Разумевање ОпенВПН-а и различитих начина за њихово коришћење

Постоји много протокола шифрирања које ВПН услуге користе како би осигурале да могу заштитити своје кориснике током њихове мрежне активности. Када прегледавате Интернет, веб локације које посећујете могу да снимају или прате вашу ИП адресу и тако ће знати одакле долазите. То важи и за друге треће стране. У тренутку када ваш стварни идентитет надгледају злонамерне треће стране, то може бити опасно за вашу безбедност на мрежи. Због тога ВПН услуге морају користити протоколе шифрирања, јер је једна од њихових функција олакшавање приватне мреже у заштити података њихових корисника..


Један од доступних протокола шифрирања зове се ОпенВПН. ОпенВПН је ВПН протокол отвореног кода који пружа већу сигурност од регуларних и застарелих протокола, као што су ППТП и Л2ТП. ОпенВПН протокол нуди 256-битну заштиту за своје кориснике, што је најјачи систем шифровања који је данас доступан. ОпенВПН је такође флексибилан јер се може користити на многим платформама и уређајима. Ево неколико важних информација које могу повећати ваше разумевање ОпенВПН-а и различитих начина да их употребите:

1. ОпенВПН је опен соурце и високо прилагодљив

Реч “Отворено” у ОпенВПН значи отворени извор, што значи да ова технологија ВПН протокола има свој изворни код који је слободно доступан свима да је погледају и измене. Због природе отвореног кода овог протокола, то значи да корисници могу лако погледати код и модификовати га по потреби. За многе ВПН услуге имају модификовану верзију ОпенВПН-а која нуди власничку заштиту за њихове кориснике. Овом функцијом свако може да модификује и прилагоди овај протокол у складу са својим потребама.

2. Овај протокол се може користити на различитим платформама

За разлику од осталих протокола приватне везе који су данас доступни, као што су ППТП и Л2ТП, који често користе бесплатни ВПН сервиси, ОпенВПН је протокол који до сада има најбољу компатибилност са различитим платформама. Други протоколи су компатибилни само са одређеним платформама, и осим тога, они могу понудити мање функција од ОпенВПН-а. Међутим, као протокол шифрирања, ОпенВПН је врло флексибилан и може се користити на различитим платформама и уређајима.

3. Подржава ТЦП и УДП за пренос података

Какву корист чини ВПН протокол ако има спор перформансе? Главни проблем приликом одабира протокола за шифровање који се користи је колико брз протокол може да поднесе пренос података. Ако је протокол изузетно сигуран, али заостаје у преносу података, такав протокол дефинитивно није добар за употребу. Срећом, то није случај са ОпенВПН-ом. ОпенВПН подржава ТЦП и УДП за пренос података, што значи да може врло брзо да пренесе пренос података у зависности од ваших потреба. ТЦП пренос се може користити када посећујете редовне веб странице, док са друге стране УДП пренос може да се користи у онлајн игрању и стреамингу видео садржаја за бржи пренос података.

4. Може се користити за заобилажење ДПИ ограничења

У земљама у којима је ВПН високо надгледан, они користе систем који се зове ДПИ, а који је кратица за дубинску инспекцију пакета. Овај систем је осмишљен да детектује приватне везе и надгледа кориснике интернета када обављају своје мрежне активности. Ова ДПИ технологија онемогућава употребу већине ВПН услуга у Кини. Међутим, ОпенВПН технологија нуди корисницима могућност заобилажења ДПИ ограничења, онемогућавајући влади да открива приватну везу. Због тога се неки веома угледни ВПН сервиси и даље могу користити у Кини јер нуде модификовани ОпенВПН протокол који може заобићи било која ДПИ ограничења у тој земљи..

5. Сигурнији је и стабилнији од осталих протокола

Својом отвореном изворном природом, ОпенВПН се редовно надограђује и ажурира са најновијим безбедносним функцијама по потреби у тренутном технолошком окружењу. Због тога је ОпенВПН један од најсигурнијих и најстабилнијих протокола за приватну везу који је доступан данас. Када користите овај протокол, гарантовано је да је ваша приватна веза потпуно анонимна и веома је тешко хаковати. Користи јак 256-битни систем енкрипције који онемогућава да овај протокол прекрши било која злонамјерна трећа страна.

То су ствари које ће вам пружити више разумевања за ОпенВПН и начин на који се користи. Када одаберете приватну мрежну везу, за вас је боље да одаберете услугу којој је омогућен ОпенВПН протокол како бисте били сигурни да ћете добити најбољу заштиту и перформансе за вашу мрежну активност.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map