Tot ceea ce ar trebui să știți despre protocolul și proxy-ul SOCKS5

Protocolul SOCKS5 este protocolul care este adesea prezentat în diverse servicii VPN ca protocol adițional pentru protocoalele PPTP, L2TP, OpenVPN și alte protocoale obișnuite. În primul rând, ceea ce trebuie să știți despre SOCKS5 este că aceasta este o versiune actualizată a protocolului Socket Secure, care oferă sistemul suplimentar de criptare, precum și transmisia UDP și TCP. În versiunea anterioară a SOCKS, SOCKS4, nu acceptă transmisia UDP. Protocolul este adesea folosit pentru transmisia de date bazată pe performanță.


SOCKS5 este destul de diferit de proxy-ul HTTPS obișnuit, în care oferă posibilitatea utilizatorilor să utilizeze toate tipurile de trafic în loc de traficul HTTP. Înseamnă că nu se ocupă numai de transmisia de date de pe paginile web, dar și de transmisia de date pentru alte tipuri de trafic, cum ar fi traficul P2P, aplicațiile de e-mail și alte traficuri de rețea bazate pe aplicații. Pentru a cunoaște mai bine acest protocol, aici sunt lucrurile pe care ar trebui să le știi despre acest protocol și proxy:

1. Totul este să oferim cea mai bună performanță

Punctul principal al protocolului SOCKS5 este performanța pe care o poate oferi utilizatorilor. Înseamnă că, în comparație cu alte tipuri de protocoale, acesta poate oferi un transfer de date mai rapid între servere și dispozitivul utilizatorului. Acesta este motivul pentru care acest protocol este adesea utilizat pentru transmisia de date grele, cum ar fi descărcarea și încărcarea fișierelor pe internet și între diferite aplicații. Este o actualizare a protocolului SOCKS4 anterior care permite transferul de date chiar mai rapid, deoarece acceptă transmisia de date UDP.

2. Este adesea utilizat în Torrenting sau P2P Sharing File

Deoarece acest protocol este conceput pentru a nu gestiona doar cererile HTTP la fel ca proxy-ul HTTP obișnuit, protocolul SOCKS, de la prima sa dezvoltare, a fost utilizat pentru torrenting sau partajarea de fișiere P2P. Acest lucru se datorează diverselor motive, motivul principal fiind stabilitatea și fiabilitatea acestuia în furnizarea pachetelor de date din diferite tipuri de trafic, inclusiv traficul torent. Majoritatea furnizorilor de VPN care nu au protocolul SOCKS5 activat, de obicei, nu acceptă partajarea de fișiere P2P, deoarece acest tip de activitate online nu se poate face doar cu protocolul HTTP obișnuit..

3. Caracteristici SOCKS5 Un sistem de criptare

Acest protocol este mai bun decât predecesorul său, deoarece are un sistem de criptare adăugat și un suport suplimentar pentru transmisia de date UDP. Un sistem de criptare este util pentru a vă asigura că numai o anumită adresă IP poate accesa un anumit server privat folosind acest protocol și vă asigură că conexiunea dvs. nu este împărtășită sau întreruptă de către alți terți. Versiunea anterioară, SOCKS4, nu furnizează criptarea suplimentară și suportul UDP, făcând-o mai puțin sigură decât versiunea mai nouă.

4. Suportă transferul de date UDP și TCP

Transmiterea datelor TCP este adesea folosită de diverse protocoale pentru a face posibilă accesarea site-urilor web obișnuite folosind un server proxy privat. Înseamnă că atunci când utilizați transmisia de date TCP, puteți ascunde adresa dvs. IP reală în timp ce obțineți avantajele accesării site-urilor web obișnuite cu o performanță mai rapidă. Cu toate acestea, transmisia de date TCP are o problemă de latență, ceea ce face imposibilă transmiterea datelor care necesită o latență minimă, cum ar fi jocurile online și streamingul video. Cu sprijinul transmisiei de date UDP, SOCKS5 a devenit un protocol mai bun în gestionarea transmiterii datelor cu latență scăzută, păstrând în același timp performanța în cea mai bună stare posibilă..

5. Poate fi folosit ca protocol autonom sau combinat cu VPN

Vestea bună despre protocolul SOCKS5 este că îl puteți utiliza ca protocol autonom și puteți totuși accesa anonim internetul prin transfer rapid de date. Nu este necesar să utilizați VPN pentru ca acesta să funcționeze, deoarece poate fi configurat la fel cum configurați conexiunea VPN. Cu toate acestea, atunci când este utilizat fără VPN, SOCKS5 oferă mai puține caracteristici de securitate, deoarece activitatea dvs. de descărcare poate fi monitorizată în continuare de către terți. Deci, este întotdeauna mai bine să combinați acest protocol cu ​​VPN pentru a vă asigura că veți obține toată protecția și confidențialitatea necesară în timp ce navigați sau transmiteți date de pe internet.

Acestea sunt lucrurile pe care ar trebui să le știți despre protocolul și proxy-ul SOCKS5. Concluzia este că acest protocol oferă o transmisie de date mai rapidă decât alte protocoale și este recomandat să fie utilizat dacă intenționați să efectuați o activitate de torentare. Cu toate acestea, este mai bine să îl utilizați cu VPN pentru a vă asigura că veți obține cel mai bun sistem de protecție pentru conexiunea de rețea și puteți rămâne anonim online.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map