Савјети за сигурно и приватно чување датотека

Услуге онлајн складиштења попут Дропбока и Гоогле диска постају све популарније јер људи желе приступ својим датотекама са свих својих уређаја без икаквих потешкоћа да их ручно пренесу. Дакле, када користите интернетску услугу складиштења, лако можете синхронизовати сачуване датотеке на свим својим уређајима. Без обзира да ли желите да приступите тим датотекама са радне површине или мобилних уређаја, требате да им приступите само на мрежи. Друга корист је када радите са документима. Ако похраните датотеке на мрежи, моћи ћете да уређујете и радите на својим документима са било ког свог уређаја.


Не престаје ту. Чак и ако своје уређаје не понесете са собом, и даље можете да приступите датотекама које сте сачували у свом мрежном складишту са било којег уређаја који је повезан са Интернетом било где у свету. То је погодност коришћења услуге онлајн складиштења датотека. Али чување датотека на мрежи може их изложити ризику од хаковања и крађе. Дакле, морате да спречите било коју врсту претњи да приступе вашим мрежним датотекама. Ево неколико савета за сигурно и приватно чување датотека на мрежи:

1. Инсталирајте ВПН на све синхронизоване уређаје

Зашто бисте инсталирали ВПН на све синхронизоване уређаје? То је зато што ће заштитити све преносе података између ваших локалних уређаја и мрежне меморије. Заштиту ваше мреже приватном везом, нећете бити забринути да ће неке треће стране покушати отети пренос података и украсти неке од ваших приватних података на путу.

Ако све уређаје држите у приватној вези, ваш пренос података биће слободан од хакера или бескрупулозних трећих лица који покушавају да надгледају и краду ваше податке. То је сигурносни механизам за све ваше мрежне преносе.

2. Немојте приступати датотекама са нешифрованих уређаја

Ако нисте имали свој уређај са собом и желите да приступите својим датотекама са неког другог места, као што је Интернет кафе или било које друго јавно место, осигурајте да је уређај такође шифрован. Ако интернетска кафића или библиотека забрањују инсталирање било којег новог софтвера, можете једноставно користити интернетску проки локацију за приступ датотекама путем веба. Или можете да инсталирате ВПН екстензију на прегледач који користите.

Не заборавите да користите приватни режим у прегледачу како бисте осигурали да су ваше песме покривене када неко други користи исту машину као и ви. Такође, не заборавите да се одјавите са свих својих рачуна једном када завршите.

3. Користите двофакторни систем провере идентитета за приступ вашем мрежном складишту

Ако желите да све своје датотеке сачувате на сигурном у вашој интернетској меморији, обавезно користите лозинку која је толико сложена да је употребом грубе силе врло тешко провалити. Користите бројеве, велика слова, мала слова, симболе и све комбинације да бисте лозинку учинили јаком и тешком за пробијање.

Користите софтвер за управљање лозинкама да бисте га сачували у случају да га се не можете сетити. Такође, будите сигурни да сте активирали двофакторни систем за аутентификацију како бисте осигурали да је приступ вашој мрежној меморији потпуно безбедан. На овај начин морате потврдити сваки покушај пријаве у вашу мрежну меморију користећи други уређај или рачун који имате.

4. Користите само високо цијењене услуге складиштења на мрежи

На тржишту су доступне многе услуге складиштења на мрежи и нуде различите погодности да би привукле своје кориснике. Наравно, можете одабрати онај који вам је дражи, али будите сигурни да одаберете интернетску меморију која је веома угледна и надалеко позната.

На пример, Дропбок, Гоогле Дриве или Мицрософт ОнеДриве могу бити боље решење за ваше потребе за складиштењем на мрежи од било ког другог добављача услуга који једва познајете или немате познату репутацију на тржишту. То је зато што ће угледне услуге складиштења на мрежи више пажње посветити вашој безбедности и приватности, а оне су поузданије у заштити датотека и безбедности..

5. Надоградите свој план складиштења за бољу сигурност

Пошто постоји много сервиса за складиштење на мрежи који своје услуге нуде бесплатно са одређеним ограничењима, увек је добро за вас да користите бесплатну верзију њихових услуга. Међутим, узмите у обзир предности приликом надоградње на њихове премиум планове, који вам могу пружити бољу сигурност и приватност. Такође, у премиум плану је више функција које се користе у поређењу са бесплатним планом.

Ово су неки савети за сигурно и приватно чување датотека. Обавезно чувајте своје датотеке приватним и осигурајте да се сви подаци преносе преко шифриране мреже. На овај начин ћете моћи да датотеке чувате стално и сигурно.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map