Како власници предузећа треба да користе ВПН у свом пословном окружењу

Коришћење ВПН-а у личном уређају није исто што и употреба у пословном окружењу. Иако је и сама функција виртуелне приватне везе мање-више иста, коришћење виртуелне приватне везе у пословном окружењу захтева пажљиво планирање и разматрање. Не само да су трошкови инсталације и одржавања прилично високи, већ морате да размотрите и свеукупне промене које ћете морати да примените у вашој мрежи.


У зависности од величине ваше компаније, коришћење ВПН-а може бити једноставно или компликовано. Међутим, предности ВПН-а су и даље веома важне за безбедност и приватност ваше компаније. Ево како власници предузећа треба да користе ВПН у свом пословном окружењу:

1. Изаберите ВПН провајдера прилагођену предузећима

Не могу сви ВПН добављачи да се баве инсталацијом широм компаније. Ово се посебно односи на нове или мале ВПН компаније. Боље је да одаберете добављача који може да ради на пословној инсталацији и употреби. Обично велике и угледне ВПН компаније нуде пословну ВПН функцију коју могу користити мала предузећа или корпорације. Одабиром ове врсте провајдера виртуелне приватне мреже спасићете се од пуно главобоља и невоља касније када вам је потребна хитна подршка или помоћ. ВПН који је прилагођен посебно за предузећа имаће одличан систем подршке који ће бити спреман да вам помогне кад год вам затреба..

2. Активирајте ВПН везу за мрежу све компаније

Када одаберете свог ВПН провајдера, требало би да инсталирате виртуелну приватну мрежу на све пословне мреже које користите. То значи да мрежа коју ваша компанија користи за обављање различитих пословних операција, као и мрежа коју ваши запослени користе да би приступили систему компаније. Ако, којим случајем, ваша услуга нуди купцима да могу да приступе вашем мрежном окружењу путем јавне мреже, требало би да створите засебну везу само за своје купце. Основне пословне операције треба да остану са приватним конекцијама.

3. Захтијевајте да се ваши запослени повезују само приватном мрежом

Ово је важно како бисте проверили сигурност свог пословања, сигурност и приватност. Требали бисте креирати систем који само омогућава вашим запосленима да се повезу на ваш систем путем приватне мреже. Ово је важно посебно када ваши запослени раде ван уреда или чак у некој другој земљи. Ако нисте пажљиви, они могу случајно процурити податке вашег предузећа ако им дозволите да се повезују са пословним системом било којом мрежном везом. Они би се могли повезати с вашим системом путем несигурних јавних мрежа, што може довести ваше пословање у опасност. Сви запослени треба да захтевају приступ систему приватном везом.

4. Осигурајте да је ваш Онлине Стораге Филе шифриран ВПН-ом

Као и било које друге компаније, и ваша компанија може користити одређену услугу чувања датотека да би се подаци свих компанија сачували на сигурном и сигурном месту. Иако ће све услуге онлајн складиштења датотека сигурно понудити добар систем шифрирања како би се заштита преноса података, хакери су увијек у могућности да провале у вашу мрежну похрану датотека. Дакле, боље је покрити сву своју мрежну везу са ВПН-ом, укључујући приступ услузи складиштења датотека. Преносом података ваше компаније са локалног сервера на услугу онлајн складиштења путем приватне мреже, вашем предузећу дајете значајан подстицај у сигурности и приватности, осигуравајући да су сви приватни и осетљиви подаци непрестано заштићени.

5. Едукујте своје запосленике о приватности и безбедности компаније

Без обзира колико је ваш сигурносни систем јак, једна грешка запосленог може проузроковати знатне повреде у безбедносном систему вашег пословања. Дакле, боље је уложити мало времена и новца да едукујете запослене о најбољим праксама приватности и безбедности компаније које могу одмах да следе. То укључује осигурање да је њихов софтвер уређаја ажуриран, повезивање само из приватних или шифрованих мрежа, редовно мењање лозинки, коришћење двофакторног система за аутентификацију за повезивање са мрежом широм компаније, и тако даље. То ће умањити шансу да ваши запослени направе велике грешке повезане са приватношћу и сигурношћу вашег пословања.

Тако власници предузећа треба да користе ВПН у свом пословном окружењу. Ако се и даље ослањате на везу коју вам пружа ИСП, а да је не шифрирате, боље је да додате ВПН шифрирање за пословну везу. То вам може помоћи да заштитите своје пословање и податке од било које врсте потенцијалних претњи.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map