Зашто влада прати ваше мрежне активности и како ВПН може помоћи да то спријечи

За просечне грађане гледају на владу као на нешто што ће их све време заштитити, па чак и ако знају да влада прати њихову активност, биће им у реду све док не учине нешто лоше. Тако ће бити добар грађанин и пратити свако владино правило, иако је то понекад нелогично. На пример, тамо постоје неке владе које ограничавају начин на који корисници приступају интернету због страха да би корисници могли да добију информације које би могле бити у супротности са владином пропагандом..


Многе владе данас покушавају добити што више информација о сваком грађанину пратећи његове мрежне активности, навике претраживања, појмове за претраживање које они уписују на претраживачу, како комуницирају на друштвеним медијима и тако даље. Много је разлога због којих влада ограничава мрежне активности својих грађана и важно је да то знате. Такође је важно да је главна функција ВПН-а давање суверенитета својим корисницима враћањем њихових основних интернетских безбедносних и приватних права. Ево неких разлога због којих влада прати ваше мрежне активности и како ВПН може да помогне у спречавању:

1. Чување стабилности њихове националне сигурности

Већину времена влада ће морати да примењује методу која ће им омогућити да прате своје грађане ради очувања стабилности њихове националне безбедности. Национална сигурност је најважнији аспект који одржава њихову државу најбољом за све. Међутим, с тим циљем долази до пуно проблема, јер они с времена на време морају да задире у приватност корисника на мрежи, што се не би сви сложили.

Помоћу ВПН-а, увијек можете вратити своју интернетску приватност и сигурност. Шифрујући ваш интернет саобраћај, влада неће моћи да надгледа шта радите, пошто је сваки пренос података шифрован са више слојева шифровања, што је тешко разбити.

2. Идентифицирати потенцијалне пријетње у њиховој националној сигурности

Још увијек се односи на националну сигурност, влада ће покушати надгледати своје грађане како би препознала потенцијалне пријетње које би могле проузроковати нестабилност у њиховој националној сигурности. Иако се чини да је ова сврха племенита, све грађане ставља на исто место и сваки од њих сматра потенцијалном претњом својој држави. Можда је у реду ако влада прати само мрежне активности лоших људи, али у стварности се сви грађани сматрају потенцијално опасним као и лоши људи.

Због тога ВПН услуге покушавају да врате слободу интернета и корисницима врате своја основна права у активностима на мрежи. Маскирањем ИП адресе и анонимним прегледавањем корисника могу уживати у неограниченом интернету и слободно истраживати интернет.

3. Да им ауторитет остане нетакнут

Неке земље имају строгу владу која захтева од својих грађана да поштују сваку њихову владавину. Неко ко се покуша побунити и изразити своје неслагање одмах ће бити ухваћен и стављен у притвор. За ове владе је веома важна потпуна контрола интернетског саобраћаја у њиховој земљи да би њихова власт остала нетакнута. Без рестриктивних правила, они се плаше да ће грађани пркосити својој влади, а самим тим и својој земљи.

ВПН веза може заобићи сва та ограничења додељивањем нових ИП адреса које припадају земљама које уопште немају интернетска правила за ограничење. На овај начин, не морате се плашити да ће влада надгледати ваше мрежне активности, док прегледавате Интернет са ИП адресом која припада другим земљама.

4. За спречавање различитих илегалних активности на мрежи

На примјер, нелегална размјена датотека једна је од многих илегалних активности које ће влада покушати спријечити у својој земљи. С природом Интернета, са његовим подручјима без граница и неограниченим потенцијалом, илегално дељење датотека постало је распрострањено, па чак и просечни људи врше ове илегалне активности током својих онлајн сесија. Због тога влада жели да надгледа сваког грађанина, како би они спречили да се то догоди.

ВПН, с друге стране, не подстиче илегалне мрежне активности, али корисници имају своја права да истражују разне ствари које Интернет може понудити. На овај начин корисници могу гледати емисије које су доступне само у другим земљама без употребе, на пример, пиратерије. Такође могу платити услуге претплате које се нуде само у другим земљама без да морају живети тамо. ВПН веза може то учинити заобилазећи ограничење регије на Интернету.

5. Да знају боље о сваком грађанину

Знањем боље о сваком грађанину, то значи да влада жели да детаљне информације о њиховим поданицима сазна на најбољи могући начин. Они желе да знају њихове навике прегледавања, шта данас раде на мрежи, своју локацију данас, како комуницирају са другима, које производе купују данас, и тако даље. Као добар грађанин, није проблем ако ваша влада тражи неке важне податке од вас. Али, ако од вас захтевају осетљиве податке без вашег одобрења или употребљавате метод интернетског надзора који крши ваша основна права на приватност, постаје вам нелогично да им дозволите да то ураде.

Због тога је ВПН важан, јер може задржати приватност активности прегледавања, без обзира на уређаје које користите. Он шифрира сав ваш интернетски промет и сакрива пријенос података даље од ваше владе и провајдера интернетских услуга.

То су разлози зашто влада прати ваше мрежне активности и како ВПН може помоћи да то спречи. Ако влада покушава да добије важне податке од вас без вашег одобрења и кршењем ваших основних безбедносних и приватних права на мрежи, тада имате права да их спречите у томе. Због тога је ВПН потребан да бисте се заштитили од неовлашћеног надзора разних трећих лица, укључујући владу.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me