Шта је пребацивање сервера у ВПН? Зашто је важно?

Пребацивање сервера је функција која се често укључује у већину ВПН услуга на тржишту данас. Ова функција омогућава вам прелазак на различите сервере у приватној мрежи у складу са локацијом у свакој земљи. Тако, на пример, ако желите да користите приватни сервер који се налази у САД-у, можете једноставно да одаберете локацију у САД-у и ваша веза ће одмах бити преусмерена на амерички сервер. Исто је тако када желите да пређете на различите сервере у различитим земљама.


Постојање функције пребацивања сервера омогућава корисницима да одаберу сервере које желе да користе када год желе да га користе. Без ове функције, биће вам додељени случајни сервери без могућности избора локације коју желите. За многе бесплатне ВПН услуге тамо је уобичајено да имате ограничену функцију пребацивања сервера која вам не даје слободу да бирате које приватне сервере да користите у било ком тренутку. Ево неких ствари које треба да знате о пребацивању сервера и зашто је то важно за вас:

1. Нису све ВПН услуге нуде неограничену функцију пребацивања сервера

Иако већина ВПН услуга углавном нуди функцију пребацивања сервера, то не значи да ће вам сви омогућити да прелазите на различите сервере онолико пута колико желите. Да, неки ВПН сервиси могу ограничити кориснике да прелазе на различите сервере у одређеном периоду. На пример, постоје неке ВПН услуге које вам омогућавају само прелазак на различите локације не више од 10 пута месечно. Другим речима, након што у одређеном месецу пређете на десету локацију, закључаћете се да користите тај приватни сервер до следећег месеца, када ће квота за пребацивање вашег сервера бити допуњена. Стога је важно да осигурате да користите ВПН услугу која омогућава неограничено пребацивање сервера.

2. Пребацивање сервера може вам помоћи да приступите различитим регионима

Будући да ће различити региони нудити различите врсте садржаја или забаве којима можете приступити, потребна вам је неограничена функција за пребацивање сервера како бисте могли да уживате у садржају из различитих региона. На пример, иако би америчке регије могле понудити већину забаве коју можете пронаћи на мрежи, можда нећете моћи да приступите садржају који је закључан у немачкој регији помоћу америчког приватног сервера. Морате се пребацити на немачки сервер да бисте могли да приступите садржају који је доступан само у Немачкој. Због тога је пребацивање сервера важно.

3. Омогућује слободу на Интернету онако како ви желите

Иако је главна претпоставка ВПН услуга обично да вам омогуће заобићи било коју врсту ограничења Интернета, није баш тако ако немате функцију пребацивања сервера у ВПН-у. То је зато што за заобилажење било каквих ограничења, посебно ограничења региона, морате бити у могућности да приступите интернету са сервера који припада држави у којој је примењена заштита региона. Као што је раније споменуто, не можете користити америчке сервере ако желите да приступите садржају који је доступан само у Немачкој. Дакле, иако користите приватни сервер, то не значи да можете приступити било којем садржају који желите без употребе функције за пребацивање сервера..

4. Свака локација сервера нуди своје предности

Иако већина реномираних добављача ВПН-а нуди најмање 30 сервера који се налазе у различитим земљама, морате знати да је то из одређеног разлога. Зашто вам те ВПН услуге нису пружиле само један централизовани приватни сервер који се налази у одређеној земљи, попут САД-а? Одговор је да зато што свака локација сервера нуди своје предности. Свака држава има свој садржај или веб странице које су доступне само грађанима те земље. Због тога корисници морају користити сервере који су одговарајући садржају или веб локацији којој желе да приступе. Другим речима, ако желите да приступите америчком садржају, требало би да користите америчке сервере. Ако желите да приступите садржају Велике Британије, требало би да користите британске сервере.

5. Што је више сервера доступно, то је боље

С важношћу пребацивања сервера у омогућавању слободног пребацивања између различитих сервера како бисте могли приступити различитим врстама садржаја, може се рећи да што више ВПН сервера које пружа ВПН услуга, то је бољи за кориснике. То је зато што ће корисници имати више сервера који могу бирати и они могу приступити чак и удаљеним веб локацијама које су доступне само у неким земљама. Дакле, доступност сервера је такође још једна карактеристика на коју бисте требали обратити пажњу приликом одабира ВПН услуге. Постоје неки ВПН провајдери који вам нуде 100+ локација, а сигурно би било боље од ВПН услуга које нуде само 30+ локација.

То су ствари које треба да знате о пребацивању сервера у ВПН и зашто је то важно за вас. Дакле, да бисте максимално искористили своја улагања, боље је да одаберете ВПН услугу која нуди неограничене могућности пребацивања сервера, као и више локација које можете бирати.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map