Како сакрити своју ИП адресу помоћу ВПН-а када користите јавне ВиФи мреже

У данашње вријеме никоме није претјерано тешко пронаћи јавне ВиФи мреже на којима ће моћи бесплатно повезати своје мобилне уређаје. Можете их пронаћи у јавним парковима, школама, универзитетима, кафићима, ресторанима, хотелима, аеродромима и многим другим местима. Неке од мрежа су сигурне, док су многе друге несигурне. Заштићеној ВиФи мрежи значи да се мрежи може приступити само ако знате лозинку за ту мрежу, док незаштићена мрежа значи да јој се може приступити без лозинке.


Будући да су многе јавне ВиФи мреже несигурне, то значи да свако може имати приступ тој мрежи без потребе за постављањем лозинке. Незаштићена веза такође није шифрована, што значи да ваш пренос података могу надгледати треће стране, попут власника ВиФи мреже, ИСП-а, владе, па чак и хакера. Због тога се увек препоручује да своју везу осигурате ВПН-ом кад год користите било коју јавну мрежу, посебно ако није заштићена. Ово је за маскирање ваше стварне ИП адресе како бисте могли да безбедно и приватно прегледавате користећи ту везу. Ево неколико савета како сакрити своју ИП адресу са ВПН-ом када користите јавне ВиФи мреже:

1. Претплатите се на Премиум ВПН услугу

Ово је прва ствар коју треба да урадите, јер не можете да користите приватну везу без претходне претплате на врхунску ВПН услугу коју преферирате. Зашто бисте користили премиум услугу, а вани је много бесплатних ВПН услуга? То је зато што вам премиум услуга нуди више функција за сигурност и приватност и они су поузданији у својим укупним перформансама. С друге стране, бесплатне ВПН услуге имају слабију заштиту и заштиту приватности, а вешт хакер их лако може прекршити. Дакле, увек је вредно улагања са ваше стране да користите врхунску услугу уместо бесплатне услуге.

2. Инсталирајте ВПН апликацију на свој мобилни уређај

Након што одаберете жељену ВПН услугу и претплатите се на њихову услугу, време је да инсталирате ВПН апликацију на свој мобилни уређај. Проверите да ли инсталирате апликацију са званичне везе коју пружа провајдер сервиса. Након завршетка поступка инсталације можете провјерити да ли апликација исправно ради или не. Такође, можете да сазнате више о апликацији и упознате се са корисничким интерфејсом апликације. Имајте на уму да је ово апликација коју ћете користити врло често, тако да морате да се упознате са њом.

3. Повежите се с јавном ВиФи мрежом

Сада је вријеме да тестирате стварну ВПН апликацију. Када одете у било коју јавну мрежу, на пример у кафић или ресторан, можете започети повезивање уређаја са ВиФи мрежом као и обично. Прво додирните икону ВиФи на свом мобилном уређају да бисте видели доступне ВиФи мреже. Затим се повежите с оном која припада вашој тренутној локацији, као што је јавна мрежа кафеа. Једном када сте повезани, још увек не обављајте ниједну активност прегледавања. Морате да отворите своју ВПН апликацију пре него што започнете онлајн активност.

4. Отворите ВПН апликацију

Пре него што започнете било коју активност прегледавања користећи јавни ВиФи, прво морате да отворите своју ВПН апликацију. Једном када се апликација отвори, можете почети да се повезујете на ВПН услугу кликом на дугме „Старт“ или „Цоннецт“. Прије него што започнете повезивање, мораћете да напишете корисничко име и лозинку на свој ВПН налог. Једном када то учините, моћи ћете се одмах повезати на ВПН услугу. Након што вам ВПН покаже кључну икону у области обавештења, то значи да је ваша веза сада приватна и да сте повезани на виртуелни сервер.

5. Започните прегледавање

Сада можете почети нормално прегледавати користећи свој мобилни уређај. Не морате се бринути јер је веза сада шифрована. То значи да се можете сигурно повезати са својим банковним рачуном, обавити неке финансијске трансакције и посећивати блокиране веб локације користећи везу. У овом тренутку нико не може надгледати ваше мрежне активности. Можете да прелазите између различитих локација сервера преко своје ВПН апликације у случају да желите да сакријете своју ИП адресу са ИП адресом одређене земље..

То су савети за скривање ИП адресе путем ВПН-а када користите јавне ВиФи мреже. Имајте на уму да се препоручује да се повежете са приватном мрежом сваки пут када користите јавни заштићени ВиФи. Ово ће осигурати да вам се интернет саобраћај шифрира, а ви можете остати анонимни путем интернета сакривањем своје стварне ИП адресе.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map