Зашто бисте требали избјегавати кориштење ВПН услуга које се налазе у САД-у и Великој Британији

Зашто се пуно ВПН услуга заснива на оффсхоре локацијама? Питате се зашто. У ствари, већина реномираних провајдера виртуелних приватних мрежа није са седиштем у САД или Великој Британији. И да, препоручујемо вам да користите ВПН услуге које су базиране на оф-шор локацијама, а не услуге у САД-у и Великој Британији. То је углавном због тога што се зна да су владе САД и Велике Британије веома строге у спровођењу закона о надзору над својим грађанима. Они воле да шпијунирају оно што раде њихови грађани.


Ако користите ВПН са сједиштем у САД-у или Великој Британији, можда на крају уопће не заштитите своју приватност на мрежи. Да, можда ћете моћи деблокирати цензуриране или ограничене веб странице, но ваше податке ће највјероватније чувати влада САД-а или Велике Британије будући да се од ВПН компанија то захтијева. То је само један од главних разлога зашто су ВПН услуге које се базирају на оф-шор локацијама више пожељне. Има још много разлога. Ево разлога због којих бисте требали избјегавати кориштење ВПН услуга са сједиштем у САД-у и Великој Британији:

1. Глобални програм за масовни надзор

Власти САД и Велике Британије веома су жељне шпијунирања својих грађана у многим стварима које раде. Погледајмо једну од америчких владиних организација под називом НСА, која је позната по шпијунирању грађана и ван мреже и на мрежи. Наравно, циљ ове организације је да заштити интересе САД-а и одржи земљу у стабилној и сигурној ситуацији. Међутим, практична примена овог племенитог циља понекад може понестати руке, претећи самој приватности грађана коју покушавају заштитити..

У овој фази је сигурно претпоставити да ВПН услуге са седиштем у САД-у и Великој Британији имају велику сигурност да евидентирају корисникове активности и редовно или по потреби пријављују Влади. То је један од разлога зашто бисте умјесто тога требали бирати услуге приватне мреже засноване на мору.

2. Ваши приватни подаци су сигурни и сигурни

Једноставно речено, услуге које нису са сједиштем у САД-у и Великој Британији не подлијежу прописима САД-а и Велике Британије, што значи да закони САД-а и Велике Британије не могу доћи до ових ВПН компанија. За кориснике то значи да њихови подаци могу увек бити безбедни без ризика од повреде приватности. То је зато што ове ВПН услуге не бележе или не прате активности корисника током коришћења приватне мреже. То такође значи више мира за вас.

3. Они евидентирају ваше податке за владу

Када користите једну од виртуелних приватних мрежа са седиштем у САД или Великој Британији, могли бисте помислити да је ваша приватност сигурна, али није сасвим тако. Ваши подаци ће бити регулисани законима Сједињених Држава или Уједињеног Краљевства, што значи да ако влада буде потребно, влада може од компаније затражити да открије податке о кориштењу за одређене кориснике које желе знати. Према закону, приватна мрежна компанија треба да удовољи захтевима владе. У ту сврху, услуга ће применити евидентирање и надгледање ваших података док их користите. Због тога није сасвим сигурно за вашу приватност.

4. Влада увек проналази начин да шпијунира вас

Влада САД или Велике Британије је позната по томе што покушава да нађе начине да шпијунира своје грађане, нарочито на мрежи. Чак и када користе услуге приватних мрежа, влада има програме који им омогућавају да продру у приватну мрежу и покушају да је хакирају како би открили корисникове активности. Ова пракса, иако може или не мора успети у зависности од система безбедности и енкрипције приватне мреже, може бити опасна за приватност на мрежи за ВПН кориснике. Још један разлог да се пребаците на оффсхоре ВПН компанију.

5. Позадине би се могле ставити у ВПН програм

Опет, у настојању да шпијунира кориснике и надгледа њихове мрежне активности упркос коришћењу приватне мреже, влада би могла да убаци мало позадине у ВПН програм. Корисници можда не могу да схвате да се овај малвер умешта у њихов ВПН програм, али ће тихо послати податке о употреби од стране владе. Опет, то ће зависити од квалитета самог ВПН програма у погледу његовог система заштите и заштите. У сваком случају, било би паметно да избегавате било који од ВПН услуга са седиштем у САД или у Великој Британији, посебно бесплатне услуге у које не верујете или не знате.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map