Како побољшати брзину ВПН везе и елиминисати тампон у свом току стреаминга

Главни разлог због којег многи људи користе ВПН, посебно у земљама са строгим интернет законима, заправо није ради приватности или додане сигурности у њиховој вези, већ због заобилажења владиних ограничења. Они користе ВПН зато што желе да приступе веб локацијама или садржајима трећих страна којима обично не могу да приступе користећи редовну интернет везу. Зато они користе приватну везу да заобиђу таква владина ограничења или цензуру, како би могли да приступе било којој веб локацији.


Велики број људи такође користи ВПН за преношење видео записа који су ограничени за регион. То значи да су видео снимци доступни само за одређене земље и да их није могуће гледати или стримирати редовном везом из земаља којима није дозвољено да их погледају. С популарном употребом ВПН-а попут овог, многи људи захтевају најбољу брзину везе своје приватне мреже, јер је то врло важно за њихову удобност у стримингу таквог садржаја. Ако вам ВПН веза није пребрза да би стримио ваш садржај, ево неколико савета за побољшање брзине ВПН-а и уклањање међуспремника у току стриминга:

1. Покушајте да промените сервер који користите

Већина проблема са брзином ВПН везе долази од сервера који користите. Обично, ако је сервер преоптерећен превеликим бројем корисника који га истовремено користе, то може лако да проузрокује проблеме са перформансама, укључујући малу брзину, неуспех у отварању одређених веб локација и слично. Дакле, први корак који би требало да урадите је промена сервера који користите. Рецимо да сада користите амерички сервер. Покушајте да промените сервер на канадски сервер, немачки сервер или било коју другу локацију сервера. Такође је добра идеја да се пребаците на сервер најближи вашој локацији. Осигураће вам знатно повећање брзине које вам је потребно.

2. Одлучите се за жичну мрежну везу

Проблем са бежичном мрежном везом је што обично зависи од јачине сигнала. У зависности од ваше локације, на јачину сигнала ваше ВиФи везе утицаће различите ствари, попут временских услова, бежичне сметње, удаљености од најближег торња и тако даље. Због тога је боље за вас да користите интернетску везу која користи ожичену мрежну везу, попут оптичке везе. Са жичаном везом добијате стабилнију везу и као резултат тога можете спречити успоравање ваше ВПН везе. Што је мање интерференције у вашој мрежној вези, то ће бити стабилнија брзина ваше приватне мреже.

3. Користите ВПН услугу која не смањује вашу брзину везе

Постоји много ВПН услуга које вам не дају пуну перформансу и морате бити свесни када користите те услуге. Неки ВПН сервиси ће умањити вашу брзину везе ако достигнете одређене границе или ако користите превелику пропусност. Због тога је важно да користите ВПН услугу која не ограничава вашу пропусну ширину, као и да вам стално даје пуну брзину везе. Обично ће ове ВПН услуге оглашавати ове функције на њиховој службеној страници како би корисници знали да пружају пуну брзину за своју приватну мрежу. Ако вам тренутни добављач ВПН пружа споро спорост, вероватно је боља идеја да пређете на другу услугу.

4. Поново покрените рутер или ВиФи мрежу

Понекад вашу спору ВПН брзину можете лако поправити поновним покретањем рутера или ВиФи мреже. Ово је посебно тачно ако већ дуго нисте рестартирали уређај. Добра је идеја да с времена на вријеме поново покренете рутер или интернетску мрежу како бисте осигурали стабилност своје везе. Ваш рутер или ВиФи мрежа ће покушати да освеже везу коју приме након поновног покретања уређаја, пружајући вам бољи пријем сигнала и боље перформансе на Интернету. Након што то учините, требали бисте поново покренути свој ВПН софтвер за најбољи резултат.

5. Увјерите се да ваш антивирусни софтвер није у сукобу с ВПН-ом

Као сигурносни софтвер, ваш антивирус има свој начин заштите вашег уређаја од различитих мрежних претњи. ВПН софтвер, иако има сличан циљ да заштити безбедност и приватност вашег уређаја, понекад је у сукобу са антивирусним софтвером. Овај сукоб ће обично утицати на перформансе ВПН везе на вашем уређају. Покушајте да користите ВПН везу на другом уређају на којем нема антивирусног софтвера и проверите да ли има бољу брзину. Ако је то случај, онда је добра идеја да привремено искључите свој антивирусни софтвер док користите ВПН софтвер.

Ово је неколико савета за побољшање брзине ваше ВПН везе и елиминирање међуспремника у току стреаминга. Слиједећи ове савјете, можете смањити процес пуњења садржаја или преноса медија помоћу ВПН-а, што ће заузврат побољшати ваше искуство кориштења услуге.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map