Зашто бисте требали омогућити праћење локације у ВПН вези

Када користите врхунску ВПН везу, добит ћете пуно функција које нису доступне у бесплатном ВПН софтверу. На пример, функције као што су Килл Свитцх, Надгледање локације, Увек укључено, фиревалл, ДНС заштита од цурења и многе друге функције биће вам доступне у зависности од ВПН бренда који користите. Свака функција вам даје већу предност у шифрирању вашег интернет промета. Функција Килл Свитцх омогућава вам да искључите интернетску везу у тренутку пада ВПН везе како случајно не бисте открили своју ИП адресу током сесије прегледавања. Функција Алваис Он омогућава да ваше уређаје повежете на ВПН од тренутка када сте покренули уређај до тренутка када га искључите.


Сада ћемо говорити о функцији надгледања локације. Ово је функција коју многи корисници ВПН-а често занемарују, али је веома важна особина. Омогућује ВПН везу да открије вашу тренутну локацију упркос кориштењу приватне мреже за повезивање на Интернет. Постоји пуно предности које можете добити када омогућите ову функцију на ВПН вези. Ево разлога због којих бисте требали омогућити праћење локације у ВПН вези:

1. И даље можете приступити рачунима у локалној банци без да сте блокирани

Због безбедносних недоумица, многе веб локације локалних банака одбиће вас да се пријавите на свој налог користећи приватну ИП адресу. То је зато што је било случајева да цибер криминалци користе приватне ИП адресе да би украли новац од својих жртава. Такође, приватна ИП адреса која припада другој земљи биће прилично сумњива за веб локације локалних банака јер су њихови клијенти углавном локално становништво са локалним адресама. Овде је потребно надгледање локације. Иако је ваша веза приватна и повезана, и даље можете открити своју локацију тако да се веб локацијама локалних банака и даље може приступити помоћу ваше шифроване везе.

2. Ваша веза остаје приватна док наставите прегледавати локалну ИП адресу

Добра ствар у омогућавању праћења локације је та што ћете моћи да користите приватну везу док и даље прегледавате локалну ИП адресу. То значи да се локалним веб локацијама које обично не прихватају ниједну приватну ИП адресу и даље може приступити путем ваше ВПН везе. Не морате привремено да искључите своју ВПН везу само да бисте приступили одређеним локалним веб локацијама. Ово се посебно односи на земље у којима су закони о интернету врло рестриктивни. Омогућавањем ВПН сервису да надгледа вашу локацију, не требате да бринете о приступу таквим веб локацијама јер се ваша локација и даље налази у вашој земљи.

3. Нећете имати сумњивих проблема са пријавом

Ово је један од најчешћих проблема када користите ВПН везу. Понекад, када се пријавите на неки од својих налога, добављачи услуга ће вашу пријаву сматрати сумњивом, па ће вам тако послати обавештења да су ваши рачуни можда угрожени. Овај проблем се може избећи једноставним омогућавањем ваше ВПН услуге да непрестано надгледа вашу локацију, због чега је ваша пријава за покушај пријаве легитимна, док је ваша веза стално приватна.

4. Можете користити ГПС повезане апликације без икаквих проблема

Када користите ВПН везу, понекад ћете имати пуно проблема када користите апликације повезане са ГПС-ом. На пример, ако сте на свом мобилном уређају и желите да знате смер до одређеног места, ваш ГПС ће препознати вашу локацију у другој земљи, пошто ваш ВПН користи сервер у другој земљи за приступ интернету . Ово може бити проблематично посебно ако желите да хитно користите ГПС апликације. Ово се лако може поправити омогућавањем праћења ваше локације на вашој ВПН контролној табли, што омогућава ГПС апликацијама да препознају вашу стварну локацију док бораве изван радара са својом интернетском везом.

5. Останите заштићени од било којег праћења даватеља интернетских услуга и владе

И последње, али не најмање битно, омогућавањем функције праћења локације на вашој виртуелној приватној мрежи моћи ћете да откријете своју стварну локацију на веб локацијама које посећујете и истовремено будете заштићени од било ког ИСП-а и владиног праћења. Другим речима, то је као да и даље користите нормалну интернетску везу од свог даватеља интернетских услуга, док сте и даље у могућности заобићи све веб странице које влада блокира, као и остати безбједни и приватни од свог система надзора. Ово је велика корист коју можете добити једноставним коришћењем локације у вашем ВПН-у.

То су разлози зашто бисте требали омогућити надзор локације у ВПН вези. Већину времена ова се функција искључује када први пут инсталирате ВПН, а пошто многи људи не занимају то, можда неће знати да ова функција постоји. Међутим, када укључите ову функцију на свом ВПН-у, имаћете пуно предности које ће од сада побољшати ваше целокупно интернет искуство.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map