Зашто се антивирусни софтвер мора инсталирати упоредо са ВПН софтвером

Да бисте заштитили систем од злонамерних претњи, неопходно је инсталирати антивирусни софтвер на ваш систем. Без антивирусног софтвера, нећете моћи да поставите максималну заштиту свог система од све већег броја злонамерних претњи, које могу да нападну ваш систем на различите начине. Ако се ослањате само на подразумевани програм против злонамерног софтвера вашег оперативног система, можда вам неће бити довољно да у потпуности заштитите свој систем, јер се зна да је подразумевани анти-малваре софтвер као што је Виндовс Дефендер прилично рањив на спољне нападе.


Међутим, сама инсталација антивирусног софтвера није довољна. ВПН је у ствари важан да бисте вам помогли да заштитите системску везу како бисте осигурали да никакве спољне претње не могу да уђу у ваш систем. Са данашњом мрежном технологијом, хакери су врло лако послати злонамерне претње вашем систему путем различитих мрежних канала, а ВПН се може користити као заштитна баријера за такве нападе. Дакле, антивирусни софтвер и ВПН софтвер најбоља су комбинација за безбедност вашег система. Ево разлога због чега се антивирусни софтвер мора инсталирати поред ВПН софтвера:

1. Штити вашу системску мрежу, а не само системске датотеке

Функција антивирусног софтвера је да осигура да системске датотеке остану нетакнуте, без икаквих прекида било каквих злонамерних претњи. Ако су системске датотеке измењене злонамерним софтвером, ваш цео систем можда неће моћи правилно да се покрене. Са друге стране, ВПН софтвер функционише како би заштитио вашу системску мрежу, што је веза коју користите да бисте повезали свој систем са спољним светом или Интернетом, омогућавајући вам да заштитите свој систем од спољашњих претњи. Када комбинујете између антивируса и ВПН-а, моћи ћете да заштитите не само системске датотеке, већ и системску мрежу.

2. Одбија и хакерске нападе и злонамерни софтвер

ВПН систем има главну функцију да вашу мрежну везу чува сигурном и приватном. Дакле, када користите виртуелну мрежу, не само да штитите свој систем, већ можете и анонимно да прегледавате и чувате свој стварни идентитет. Комбинација антивирусног софтвера и ВПН-а ће одбити и хакерске нападе и злонамерни софтвер, јер хакери не могу да продру у вашу мрежу, а злонамерни софтвер се не може инсталирати на ваш систем без вашег пристанка. Два сигурносна алата радеће како би одвратили и хакерске нападе и злонамерни софтвер кад год ваш систем прети тим претњама.

3. Одржава сигуран пренос вашег система

Ваш систем ће аутоматски преносити потребне податке путем ваше интернет мреже у различите сврхе. На пример, када систем треба да преузме датотеке за ажурирање, они ће послати захтев серверу за ажурирање како би послао ажуриране податке. Исто је за појединачни софтвер или апликације. Увијек преносе податке путем интернета, а ако не заштитите овај процес, хакери могу пресрести пријенос података и умјесто тога инсталирати злонамјерни софтвер у ваш систем. Помоћу ВПН-а моћи ћете да заштитите процес преноса података.

4. Спречава хакере да оштете ваше системске податке

Подаци система су подразумевано заштићени од било које врсте неовлашћених измена. То значи да чак и када не инсталирате ниједан антивирусни софтвер, ОС ће заштитити системске податке од било каквих модификација. Лоша вест је да понекад, искусни хакери могу наћи начин да траже рањивости у вашем систему да би инсталирали злонамерне кодове у ваш систем. Као резултат тога, мења начин на који систем функционише, а да га оперативни систем не открије. Када хакери оштете системске податке, они могу да контролишу ваш уређај по потреби. Инсталирањем антивирусног и ВПН софтвера, то се може спречити, јер хакери не могу на било који начин покварити податке вашег система, због тешке енкрипције коју имате у вашој мрежи.

5. Ствара врло јаке слојеве заштите за ваш систем

Инсталација антивируса сама може бити довољна да заштитите податке вашег система ако ретко или никада нисте повезани на Интернет. Али ако се готово стално повезујете на Интернет, потребан вам је додатни слој заштите за ваш систем који вам може пружити ВПН софтвер. Штити вашу мрежну везу и осигурава да ваш систем остане сигуран када сте на мрежи. Дакле, уз комбинацију два софтвера, то ће створити врло јаку сигурносну заштиту вашег система, пружајући вашем систему врхунску сигурност. Штавише, уз додатне функције које нуди ВПН софтвер, као што је заобилажење интернет ограничења и цензура, можете уживати у употреби уређаја још више.

То су разлози зашто се антивирусни софтвер мора инсталирати упоредо са ВПН софтвером. Ово је важно јер инсталација само једног софтвера неће дати потпуну сигурност вашем систему. Само комбиновањем два софтвера моћи ћете да осигурате да су приватност и сигурност вашег система у потпуности заштићени.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map