Како се користи претраживач без остављања трага на мрежи

Претраживачи су постали део живота свих људи откад Интернет постаје главна технологија коју људи користе свакодневно. Без обзира на информације које желите да пронађете на интернету, морате да користите њихову платформу и упишете упите у поље за претрагу. Затим ће вам доставити пуно веза до веб страница које садрже информације које тражите. Без обзира да ли користите Гоогле, Бинг или било које друге услуге, на Интернету можете пронаћи било које информације које желите захваљујући овим услугама.


Међутим, постоји један проблем на који морате имати на уму када користите ове услуге. Проблем је што ваше упите и друге податке биљежи услуга коју користите. Подаци се затим могу користити за профилисање ваше личности и откривање других врста личних података који могу припадати вама. Другим речима, већина претраживача је ризична за вашу приватност на мрежи. Коришћењем ових услуга ризикујете да оставите трагове за своју мрежну активност, као и да откријете свој прави идентитет. Ево неколико савета за коришћење претраживача без остављања трага на мрежи:

1. Користите приватну услугу претраживача

Интернетске услуге попут Гооглеа и Бинга раде велике компаније које су заинтересоване да знају личне податке свог корисника. У ствари, то је начин на који могу зарадити више новца за своје компаније, проширујући на тај начин своју пословну империју. Међутим, постоје врсте алтернативних услуга које се називају услуге приватног претраживача, које можете користити да бисте пронашли информације на интернету без остављања трага. Назива се и претраживачем приватности, па употребом ове услуге можете заштитити своју приватност на мрежи током обављања различитих претраживања на мрежи. Ова услуга вам може бити доступна бесплатно или плаћено у зависности од компаније коју користите.

2. Немојте се пријављивати на свој рачун док обављате интернетске претраге

Једина ствар коју можете да учините да осигурате да не дате никакве личне податке компанији за претраживаче није пријављивање током проналажења информација на мрежи. Без обзира да ли користите Гоогле, Бинг или било коју другу услугу, не пријавите се на свој налог током слања упита. То је зато што када сте пријављени, сервис ће бележити ваше упите, а надзират ће се и ваша активност прегледавања. Да бисте осигурали да нисте пријављени, за то можете користити режим анонимности у вашем прегледачу.

3. Користите проширење претраживача за приватност

Постоје нека проширења претраживача која ће вам помоћи да све ваше претраге на мрежи буду без било какве врсте надгледања. Кориштењем проширења претраживача за приватност, моћи ћете приватно пронаћи информације на вашој омиљеној платформи претраживача и пронаћи податке које желите без остављања било каквог трага на мрежи. Ово проширење функционише тако што преусмерава ваш саобраћај на приватни сервер који припада програмеру проширења и на тај начин испоручује резултат претраживања путем приватног сервера. Употребом овог проширења можете бити сигурни да ће сви упити остати скривени од система за праћење и праћење тражилице.

4. Користите ВПН везу

ВПН веза такође вам може помоћи да сакријете своје активности претраживања тако што ћете стално одржавати шифриран мрежни саобраћај. Једино што морате учинити је да се не пријавите на свој налог током обављања активности претраживања. Међутим, када интернет везу претворите у приватну везу, аутоматски ћете се одјавити са свог налога јер ћете се повезати на приватни сервер у другој земљи, а претраживачи ће вашу ИП адресу сматрати новим корисником, који ће због тога нисте пријављени на свој налог током коришћења услуге приватне везе.

5. Користите претраживач Тор

Торб претраживач је врста приватног прегледача који аутоматски шифрира све ваше преносе података и скрива вашу ИП адресу. Када користите овај претраживач, моћи ћете да уђете у Тор мрежу и сакријете своју ИП адресу међу многим серверима на овој мрежи. У ствари, ваша ИП адреса је скривена веома лепо јер се мрежни саобраћај који користите више пута преусмерава са сервера на сервер, што у потпуности уклања ваше трагове на мрежи. Коришћењем овог прегледача приватности можете сакрити и своју активност претраживања и сачувати је од система за праћење претраживача.

Ово је неколико савета за коришћење претраживача без остављања трага на мрежи. Уклањањем трагова ваше мрежне активности на мрежи моћи ћете спречити било какво праћење или праћење које примењује компанија за претраживаче на профилима својих корисника на основу њихових упита.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map