Различити ВПН закони широм света које можда желите да знате

Неће вам све земље омогућити да користите виртуелну приватну мрежу у њиховој надлежности. У ствари, постоје неке ултраконзервативне земље које би вас могле ставити у затвор или чак примијенити смртну казну само због кориштења услуге приватне везе. Због тога морате увек бити свесни легалности ВПН-а у својој земљи пре него што покушате да користите ову услугу. Ово неће вас уплашити или чак обесхрабрити од коришћења услуге приватне мреже. Ово ће вас заштитити и пружити вам потребне информације пре него што покушате да користите било коју врсту услуге виртуелне приватне мреже без обзира да ли је бесплатна или плаћена.


Међутим, морате да схватите да је број земаља које ВПН сматрају незаконитим заправо врло мали, вероватно је мањи од 10 земаља широм света. С друге стране, већина земаља широм света омогућит ће вам да користите било коју врсту приватне везе без икаквих проблема. Да бих вам дао више информација о овом питању, ево разних ВПН закона широм света које бисте можда желели да знате:

1. Кина

За милијарде грађана у Кини, важно је да знате како влада ове земље успева да држи своје грађане под контролом. Контролишући начин приступа интернету, влада је успела да одржава грађане у реду. У Кини постоји нешто што се назива Велики заштитни зид који спречава било који грађанин да приступи одређеним веб локацијама. Генерално, редовни грађани обесхрабрују коришћење приватних мрежних веза, док компаније морају да добију дозволу за коришћење ВПН-а ако то желе. Појединачни корисници могу без приватног коришћења приватне везе све док регион у којем живе не спроводе законе о приватној вези на своје локалне грађане..

2. Русија

Русија је почела да следи кинеску владу у њиховој ВПН блокади, али они нису толико рестриктивни као кинеска влада. Иако су неки добављачи ВПН-а забрањени из Русије, још увек постоји пуно начина да се заобиђе цензус користећи друге угледне услуге. Корисници можда неће бити подстицани да користе приватну везу, али закони нису баш рестриктивни, јер многи руски грађани и даље без ВПН-а користе ВПН услуге..

3. Саудијска Арабија

У Саудијској Арабији имају ограничења за коришћење ВПН услуга у сврху коришћења неког другог телекомуникацијског софтвера или апликација. На пример, ако у Саудијској Арабији користите ВПН за Скипе, влада вас може прогонити због покушаја заобилажења телекомуникационих провајдера земље и уместо ње користити софтвер треће стране. Неке ВПН услуге су забрањене у овој земљи, а ова држава је једна од најстрожих земаља које кажњавају кориснике ВПН услуга.

4. Северна Кореја

Северна Кореја је позната по рестриктивном режиму или влади која све грађане ставља под контролу. У овој земљи се интернет још увек сматра ретким призором. Другим речима, већина људи не користи интернет, па то значи да можда ништа не знају о ВПН-у. Међутим, ако сте путник у овој земљи, коришћење ВПН-а је дозвољено и можете га користити да без проблема заобиђе цензуриране веб локације. Међутим, влада Северне Кореје поставиће много праћења и праћења за локално становништво који жели да приступи интернету путем ВПН-а, а ви апсолутно не можете да приступите веб локацијама које садрже порнографију, медије повезане са Јужном Корејом и садржај везан за Библију..

5. Иран

Врло је тешко приступити ВПН серверу у овој земљи само зато што је иранска влада затворила све портове повезане на било који приватни сервер. Другим речима, већина ВПН услуга није доступна у овој земљи. У овој земљи се може користити само неколико ВПН услуга које могу заобићи такву активност блокирања портова. Али, ВПН је строго незаконит у овој земљи и можда ћете ићи у затвор само због коришћења услуге приватне мреже.

6. УАЕ

У овој земљи је приватна веза углавном дозвољена. Међутим, не можете да користите ВПН за незаконите активности јер ће вам то платити више трошкова ако вас је ухватила влада. Ово ограничење односи се само на појединце. Међутим, пословне институције могу користити ВПН услуге без икаквих ограничења.

7. Остали свет

Поред тих земаља, већина земаља на свету нема ограничења за употребу приватне везе. На пример, у западним земљама, можете да приступите било ком веб месту које желите чак и без употребе приватне везе. Дакле, ако живите у већини земаља широм света, биће у реду да користите било које ВПН услуге.

То су различити ВПН закони широм света које бисте можда желели да знате. Пазите да ако планирате путовати у земљама у којима је ВПН строго забрањен, морате да разумете локалне законе пре него што покушате да користите било коју врсту приватне везе..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map