ТВ-у јесте да је инсталирате на свој рутер. Међутим, прво морате осигурати да ли добављач ВПН услуга нуди функцију за инсталирање приватне везе директно на вашем усмјеривачу. Упркос томе, имајте на уму да виртуална приватна веза можда подржава само одређене типове или моделе рутера.

Због тога морате проверити званичну ВПН веб локацију да бисте утврдили да ли подржава инсталацију рутера и ако јесте, морате да обезбедите да ваш рутер подржава виртуелна приватна мрежа.

2. Инсталирајте ВПН апликацију директно на ваш Смарт ТВ кад је то могуће

Неки паметни телевизори користе прилагођене Андроид или Линук оперативне системе који су слични мобилним уређајима које користите. Ако је то случај, можда ће вам бити могуће да инсталирате ВПН апликацију директно на ваш паметни телевизор путем УСБ-а без потребе да је на било који начин подешавате. Једноставно инсталирате ВПН апликацију преко трговине апликација која је доступна на вашем паметном телевизору и она ће радити одмах након што је активирате.

Једном када је ВПН активан, можете покренути Коди и почети са стримингом различитих врста садржаја који су географски ограничени за вас..

3. Инсталирајте ВПН везу на рутер

Будући да Коди може да стрмира различите садржаје са Интернета и зато што ваш ИСП може блокирати или угасити везу, коришћењем ВПН-а може заобићи ограничења која примењује ваш ИСП и осигурати несметано стриминг садржаја на Коди-ју. Једноставно активирајте приватну везу на вашем рутеру и приватну везу можете да примените на Коди једном када паметни телевизор повежете на рутер..

Једноставно је потребно да следите упутства која вам је дао добављач ВПН услуга, јер ће сваки провајдер имати различите методе за инсталирање приватне везе на различите рутере.

4. Коришћење Андроид ТВ кутије са ВПН и Коди

Ако ваш паметни телевизор не подржава инсталирање било које апликације других произвођача и не дозвољава вам да инсталирате Коди директно на паметни телевизор, за то можете користити било који Андроид ТВ оквир. Андроид ТВ кутија је уређај који вам омогућава да користите Андроид ОС на свом паметном телевизору. Доступна је у већим трговцима и обично је врло повољна. Најбоље од свега је што на многим Андроид ТВ бок уређајима подразумевано је инсталиран Коди, тако да вам није потребно да се бавите само да бисте Коди покренули на свом паметном телевизору.

Једном када повежете Андроид ТВ оквир са паметним телевизором, једноставно можете да приступите Плаи Сторе-у да бисте инсталирали ВПН апликацију и активирали је баш као што бисте то радили када активирате ВПН на Андроид телефону.

5. Кориштење ВПН-а на ватри ТВ Стицк са инсталираним Коди-ом

Амазон Фире ТВ Стицк је сличан Андроид ТВ кутији, само што је ексклузивни производ који нуди Амазон. Фире ТВ Стицк већ има инсталиране разне интернетске сервисе за стриминг, попут Амазон Приме Видео, ПлаиСтатион Вуе, Нетфлик, Хулу и слично. Међутим, подразумевано није инсталирана ниједна продавница апликација, тако да морате мало да се попричате. Инсталацију Плаи Сторе-а можете добити од треће стране, а затим наставите са инсталирањем Кодија на ваш Фире ТВ Стицк.

Након што је Коди инсталиран, можете почети да инсталирате ВПН апликацију на коју сте претплаћени преко Плаи Сторе-а. Након што све буде готово, можете почети са стримингом различитих врста мрежног садржаја путем Коди-ја на свом Амазон Фире ТВ Стицк-у. Најбоље од свега, ваша веза је шифрована стално.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map