Зашто не бисте требали користити бесплатни ВПН за своје мобилне уређаје

Већина бесплатних мобилних ВПН апликација су опасне, чак и ако их милиони корисника високо оцењују. Зашто? То је зато што је према недавном истраживању безбедности у САД-у 40% бесплатних ВПН апликација које су доступне у Плаи Стореу уграђено са малваре-ом. Тестиране са разним антивирусним програмима, ове бесплатне ВПН апликације изложене су скривеном злонамерном софтверу унутар апликација, док глупаре корисници мисле да приватно прегледавају интернет..


Брига о вашој мобилној безбедности

Многи корисници мобилних уређаја нису спремни да плаћају апликације које могу да преузму у Плаи Сторе-у. Исто је када покушавају пронаћи ВПН услугу за своје мобилне уређаје. Покушаће да пронађу бесплатне ВПН услуге које могу користити тако да могу бесплатно да деблокирају ограничења на мрежи у својим мобилним уређајима. Нажалост, многи од ових бесплатних мобилних ВПН услуга имају скривен дневни ред, а они нису једноставно ту да би заштитили интернет активност својих корисника..

Многи случајеви преваре откривени су након што су корисници одлучили да користе бесплатне мобилне ВПН услуге, почевши од крађе података, слања нежељене е-поште, приказивања насумичних реклама и неовлаштених покушаја пријаве. Ево разлога због којих не бисте требали користити бесплатни ВПН за своје мобилне уређаје:

1. Када је бесплатно, ви сте производ

У свету виртуалних приватних мрежа нема ништа бесплатно. Имајте на уму да компанија треба да плаћа текуће трошкове за одржавање својих приватних сервера, и нема разлога да услугу дају потпуно бесплатно, осим ако нема великог улова. Велики улов овде обично укључује претварање својих бесплатних корисника као производа за компанију како би заиста уновчили своје услуге. То заправо значи да ће ВПН компанија користити податке корисника и продати их трећој страни, а често су подаци које они продају осетљиве информације њихових корисника..

2. Омогућује трећој страни да прати ваше Интернет активности

Познато је да су бесплатни даваоци ВПН услуга, посебно на мобилним уређајима, уграђивали скривене податке за праћење у своје апликације. То је чињеница коју су потврдили многи истраживачи безбедности. То значи да бесплатни ВПН на мобилним уређајима није најбољи начин да останете анонимни на мрежи. Своје податке о прегледавању и интернетску активност заправо дајете трећој страни, која ће те податке искористити да вас бомбардују рекламама, отму ваш претраживач, пошаљу злонамерни софтвер на ваш уређај и друге бескрупулозне активности..

3. Уграђен је са малваре-ом

Обављено је сигурносно истраживање ради анализе више од 250 бесплатних ВПН апликација на Андроиду, а резултати су били запањујући. Више од 40% бесплатних ВПН апликација заправо скрива малвер скривен у својим апликацијама, спреман да нападне кориснике када их користе. Неки од злонамјерног софтвера користе се за крађу ваше пропусности, док се други користе за крађу осетљивих података, као што су подаци о вашој кредитној картици. С обзиром да се већина банкарских активности обавља преко мобилних уређаја, требали бисте бити свјеснији ове чињенице.

4. Уопште не функционише

Иако је 40% бесплатних ВПН апликација злонамјерни софтвер уграђено у изворни код апликације, још један велики део бесплатних ВПН апликација које су доступне за мобилне уређаје једноставно су лажне апликације. Они заправо ништа не раде. Они вам приказују само интерфејс апликације који подсећа на легалну ВПН апликацију. Када додирнете да се повежете на ВПН сервере, она приказује графичко сучеље као и све друге апликације, али оно што се стварно догађа је да не ради ништа. Ту је заварати милионе људи да је преузму како би могли да приказују огласе унутар својих апликација и зарађују новац од њих.

5. Споро је с непостојећом корисничком подршком

Наравно, постоји врло мали проценат бесплатних ВПН апликација које вам заиста пружају сигурност и заштиту за вашу активност прегледавања. Они зарађују новац од огласа који се приказују на њиховим апликацијама, али немају своје злонамерне програме или су злонамерне намере према њиховим корисницима. Можете заиста сигурно користити те апликације на својим мобилним уређајима, али постоји један велики улов. Сервери су болно спори и уопште не постоји корисничка услуга за апликације. Разлог зашто је ВПН веза тако спора је тај што они заједничку везу деле са много људи истовремено, и не можете ништа учинити у вези с тим.

То су разлози зашто не бисте требали користити бесплатни ВПН за своје мобилне уређаје. Ако желите да водите рачуна о својој мобилној сигурности, боље је да користите стварну ВПН везу која не нуди само приватност и сигурност на радној површини, већ и за ваше мобилне уређаје. Те бесплатне мобилне ВПН апликације уопште нису вредне ризика.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map