Зашто употреба ВхатсАпп-а без ВПН-а више није сигурна и шта треба учинити с тим

Која је данас најпопуларнија апликација за ћаскање на мобилним уређајима? Да, то је ВхатсАпп. Сада је у власништву Фацебоока, ова апликација је достигла милијарду корисника, а база корисника и данас расте. Може се рећи да је то главна апликација за тренутне поруке коју људи данас користе за комуникацију са породицом и пријатељима. Такође, уз могућност креирања група, гласовног позива и видео позива, постала је неопходна апликација коју свако треба да инсталира на своје мобилне уређаје.


ВхатсАпп користи систем енкрипције за крај који омогућава корисницима да шаљу и примају тренутне поруке, слике и видео записе без бриге о приватности. Потпуно је приватна, а крајња енкрипција коју пружа ова апликација може заштитити све информације које се шаљу и примају између корисника. Штавише, доступан је и као веб апликација, што значи да ову услугу за инстант мессагинг можете користити са било којег десктоп уређаја тако што ћете приступити ВхатсАпп Веб-у. Међутим, требали бисте схватити да употреба ВхатсАпп-а без ВПН-а није препоручљива. Ево разлога:

1. Влада може разбити шифрирање од краја до краја за ВхатсАпп

Ако желите да заштитите своје податке о комуникацији од владе, не можете то учинити ако на својим мобилним уређајима не користите ниједан ВПН. Зашто? То је зато што влада шифрира цео систем шифрирања ВхатсАпп-а лако може покварити и они могу лако видети ваше податке о комуникацији ако то желе. У сврху истраге, влада ће моћи да уђе у податке вашег налога на ВхатсАпп-у и види ваше комуникацијске записнике.

Ово је другачије ако увек користите приватне мреже док користите ВхатсАпп. Са таквим услугама имат ћете додатни систем шифрирања из ваше приватне везе који штити било које ваше комуникацијске податке у овој апликацији од било које треће стране које покушавају шпијунирати ваше интернетске разговоре.

2. Фацебоок је у власништву, тако да су ваши подаци у ризику

ВхатсАпп је у власништву Фацебоока откако је ова компанија за друштвене медије купила апликацију од оригиналних оснивача пре неколико година. Нема гаранције да Фацебоок не третира кориснике ВхатсАпп-а као да поступају са корисницима Фацебоока, са свим њиховим системом надгледања и надзора над корисницима. Дакле, може се рећи да ће све ваше податке о комуникацији у ВхатсАпп-у евидентирати Фацебоок, па ће их касније касније можда делити трећим странама.

Када користите ВПН, бар вам није потребно да се бавите Фацебооком покушавајући да надгледате сву своју рутину комуникације. Такође се нећете морати бавити бригом да би било која трећа страна могла да надгледа или чак слуша ваше онлине разговоре са овом апликацијом.

3. Сам систем шифровања апликације није довољан

Као што смо вам већ рекли, ова апликација за тренутне поруке има сопствени систем шифрирања од почетка до краја који делује на заштити ваших комуникацијских података од било каквих бескрупулозних трећих страна које то покушавају отети. Систем шифрирања од почетка до краја значи да ће се ваши подаци слати и примати само између вас и примаоца, тако да их неће бити откривени другим људима на средини. Међутим, ово је само основни систем шифровања који ће обично имати било која апликација за мобилну комуникацију. Не може гарантовати вашу заштиту приватности на мрежи.

Помоћу ВПН-а моћи ћете да додате једну или више додатних енкрипција за своју мобилну комуникацију. Дакле, док користите ВхатсАпп, знате да не постоји начин да било ко други наруши комуникацију коју обављате, укључујући владу. То вам даје сигурност и гаранцију да заштитите вашу приватност на мрежи.

4. Заштита целокупног преноса података је важна

Није само ствар чувања посланих и примљених података на ВхатсАпп-у приватна само за вас и ваше контакте. Нимало. Ствар је одржавања свих ваших комуникација сигурним и приватним без икаквог ризика да треће стране слушају или прате ваше интернетске разговоре. Дакле, док ВхатсАпп користи енд-то-енд енкрипцију како би осигурао њиховим корисницима сигурност и приватност која им је потребна, то није довољно јер ће само заштитити ваше појединачне комуникације на овој апликацији.

Са ВПН-ом ћете прећи преко тога. Шифрирање које пружа приватна веза омогућава вам да заштитите све своје преносе података, а не само ваше ВхатсАпп разговоре. На тај начин ћете заштитити свеукупне податке које стално и поштом шаљете на своје мобилне уређаје.

5. Хакери циљају ову апликацију

Са више од милијарду корисника, ВхатсАпп су били на мети хакера, јер би ова апликација складиштила пуно приватних података од својих корисника. За хакере то значи пуно и пуно потенцијалних мета за које се могу упасти. Иако постоје сигурносне мере које је направила ова апликација како би се осигурало да корисници не изгубе приступ својој ВхатсАпп комуникацији, хакери ће и даље моћи да завире у своје разговоре ако не постоји додатна ВПН веза..

То су разлози зашто употреба ВхатсАпп-а без ВПН-а више није сигурна и како то учинити. Поента је да је ВПН потребан када користите ову апликацију за тренутне поруке како бисте додали више слојева шифровања за ваше интернет комуникације, што је важно ако желите да ваше приватне податке сачувате безбедним и безбедним..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map