Како преживјети рестриктивни Интернет – 5 савјета за скривање ваше ИП адресе

Много је људи који се жале како Интернет постаје све мање отворен и слободан за кориснике који их истражују. Полако се смањује, посебно са разним владиним законима који покушавају да ограниче кориснике у истраживању интернета као што је то некада био случај. Сада је место на коме влада и корпорације надзор постају све чешћи и многи корисници су погођени овим новим рестриктивним интернет законима. Када вам се приватност на мрежи свакодневно нарушава, нормално је да се осећате забринуто и бојите се цурења ваших личних података на мрежи.


Поред тога, када америчка влада уклони правила неутралности мреже, ваш Интернет провајдер потпуно контролише вашу интернетску активност. Па, како можете преживети рестриктивнији интернет пејзаж? Срећом, постоје ВПН услуге које вам нуде слободу и отвореност интернета без надзора владе или корпорације. Помаже вам да сакријете своју ИП адресу и учините своје прегледавање анонимним како нико не би могао да прати ваше мрежне активности. Ево 5 савета како сакрити своју ИП адресу и преживети рестриктивније интернет законе:

1. Активирајте Премиум ВПН све време

ВПН је неопходан ако желите да истражите Интернет без да вас то открива влада или било које треће стране које су заинтересоване да вас шпијунирају. Оно што требате да урадите је да се претплатите на премиум ВПН план јер нуди мноштво функција које су неопходне за вашу приватност и сигурност на мрежи и затим стално активирајте ВПН везу. Морате заштитити свој уређај кад год се повежете на Интернет скривањем своје стварне ИП адресе како нико не би могао завирити у оно што радите на мрежи. Међу свим потребним саветима који су овде објашњени, овде је онај који морате следити јер је за вас најважније да преживите данашња интернет ограничења.

2. Увек прегледајте помоћу анонимног режима

Сваки прегледач који је данас доступан на тржишту има функцију која се зове анонимни режим. Анонимни режим, када се користи, омогућиће вам да прегледавате без остављања трага на уређају. Без обзира на веб странице које прегледавате користећи анонимни режим или се обично називају и приватни режим, неће се појавити у историји прегледача након што напустите сесију прегледавања. Анонимни режим, ако се користи сам, неће вам пружити значајније појачање приватности. Али, када је повезан са ВПН-ом, установићете да је то сјајан алат који вам омогућава анонимно прегледавање, јер нико, чак ни други људи који деле исти рачунар као и ви, не могу да прате вашу активност прегледавања..

3. Инсталирајте корисне додатке за приватност на свој прегледач

У главним прегледачима, као што су Фирефок, Цхроме и Опера, можете пронаћи пуно проширења која ће вашем прегледачу додати више функција. На хиљаде екстензија је доступно за те прегледаче, а можете их преузети већином бесплатно. Добра ствар код додатака или проширења је да постоји такође пуно корисних додатака за приватност које можете да искористите за унапређење ваше безбедности и приватности на мрежи. Додаци попут блокатора огласа, сталне енкрипције ХТТПС-а, онемогућавања праћења, менаџера лозинки и слично могу вам помоћи да очувате нетакнуту приватност на мрежи упркос пуно трећих страна које покушавају да прате вашу активност.

4. Након употребе увек се одјавите са својих онлајн налога

Ради практичности, све је сада повезано са вашим рачунима, што значи да са једним налогом можете радити разне ствари и користити разне услуге на мрежи. На пример, помоћу једног Гоогле налога можете лако да користите Гоогле претрагу, Гмаил, Гоогле Плус, Гоогле Дриве и друге Гоогле повезане услуге. Међутим, овај налог се такође може користити за надгледање ваше активности када користите ове услуге. Треће стране могу надгледати ваше упите за претрагу, теме е-поште, врсте датотека које преносите и тако даље. Зато је за вашу приватност веома важно да се одјавите са својих онлајн налога одмах након употребе. На овај начин трећим странама не дајете једноставан начин да вас прате.

5. Учините исто са својим мобилним уређајем

Горњи савети се могу применити на ваше десктоп рачунаре. Међутим, такође је важно да примените горе наведене савете и на свој мобилни уређај. Дакле, када користите свој мобилни уређај, требало би да стално активирате свој премиум ВПН, као и да користите режим анонимног прегледача, инсталирате додатке за приватност свог прегледача и одјавите се са својих налога на мрежи након употребе. На овај начин, без обзира на уређај који користите, увек ћете бити сигурни од неовлашћеног праћења и надзора који врше влада и друге треће стране.

То су савети за сакривање ИП адресе и опстанак рестриктивног интернета. Ако мислите да кориштење Интернета за вас више није сигурно и приватно, слиједите ове савјете како бисте осигурали да ваше мрежне активности остану сигурне, сигурне и приватне. Постоји пуно начина како треће стране могу надгледати вашу активност прегледавања, али имате и расположиве алате за заштиту вашег уређаја од такве врсте система надгледања и надзора. Треба само да сакријете своју ИП адресу и предузмете потребне мере да заштитите интернетску безбедност и права на приватност.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map