Зашто бисте требали купити ствари на мрежи користећи приватну везу

Интернет куповина је данас постала велики тренд. Све више и више људи радије купује ствари на мрежи, умјесто да иду у локалне робне куће. Штавише, са многим понудама и попустима различитих трговаца на мрежи, људима је све теже да се одупру стављању информација о њиховим кредитним картицама да би их купили на мрежи. То је згодно, лако и брзо. Не морате ићи у ред само да бисте узели неке ствари с попустом да бисте се вратили кући. Штавише, ствари се достављају вашој кући за неколико дана, тако да требате само да се опустите и опустите.


Колико год прикладно да буде куповина на мрежи, и даље морате бити пажљиви када своје приватне податке ставите на мрежу. Зато је неопходно да увек шифрујете везу када вршите било какве финансијске трансакције како не би дошло до интернетских претњи које би могле да вребају иза вас. Кориштење приватне везе нови је стандард да бисте купили путем интернета сигурнијом и сигурнијом. Ево разлога због којих бисте ствари требали купити путем интернета приватном везом:

1. Нико не може надгледати ваше финансијске податке

Када ваша веза није шифрирана, постоји велика шанса да неке треће стране могу надгледати ваше финансијске податке. Ово је посебно тачно када користите јавне мреже док обављате своје финансијске трансакције. Никад не знате ко вас посматра. ВПН веза може се користити за шифрирање свих преноса података које обављате током финансијских трансакција, укључујући ваше осетљиве финансијске податке. Ако је приватна веза активна, можете бити сигурни да нико не може надгледати ваше финансијске податке и то ће вам остати сигурно.

2. Не ризикујете да информације о кредитној картици препустите неовлаштеним трећим странама

Ако купујете ствари из интернетских продавница, подаци о вашој кредитној картици биће похрањени на трећим серверима који су увијек на мрежи. То значи да би бескрупулозне треће стране могле да хакују те сервере и украду ваше финансијске податке ако безбедност сервера није довољно добра. Међутим, то није стварна брига, јер је већина финансијских сервера шифрована најновијим и најсавременијим доступним системом шифровања. Оно о чему треба да бринете је сигурност ваших приватних података током процеса преноса података. Ако податке о кредитној картици стављате користећи нешифрирану везу, онда можете ризиковати да своје приватне податке препустите хакерима, који могу било кад прекинути вашу везу. Са ВПН се то неће догодити, пошто је ваша веза сигурно шифрована, стварајући слепо место за оне хакере који спречавају њихов увид у податке о вашој кредитној картици.

3. Заштитите своје финансијске трансакције при коришћењу јавних мрежа

Веома је ризично обављати финансијске трансакције користећи јавне мреже, посебно нешифриране јавне мреже. Међутим, још увек постоји много људи који користе јавне мреже за банкарство путем интернета и куповину, што би заиста могло изложити њихове финансијске податке. Јавне мреже обично немају јак систем шифровања, а хакери могу лако заразити ову врсту мреже без откривања. Ако јавну мрежу користите за обављање било каквих финансијских трансакција, то је веома опасно за сигурност ваших осетљивих података. Коришћењем ВПН-а није важно коју врсту мреже користите. Увек ће бити заштићена јер ВПН веза шифрира вашу мрежу као и све преносе података на њој.

4. Спречите ризик од кардирања и крађе идентитета

Кориштењем виртуалне приватне мреже можете се заштитити од различитих врста цибер злочина, укључујући кардинг и крађу идентитета. Картирање је врста сајбер криминала када хакери или било која неовлаштена трећа страна краду податке о вашој кредитној картици и користе их за покретање било каквих финансијских трансакција без вашег одобрења. С друге стране, крађа идентитета је врста сајбер криминала када хакери користе ваш идентитет за обављање неких криминалних активности. Ризик од картице и крађе идентитета може се спречити када користите везу са виртуелном мрежом.

5. Спрјечите да се хакери убију у вашу везу и украду своје финансијске податке

Понекад, хакери морају да употребе грубу силу да би провалили у вашу мрежну везу како би украли ваше финансијске податке. Постоје два начина да се то постигне. Први начин је постављањем врсте злонамерног софтвера који је осмишљен да украде ваше финансијске податке, попут финансијских тројанаца. Друго, они могу проћи скроз ручно улазећи у вашу везу како би добили потпуни приступ вашем систему. Ове врсте претњи хакери могу лако покренути ако имате слабу сигурност за своју мрежу. Али, помоћу ВПН-а, ове претње се могу спречити. Инсталирањем ВПН-а, хакери не могу применити ниједан злонамерни софтвер у ваш систем, а не могу ни провалити у вашу мрежу уз помоћ грубе силе.

То су разлози зашто ствари требате купити на мрежи користећи приватну везу. Ако то нисте учинили, време је да промените своју ризичну навику куповине на мрежи. Потребно је да виртуелну приватну мрежу користите за обављање било каквих финансијских трансакција на мрежи, јер ће вам пружити максималну заштиту финансијских података.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map