ибВПН преглед

Прос


 • Доступне су различите категорије сервера што кориснику омогућава одабир сервера у складу са његовим захтевима. Кориснику помаже да се повеже у складу са својим приоритетима: брзином, сигурношћу или способношћу да струји.
 • Доступни су сви важни протоколи који опет помажу у одређивању приоритета одређених захтева. Поред тога, они пружају СхадовСоцкс протокол који помаже да се заобиђе кинеска цензура.
 • Омогућавају добру контролу корисника када је у питању понашање апликације пружајући могућности повезивања и опције дозвола.
 • ибВПН има сопствене ДНС сервере који се такође могу користити за блокирање огласа.
 • Омогућавају различите планове према потребама корисника. Можете да купите стандардни ДНС, ВПН за торент, ИБДНС паметни ДНС или Ултимате ВПН (што је комбинација прве три са неким додатним функцијама).
 • Нетфлик Оригиналс доступан је из било којег дела света. Такође можете користити Хулу и ББЦ иплаиер користећи ибВПН.
 • Доступно је једнодневно бесплатно пробно коришћење ако желите да искористите и искусите колико је апликација ефикасна.

Цонс

 • Опција за подешавање тунела није дата. Могла би осигурати бољу контролу корисника ако се та функција дода у апликацију.
 • Постоје три сервера у Тор преко ВПН категорији. Покушали смо да повежемо систем, али он је показао грешку у мрежи. Међутим, након неколико сати када смо поново покушали да успоставимо везу, лако је успостављена са сва три сервера.
 • Само Ултимате ВПН план има могућност пет истовремених веза. Остали планови омогућавају само једну симултану везу. Ако желите да користите ибВПН на седам или више броја уређаја, морате да прођете кроз његове пословне планове.

Преглед

ибВПН МаинСцреен

ибВПН је непрестано покушавао да пружа све више објеката и могућности својим корисницима од 2010. године када је лансиран. Након покретања, они су извршили сталну надоградњу у подешавањима протокола, а сервери су били видљиви. Смештен у Трансилванији, прелепом граду смештеном у Румунији, ибВПН је далеко од Пет очију, девет очију или четрнаест очију.

Додали су сервере посебно за коришћење Тор-а и један је од првих ВПН провајдера који су успоставили технологију двоструког ВПН сервера. Такође, имплементација СхадовСоцкс-а додаје предност за кинеске кориснике.

У овом прегледу, сваки аспект ибВПН-а био би темељно процењен и прављени закључци о брзини, корисничкој подршци и поузданости. Такође бисмо прошли кроз ексклузивне функције које ибВПН пружа у оквиру картице чаробњака.

Различити сервери за различите захтеве

Листа сервера ибВПН

Чим отворите апликацију, омогућит ће вам избор повезивања са најбржим сервером. За то проверава све сервере, што иронично по први пут траје минуту. Међутим, након тога, ако се покушате поново повезати с њом, повезаће се у року од неколико секунди. Осим најбржег сервера за стандардну употребу, пружају и могућност повезивања вашег система са најбржим П2П сервером. Та веза је корисна за преузимање било ког садржаја.

Листа омиљених сервера вам омогућава да одаберете сервер са којим желите да се ручно повежете. Ова листа сервера је корисна када вам треба да приступите садржају у било којој одређеној земљи. Можете означити најистакнутији сервер у тој земљи и додати га у листу фаворита. То помаже кориснику да се директно повеже уместо померања листе сервера изнова и изнова. Ротациона функција омогућава вам повезивање са различитим омиљеним серверима након неколико минута (време се може подесити према вама) након што се повежете са ВПН клијентом.

Изнад листе сервера може се пронаћи и опција „Групирај по“ која вам помаже да се групише у различите категорије:

 • Тор преко ВПН сервера
 • П2П сервери
 • Сервиси за игре
 • Доубле ВПН сервери

Тор се може користити заједно са било којим ВПН сервером, али ови специјализовани сервери помажу у перформансама Тор-а. Када се Тор користи са ВПН клијентом, брзина прегледавања страшно се смањује због четири слоја енкрипције: Три слоја Тор и један слој ВПН-а. Да би избегао ово смањење, ибВПН тренутно има три посебна сервера намењена за употребу са Тором.

Доступна је дугачка листа П2П сервера и свеједно, лако се можете повезати с најбржим П2П сервером тако што ћете је директно потражити на картици сервера изнад листе. Међутим, ако се желите повезати с П2П сервером одређене државе, то се може наћи на листи.

Постоји само један сервер за игре који је основан у Холандији 2015. године. Након тога, до сада нису додали ниједан сервер за играње. Можда нема пуно захтева ове врсте сервера, али ипак, сваки корисник који треба да користи ВПН за играње, мора да се ослони на овај сервер ако купи ибВПН.

Кориштење двоструких ВПН сервера може бити опција ако је потребна висока сигурност. У овој категорији подаци путују од једног клијента до сервера 1 и одатле уместо да иду до одредишног сервера у досегу до сервера 2. Са сервера 2, подаци путују до одредишног сервера. Изгледа да би успорио брзину интернета. Па, тачно је да ће значајан проценат смањити брзину интернета, али то долази уз ефикасну сигурност.

Поред ових сервера, наћи ћете још два сервера у категорији чаробњака. Ови сервери су за стриминг садржаја из одређених земаља. У САД-у би се стреаминг сервер могао користити за приступ Нетфлик Оригиналс и Хулу. Такође поседује наменски сервер за приступ ББЦ иПлаиеру. Међутим, не можете да приступите Нетфлику Уједињеном Краљевству или Амазон Приме У.С.А-у или многим другим каналима са ограниченим географским ограничењем.

Разврставање сервера може се извршити и по абецедном реду. Поредавање и наменски спискови сервера помажу у пружању бољег корисничког искуства. Међутим, постоји само 173 сервера који су врло мање од многих других ВПН провајдера, а то такође утиче на брзину интернета ако постоји велики број корисника који користе исти сервер. Такође, у нашем искуству суочили смо се са мрежном грешком током коришћења Тор-а преко ВПН-а. Ако се број сервера може повећати посебно у Тор-у преко ВПН категорије, могло би се добити и боље повезивање.

Плаћајте према захтеву

ибВПН планови

Омогућавају флексибилне пакете који кориснику омогућавају плаћање према његовим захтевима. Ако особа жели да користи ВПН за стриминг, тада нема потребе да плаћа и торрент сервере. На располагању је пет различитих пакета:

 • Стандардни ВПН
 • Ултимате ВПН
 • Торрент ВПН
 • ИБДНС Смарт ДНС
 • Пословни ВПН планови

Ако одаберемо да користимо стандардни ВПН клијент, тада бисмо могли ефикасно сакрити своју ИП адресу, али нећемо бити у могућности да користимо Смарт ДНС или заштитимо Торрентинг. У сврху Торрентинга, може се купити Торрент ВПН план, а за интензивни стреаминг доступан је ИБДНС Смарт ДНС. Међутим, ако желите користити сва три у једном пакету, морате купити Ултимате ВПН пакет. Уз ултимате ВПН пакет, добијате и додатну погодност Тор Овер ВПН сервера и Доубле ВПН сервера такође за све садржаје остала три плана. Омогућује повезивање са пет уређаја са једним рачуном, али ако требате повезати више уређаја, куповина пословног плана могла би бити добра опција.

У пословним плановима имате три избора: ВПН 7, ВПН 15, ВПН 25. Број означава број уређаја на којима је ВПН клијент могао да се преузме. Једина разлика између Ултимате ВПН-а и пословних планова је број уређаја на којима би се могли инсталирати. Дакле, то би могла бити опција да се купи врхунски ВПН, инсталира га у рутер и на тај начин би га сви лако могли користити без плаћања пословних планова.

Сви могући протоколи доступни

ибВПН протоколи

Никада нисмо наишли ни на једног ВПН провајдера који пружа ове многе ВПН протоколе. ибВПН пружа девет опција протокола (укључујући аутоматску селекцију) које имају различите нивое АЕС енкрипције. Почевши од најопаснијег ППТП-а до најпоузданијег ОпенВПН-а, ибВПН пружа све главне ВПН протоколе.

За велику брзину можете користити ППТП протокол. Међутим, то није сигуран протокол због мањег нивоа енкрипције. Када не желите да угрожавате безбедност, морате да користите ОпенВПН протокол, али долази са компромитованом брзином. Када је потребна добра равнотежа брзине и сигурности, могу се размотрити Л2ПТ и ССТП протоколи.

Такође нуди Стеалтх ВПН протоколе који омогућавају мешање података са стандардним интернетским прометом. Употребу ВПН-а чини мање препознатљивом. Највише се користи у земљама у којима је употреба ВПН-а забрањена. За земље као што су Кина и Русија, овај протокол омогућава корисницима да се заштите од очију владе. ибВПН пружа посебан ВПН протокол, СхадовСоцкс чија је специјална функција заобићи кинески заштитни зид. Као СОЦКС5; међутим, она је једноставнија и такође са слојем енкрипције.

Ефикасност наменских сервера за стриминг

ибВПН има свој паметни ДНС који вам омогућава ефикасно струјање. Међутим, у опцији чаробњака биле су присутне само две различите опције за стриминг кроз ибВПН. Када смо се повезали са стреамовим сервером Сједињених Држава, успели смо да приступимо Нетфлику и Хулуу. Међутим, када смо се повезали са мрежом сервера Уједињеног Краљевства Нетфлик, били смо у могућности да приступимо ББЦ иПлаиеру, али не и Нетфлику. Такође, треба да додају садржај других земаља, попут Јапана и Холандије. Ове земље имају ексклузивни Нетфлик садржај и гледаоце широм света. Такође, ако постоји само један одређени сервер за приступ садржају Сједињених Држава, ефикасност се не може обећати.

Заштита од цурења

ибВПН ДНС заштита од цурења

Примарни разлог зашто било ко користи ВПН је шифрирање података и сакривање стварне ИП адресе. Такође, ко жели да било ко сазна о њиховим мрежним активностима. Међутим, постоји могућност цурења ИП-а и цурења ДНС-а који трећим лицима саопштавају о веб локацији коју посећујете и са које локације. ибВПН нуди подешавања заштите од цурења ДНС-а тако да ваше мрежне активности не могу бити праћене. Такође, имате могућност онеспособити ИПВ6 саобраћај осигуравајући да попуните све несигурне поре.

Поставке понашања клијента за бољи кориснички интерфејс

Поставке понашања ибВПН

Ова основна подешавања доступна су код свих провајдера ВПН-а. Ипак, о њему се мора разговарати јер кориснику пружа флексибилност и помаже му да контролише ВПН клијент. Можете имати флексибилност када желите да апликација почне. Услуга аутоматске пријаве помаже кориснику да успостави везу чим се систем покрене или ако жели да користи апликацију тек када је отвори, тада може да одабере опцију аутоматског повезивања за успостављање везе када се апликација покрене..

Овде су опције понашања повезане са делом где требате да прикажете апликацију. Могуће је поставити га изнад било којег другог екрана док обављате било који други задатак. Такође, можете да га изаберете да остане у средини екрана. Када се повежете с ВПН-ом, он ће се аутоматски смањити у зависности од вашег захтева. Функционалност (Кс) дугмета за затварање такође се може променити. Чак и ако се ове опције не односе на примарну употребу, оне се додају у корисничком интерфејсу апликације.

Анализа времена везе

СерверАттемпт 1Аттемпт 2Аттемпт 3Аттемпт 4Авераге Тиме
Вријеме потребно (у секундама) за успостављање везе са сервером
Најбржи сервер14.529.6117.4312.1413.425
Најбржи П2П сервер11.7612.0610.3811.1211.33
Гаминг Сервер12.3212.0312.2812.5112.28
Доубле ВПН сервер15.3711.7610.8411.6412.4
Тор преко ВПН сервера10.1710.1111.7811.310.84
У.С.А Стреаминг Сервер11.4310.4510.329.4610.41
Стреаминг Сервер10.7710,9910.4311.1910.84
Сервер за обилажење
Кинески заштитни зид
10.198.8411.279.439.93

Иронично је да је просечно време потребно за повезивање са најбржим сервером максимално и више од просечног времена за повезивање са серверима из других категорија. Сервер смо груписали по свакој категорији и одабрали највиши сервер груписане категорије. Затим смо успоставили везу која нам је пружила одличне резултате. За било коју категорију свака пробна верзија је близу просјека огласа који осигурава поуздану везу. Просјек за било коју категорију није премашио веће од 13 секунди, што је релативно боље него код многих ВПН провајдера.

Тест брзине

ИБ Спеед тест

Преузет је тест брзине за различите категорије сервера, а резултати нису били разочаравајући. Дошло је до смањења брзине. Међутим, ефикасан је према броју сервера које ибВПН поседује. Најбржи сервер на који се аутоматски повезује омогућава брзину преузимања 71% првобитне брзине што би се могло сматрати довољном када имате додатни ниво сигурности. Када се користи двострука категорија ВПН сервера, брзина преузимања смањена је за 54%, што се и очекивало док подаци путују са једног сервера на други сервер пре него што стигну до одредишног сервера.

Иако имају само један сервер за игре, један Стреаминг сервер у Сједињеним Државама и један Стреаминг Сервер за Уједињено Краљевство, смањење брзине преузимања износило је само 40%, 42% и 30%. То показује да су сервери ефикасни за руковање огромним бројем корисника. Промена брзине преузимања током коришћења ВПН у великој мери зависи од удаљености између сервера. Наша локација и ови сервери налазе се на различитим континентима због којих су хиљаде километара између наше локације и сервера.

Када говоримо о коришћењу протокола СхадовСоцкс, смањење је било значајно због високог нивоа енкрипције. С смањењем брзине преузимања од 79%, коришћење СхадовСоцкс протокола неће се препоручити. Међутим, то је због високог нивоа сигурности који пружа, а влади је чак и тешко открити употребу ВПН-а..

Ако говоримо о брзини преноса, то је готово 50% укупне брзине у већини случајева. Међутим, опет, за СхадовСоцкс показује смањење од 85%. Ако вас брине брзина и живот у земљи у којој је употреба ВПН-а ограничена, можете покушати и са Стеалтх ВПН протоколом ако СхадовСоцкс пружа компромитовану брзину. Али морате знати да ће се ниво сигурности с повећањем брзине смањивати.

Сигурност

ибВПН пружа већину важних протокола, а за додатну сигурност су додани и Стеалтх ВПН протокол и СхадовСоцкс. Ови протоколи омогућавају мешање података са стандардним интернетским прометом и чине га мање препознатљивим. Чак и са овом функцијом, они не компромитују са шифровањем (међутим, СхадовСоцкс има нижи ниво шифровања од осталих ВПН протокола) и за већину протокола они користе РИЈНДАЕЛ енкрипција који НСА усваја као Напредни стандард шифрирања. Међутим, дужина кључа може се мењати са променом протокола.

Коришћење ОпенВПН-а је најбоља опција када је у питању безбедност, јер долази са АЕС-овим 256-битним кључем који не обезбеђује велике претње приликом коришћења. ППТП је најстарији протокол и зато ибВПН препоручује да га користи само ако уређај не подржава друге шифрирање. ППТП има главна сигурносна питања и лаган ниво шифрирања. Поред тога, има ССТП који се сматра безбедним као и ОпенВПН протокол.

Погодност Килл Свитцх-а и сигурност од ИПв6 саобраћаја такође се повећавају у пружању боље сигурности. Користе властите ДНС-ове и зато ниједна укљученост трећих страна не испуњава поре које би могле омогућити трећим странама да складиште нашу активност. Међутим, као и многи други добављачи ВПН-а, и они могу надоградити свој производ додавањем функција које помажу у избегавању напада злонамјерног софтвера.

ибВПН Безбедност података

Такође, „политика без евиденције“ помаже у заштити ваших података од других, углавном компанија које се баве подацима. Ако влада од њих затражи да пруже списак ваших активности, они ће ваше податке морати да предају властима. Будући да је седиште у Румунији, углавном се таква питања не очекују и немају искуства. Они деле треће стране информације које се не могу идентификовати како би разумели активност корисника на веб локацији ибВПН. Такође не гарантују или не гарантују да ће сигурност наших информација бити нарушена.

Кориснички интерфејс и корисничко искуство

ибВПН чини једноставно корисничко сучеље усмерено ка јединој сврси пружања употребе ВПН технологије. Додавање више категорија сервера, опција сортирања и функција групирања сервера олакшава истраживање потребног сервера. Међу свим ВПН провајдерима ибВПН има најнапреднију и најефикаснију категоризацију сервера. Сличице које производ користи су атрактивне и пружају своју сврху само сликом.

Када је у питању корисничко искуство, многи аспекти се састају да би постали коначно искуство. Ако разговарамо о значајкама, додавање просљеђивања портова, подјела тунела и заштита од злонамјерног софтвера могли би побољшати једноставност и ефикасност апликације. Тренутне функције као што су опције приказа, опције понашања и Килл Свитцх показују да је ибВПН већ у врло доброј фази одакле је развој лак.

Платформе

ибВПН Платформе

Поред свих главних оперативних система (Линук, Виндовс, МацОС, иОС и Андроид), они нуде и проширења за све главне прегледаче (Цхроме, Фирефок и Опера Мини). Међутим, они немају додатке за Сафари и Интернет Екплорер. Такође нуде ВПН производ за Смарт ТВ: Аппле ТВ, Аппле ТВ 4, ЛГ Смарт ТВ, ЛГ ВебОС Смарт ТВ, Самсунг Смарт ТВ и Сони Смарт ПВ и играће конзоле: ПС Вита, ПС3, ПС4, Ксбок 360 и Ксбок Оне. Број платформи које пружају довољан је да покрије огромну корисничку базу. ибВПН такође нуди конфигурацију рутера за Асус РТ-Н66У, Линксис Е2500 Ви-Фи и Нетгеар ВНР3500Л Ви-Фи. Морају повећати број платформи за рутере јер је нижи од многих ВПН провајдера који пружају конфигурацију рутера за преко десет различитих рутера. Такође, цена се разликује за сва три рутера која можете проверити на њиховој веб локацији.

Подршка муштеријама

Корисничка подршка најефикаснији је део свих услуга које било која компанија пружа. Важно је осигурати задовољство купаца за унапређење пословања, а само ефикасна корисничка подршка може га гарантовати.

До сада сам ибВПН сматрао добрим производом. Међутим, након разговора с бригом за купце, били смо разочарани када су у питању љубазност и поузданост. И ми ћемо гледати ливе цхат, али првобитно ћемо погледати генерирање карата. Поставили смо им питање у вези са политиком приватности у вези чега смо збуњени. Одговорили су ми на карту после седам сати. Међутим, очекивао сам одговор у року од сат времена, као што је то случај и са многим другим ВПН провајдерима. Одговорили су ми љубазно и разрађеним одговорима путем е-маила. Међутим, није било исто када се говори о ливе цхату.

Тврде да имају 24/7 опцију за ћаскање уживо, али то није тачно. Ливе Цхат није био присутан цео дан док пишемо ову рецензију. Претходног дана сам проверио доступност ћаскања уживо и није га било. Кад се поново појавио, питао сам извршног службеника за корисничку подршку о недоступности ливе цхат-а, на шта је он одговорио: „Све време је био присутан. Разговор затворимо само док ручамо. ” Пристали смо на то и цекали цео дан, али цхат се није појавио. Међутим, према њима, она је била присутна све време. Нису навели разлог за то, па не можемо рећи да је њихово уживо четовање поуздано. Такође, недостајало је учтивости.

Закључак

ибВПН је још увек у фази развоја. Када су у питању протоколи, они дају максималне типове у поређењу већине ВПН провајдера – такође, различите планове које нуде да пруже флексибилност да корисник плати у складу са његовим захтевима. Чак и ако је број сервера 173, брзина и повезаност нису уопште угрожени. Међутим, када се повећава база корисника, они морају да повећају број сервера који стављају додавање стреаминг сервера за стреаминг и игре на приоритет.

Морају да додају више функција о којима смо већ расправљали горе, а који би могли да побољшају кориснички интерфејс. Такође, не може се прихватити да је корисничка подршка непристојна и непоуздана, а људски ресурси се морају прво побољшати. Требало им је шест сати да нам одговоре, што у тренутку хитне ситуације уопште није прихватљиво. Објаснили су нам да наше питање није од високог приоритета и зато је трајало толико дуго. Овај производ препоручујемо за земље у којима је употреба ВПН-а ограничена због његове ефикасности да сакрије садржај усред стандардног саобраћаја.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map