Виндсцрибе Ревиев

Прос:


 • „Опције дељења“ се лако конфигуришу и омогућавају да се више уређаја повеже под једним ВПН клијентом.
 • Долази са опцијом одабира језика која има много различитих језика које не подржава већина ВПН провајдера.
 • АПИ решење омогућава купцу да се повеже са ВПН везом чак и у земљама са ограниченом мрежом.
 • Бесплатна верзија је погодна за прегледавање, јер нуди 10 ГБ података месечно. Омогућује корисницима приступ свим функцијама без икаквог трошка.

Против:

 • Функција „Сплит Туннелинг“ није присутна, а сав проток података одвија се путем ВПН сервера, чак и ако то не желите. Ако би било подељено тунелирање, можемо одабрати апликацију која не захтева да се његови подаци шифрирају. Ово би могло помоћи да се не успори брзина за те апликације.
 • ППТП протокол не постоји, али се не сматра сигурним и треба га користити само када некоме треба велика брзина. Са ППТП протоколом, неко мора да прави компромис са безбедношћу.

Веб сајт: Посетите званичну веб локацију

Преглед:

Кратак преглед
ВебситеВисит Вебсите
ПротоколиОпенВПН, ИКЕв2, СОЦКС5
ПлатформеВиндовс, Мац, иОС, Линук, Цхроме, Фирефок, Опера, Смарт ТВ
НадлежностКанада
ЛоггингНе
ШифровањеАЕС-256
ВезеНе споменути
Локације60 земаља
Сервери550+
Нетфлик / П2ПОбоје дозвољено
Опције ПлаћањаБитцоин, ПаиПал, кредитне картице, Паиментвалл
Опције подршкеУлазнице за подршку, Ливецхат
Цене од4,08 УСД / месечно Наплаћује се годишње
Гаранција30 дана Поврат новца
Бесплатна рекламада

Виндсцрибе је услуга приватне мрежне везе коју пружа компанија Виндсцрибе Лимитед, компанија за обезбеђење интернета и приватност са седиштем у Онтариоу, Канада.

Главни екран Виндсцрибе-а

Виндсцрибе се сматра „скупом алата“ чији је главни циљ враћање приступа ограниченом садржају и заштита приватности људи. Нуди клијенте за различите платформе, а његове опције дељења омогућавају кориснику да га користи на бројним уређајима.

Омогућава вам да заштитите своје активности прегледавања блокирањем огласа, заштитним зидом и подршком за П2П. Такође, спречава праћење и праћење од стране владе и корпорација.

Сортирање сервера

Избор сервера ВиндСцрибе

Нећете много издвајати од Виндсцрибе-а приликом сортирања и филтрирање сервера је потребно. Можете га сортирати према географији, абецедном реду или кашњењу.

У овом случају, аутоматско повезивање је најбоља опција када је услов само да сакријете ИП адресу и приступите Интернету са потпуном приватношћу. Аутоматски ће се повезати са сервером који пружа најбољу брзину у поређењу с другим серверима.

Ако желите да видите садржај одређене земље, лако можете да пронађете име земље тако што ћете сортирати сервере по абецедном реду, а затим их одабрати са листе сервера.

Опција заштитног зида

Дјелује као опција „Килл Свитцх“ коју бисте нашли у многим ВПН клијентима. Онемогућује сву интернетску повезаност ако нисте повезани на њену мрежу. Разлика је у томе што Килл Свитцх блокира Интернет саобраћај само када се ВПН неочекивано заустави. У случају „фиревалл-а“, нећете се повезати на Интернет док не искључите опцију Фиревалл. Ово помаже да се корисник заштити од приступа Интернету без успостављања ВПН везе. Ако се не споји на Интернет, то ће подсетити корисника да прво укључи ВПН клијент.

Језичка функција

Језици које нуди клијент ВиндСцрибе

Виндсцрибе нуди двадесет шест језика за своје кориснике. Већина пружатеља ВПН не нуди толико језика јер се концентришу углавном на Европу и земље које говоре енглески језик. Са овом функцијом чак и домаћи људи из различитих земаља могли би искористити услугу Виндсцрибе-а.

То им је од користи, јер знају само свој матерњи језик, а не било који други језик. На пример, многи кинески корисници радије би користили апликацију која функционише на кинеском језику. Било би боље и једноставније за употребу за те грађане.

Опције протокола

Клијенти Виндсцрибе-а нуде широк спектар протокола који се могу користити са аутоматским или ручним режимом повезивања. Подразумевано је обезбеђен ИКЕв2 са бројем порта 500 и препоручује се промена у ОпенВПН протокол. Можете и да промените број порта за типове ОпенВПН протокола, али не бисте га требали мењати без претходног знања о одабиру порта. Ова опција се користи само када се појаве проблеми везани за везу док успостављате виртуелну приватну мрежу помоћу ОпенВПН-а.

Стеалтх мод је доступан и за приступ веб локацијама са ограниченом геолошком дозволом. Ово чини Виндсцрибе, одличним избором добављача ВПН-а у земљама као што су Кина и Русија. ВСтуннел протокол је још један ратник у тиму протокола Виндсцрибе, а то је ТЦП утичница за тунел преко везе преко мрежне утичнице која помаже заобићи строге заштитне зидове кроз које други протоколи не успеју да прођу..

Резолуција АПИ-ја

Виндсцрибе се посебно концентрисао на земље у којима су постављена значајна ограничења на мрежи. У земљама као што су Кина и Русија, влада тешко покушава да победи сваки покушај који би неко могао да посети веб локације са ограниченим ограничењима. ДНС захтеви могу бити блокирани или измењени што може разбити Виндсцрибе.

Да би се то избегло, обезбеђена је резолуција АПИ-ја. Овде, ако се суочите са „грешком у повезивању АПИ-ја“, могли бисте ручно да конфигуришете своју ИП адресу. Потребно је само да се обратите компанији Виндсцрибе и они ће вам пружити ИП адресу коју требате да имплементирате у „Поставци АПИ резолуције“ која се налази у апликацији.

Опције дељења

Дељење ВиндСцрибе-а је брижно!

Опције дељења су ексклузивне и несебичне функције које би ВПН провајдер пружио само кад размишља о успостављању приватности путем Интернета за свакога. Помоћу „Безбедне приступне тачке“ могли бисте да креирате жаришну тачку док сте повезани на виртуелну приватну мрежу. То помаже другима да користе ВПН клијент инсталиран на вашем уређају, а њихови подаци се такође шифрирају са истим нивоом ефикасности. Друга опција је „Проки Гатеваи“ који омогућава кориснику да створи сигуран ХТТП или СОЦКС5 проки сервер и уз његову помоћ можете конфигурирати уређаје који подржавају проки сервере. За ово је потребно само да додате свој ЛАН ИП и број порта у подешавање „Проки Гатеваи“ који се налази под иконом дељења.

Дебуг

Пошаљите дневнике и примите бољу пријаву

Када наиђете на грешку и решење за то вам није познато, можете у било које време да контактирате тим Виндсцрибе-а. Можете да им пошаљете евиденције активности апликације што би им могло помоћи да исправе и уклоне грешке за побољшање апликације. Функционалност режима за уклањање погрешака индиректно утиче на корисничко искуство. У овој категорији постоји још неколико опција које није потребно мењати. Промена верзије ОпенВПН и изабраног ТАП управљачког програма потребна је само када се не може успоставити исправна ВПН веза.

Анализа времена везе

Пробни бр. Вријеме потребно за успостављање везе (у секунди)
Просечно време у секунди3.76
14.13
23.48
33.85
44.59
53.91
63.88
73.3
83.72
93.29
103.47

Вријеме повезивања високо зависи од ефикасности сервера и њихове локације. Виндсцрибе има неколико сервера на већини главних локација, тако да повезивање никад није проблем када се користи Виндсцрибе. Ово време везе је за најбољу локацију коју апликација сама одабере. Ако покушате да се повежете са другим серверима, искусићете различита времена повезивања за исту локацију. Препоручује се повезивање са аутоматски одабраним сервером за бржу и стабилнију везу.

Тест брзине

ВиндСцрибе тест брзине

Морате похвалити Виндсцрибе за брзину коју пружа корисницима. Због велике мреже сервера, нећете доживети огромно смањење брзине у поређењу са првобитном брзином. Брзина преузимања и брзина слања од 8,82 Мбпс и 8,10 Мбпс смањена су на 7,18 и 6,77 респективно. Као што смо већ рекли да се не ради о огромном редукцији, а ако живите у САД-у, нећете ни доживети оволике промене због огромног броја сервера присутних у земљи. Имају одвојене сервере за одвојена подручја САД-а, па их се, због тога, корисницима Сједињених Држава јако препоручује.

Сигурност

Сваки други ВПН провајдер користи најјачу енкрипцију која је АЕС-256, али овде се користи са СХА512 за аутентификацију и са 4096-битним РСА кључем. Међутим, ово није присутно за екстензије прегледача, па се уместо АЕС256 користи АЕС128 ЦГМ шифра која можда и није толико ефикасна, али истовремено користи мање ресурса. ТЛС 1.2 ЕЦДХЕ_РСА са П-256 разменом кључева користи се за обезбеђење путем проширења прегледача.

Када истражујемо функције, разни ВПН протоколи и опција избора порта додају и бољу функционалност и сигурност. Доступне су функције заштите од пропуштања ДНС и ИПв6 за ову апликацију која чува ваше податке у пакету и не дозвољава њихов приступ било којој трећој страни. Ако нађете било какве грешке у безбедности, увек можете да им пошаљете евиденције помоћу режима за уклањање грешака, а они ће радити на побољшању заштите.

Платформе

Платформе које подржавају Виндсцрибе

Обухвата све опште платформе: Виндовс, МацОС, иОС, Линук и проширења за Цхроме и Фирефок, али рад и функције се разликују код различитих клијената. Виндовс клијент је много ефикаснији од МацОС клијента, јер МацОС недостаје много функција које морају бити потребне за пружање бољег искуства. Постоје функције повезане са повезивањем, сигурношћу и уклањањем погрешака које нису присутне у МацОС-у. Међутим, постоји једина важна карактеристика везана за повезивање која није присутна у МацОС-у, а то је „Сецуре Хотспот“. Остале функције које су одсутне нису толико важне и неће много разликовати у ефикасности апликације.

Можете ли пронаћи функције које недостају у МацОС клијенту?

Ниво сигурности је такође различит за проширења и зато се коришћење Виндсцрибе десктоп клијента сматра бољом од проширења. Функције дељења Виндсцрибе-а чине га ефикаснијим када је у питању покривање броја платформи. Са функцијом дељења можете да га конфигуришете за ТВ и конзоле, а помоћу „Сецуре Хотспот“ многи уређаји могу бити повезани истовремено, а сви подаци који пролазе кроз њих биће шифровани.

Подршка муштеријама

Претплатите се на корисничку подршку

Првих неколико порука нисмо схватили да је њихова корисничка подршка заправо бот као подршка у цхату. Када прими упите, одговор тражи између осталих чланака или се завршава везом чланка који је повезан са упитом. Открили смо да није високо ефикасно ако се проблем односи на неку грешку или повезаност. Друга опција која је дата да се обратите подршци је достављање карте на коју они одговоре путем е-маила.

На располагању су опције самопомоћи које садрже водиче за подешавање, често постављана питања и базу знања. Ако су вам потребне информације о функцијама Виндсцрибе-а и њиховом раду, база знања могла би бити од велике помоћи. Честа питања се састоје од општих упита који могу настати током коришћења апликације. Међутим, не постоји начин да их се одмах постигне.

Закључак

Виндсцрибе има невероватне карактеристике када је у питању функционалност. Опција више језика помаже корисницима различитих земаља да користе ову апликацију без икаквих проблема. Карактеристике повезивања чине апликацију поузданом и стабилном, а сваки пут пружа брзу и брзу везу.

Када је реч о платформама, Виндсцрибе је компатибилан са многим уређајима, али ниво функционалности је различит за различите клијенте, јер смо видели да је Виндовс клијент Виндовс клијента бољи од МацОС клијента. Ако се МацОС може побољшати, сваки корисник различитих платформи искусиће исту радну способност. Међутим, и даље је добро и уз помоћ опција дељења можете користити те функције на другим уређајима помоћу „Сецуре Хотспот“ и „Проки Сервера“.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map